Cenný triumf v Chile. Sedmnáctiletá Bejlek ovládla turnaj WTA 125k a posune se do TOP 150

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cenný triumf v Chile. Sedmnáctiletá Bejlek ovládla turnaj WTA 125k a posune se do TOP 150

Sára Bejlek se svou dosud nejcennější trofejí
Sára Bejlek se svou dosud nejcennější trofejíTwitter
Sára Bejlek (17) ve stínu Turnaje mistrů a na druhé straně polokoule získala svou dosud nejcennější trofej. Mladá Češka z pozice nenasazené hráčky nenašla přemožitelku na antukovém turnaji WTA 125k v chilské Colině, na úpatí And skolila hned čtyři žebříčkově lépe postavené soupeřky. Ve finále převálcovala 6:2, 6:1 Francouzku Dianu Parryovou (21), svou neporazitelnost protáhla na 10 zápasů a zajistila si premiérový posun do TOP 150.

Bejlek – Parryová 6:2, 6:1

Sára Bejlek se už během loňského roku vyšplhala do TOP 200 a zajistila si místo v kvalifikacích grandslamů. Letos svou pozici ve druhé světové stovce nejenže obhájila, ale ještě více ji upevnila. Pětkrát se dostala do finále turnajů ITF, dvě z nich přetavila v triumf a sbírku trofejí rozšířila na šest. 

V uplynulém týdnu laťku úspěchů o jednu úroveň posunula. Pouhých 157 centimetrů vysoká rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou se vydala udělat tečku za sezonou do Jižní Ameriky na dva turnaje WTA 125k a hned ten první ovládla. Přitom až dosud na akcích této kategorie vyhrála jen dvě utkání.

Ačkoliv v chilské Colině nebyla mezi nasazenými a v pavouku figurovalo pět tenistek elitní stovky, sedmnáctiletá Češka se dokázala v silné konkurenci prosadit. Porazila i tři nasazené hráčky včetně semifinalistky French Open 2020 Nadii Podoroské, proti které zaznamenala svůj druhý skalp hráčky TOP 100.

V nedělním finále na kurtu s výhledem na vrcholky velehor And si podmanila souboj s pátou nasazenou Dianou Parryovou. O čtyři roky starší Francouzku, kterou dvakrát smetla už ve svých 15 letech, ničila aktivní a variabilní hrou s minimem chyb. 

Přestože na pět brejků spotřebovala 15 příležitostí, velké komplikace si nepřidělala. Sama přišla o podání pouze jednou a po 70 minutách zvítězila suverénně 6:2, 6:1. Zápas dohrávaný v silném větru ukončila ziskem pěti gamů v řadě, čistou hrou a parádním vítězným úderem. Vzájemnou bilanci upravila na 3:0, když v šesti setech ztratila dohromady jen 12 gamů.

Svou šňůru bez porážky natáhla už na 10 utkání, před měsícem na Sicílii vyhrála akci ITF W25k.

Po zisku celkově sedmého a dosud nejcennějšího titulu se Bejlek posune na 134. místo světového žebříčku a o více než dvacet pozic vylepší své dosavadní maximum. 

Příští týden sezonu ukončí na dalším antukovém podniku WTA 125k v brazilském Florianópolisu, kde v prvním kole vyzve bývalou světovou pětku ve dvouhře a světovou jedničku ve čtyřhře Saru Erraniovou. S o 19 let starší italskou veteránkou, která si v roce 2012 zahrála finále na French Open, se střetne poprvé.

Výsledky turnaje WTA 125k v Colině