Bejlek je k nezastavení. V Brazílii porazila Erraniovou i Jeanjeanovou a je ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bejlek je k nezastavení. V Brazílii porazila Erraniovou i Jeanjeanovou a je ve čtvrtfinále

Sára Bejlek neprohrála již 12 zápasů v řadě.
Sára Bejlek neprohrála již 12 zápasů v řadě.Profimedia
Sára Bejlek (17) úspěšně zakončuje sezonu na antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe, kde po sedmi zápasech stále nenašla přemožitelku. Po životním triumfu v chilské Colině pokračuje na vítězné vlně i v brazilském Florianópolisu, kde vyřadila ve dvou setech bývalou světovou pětku Saru Erraniovou (36) z Itálie i Francouzku Leolii Jeanjeanovou (28), svou neporazitelnost protáhla na 12 utkání a postoupila do čtvrtfinále.

Bejlek – Jeanjeanová 6:2, 7:6

Sára Bejlek se už během loňského roku vyšplhala do TOP 200 a zajistila si místo v kvalifikacích grandslamů. Letos svou pozici ve druhé světové stovce nejenže obhájila, ale ještě více ji upevnila a v závěru roku dokonce výrazně vylepšuje. 

Sedmnáctiletá Češka vyhrála dva turnaje ITF, sbírku trofejí rozšířila na šest a nyní píše úspěšnou tečku za sezonou na dvou antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe.

Až dosud na akcích této kategorie vyhrála jen dvě utkání, na druhé straně zeměkoule ale už porazila sedm soupeřek během devíti dnů. Šest z nich přitom bylo žebříčkově lépe postavených.

Po zisku nejcennější trofeje v chilské Colině pokračuje ve skvělých výkonech i v brazilském Florianópolisu. V úterý si v prvním kole připsala skalp bývalé světové pětky a finalistky Roland Garros 2012 Sary Erraniové, o 19 let starší čtvrtou nasazenou Italku porazila 6:1, 7:6. 

Po jednodenním odpočinku nastoupila pouhých 157 centimetrů vysoká rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou proti 129. hráčce světa Leolii Jeanjeanové a také Francouzku přehrála ve dvou setech. Přestože celkem pětkrát přišla o podání a ve druhé sadě prohrávala 2:5 s mankem dvou brejků, zvítězila 6:2, 7:6.

V pátečním čtvrtfinále se již 12 zápasů neporažená Bejlek, která před měsícem vyhrála akci ITF W25 na Sicílii. střetne s Mexičankou Renatou Zarazúaovou. 

Česká teenagerka hraje svůj první turnaj v roli hráčky TOP 150. Nyní už má jistý posun na 130. místo a další vylepšení maxima. Pokud by triumfovala i ve Florianópolisu, zakončila by sezonu jen pár pozic od elitní stovky.

Výsledky turnaje WTA 125k ve Florianópolis