Djokovič by na French Open rád pokořil Nadalův rekord. Za favorita považuje Alcaraze

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič by na French Open rád pokořil Nadalův rekord. Za favorita považuje Alcaraze

Djokovič bude patřit mezi největší favority turnaje.
Djokovič bude patřit mezi největší favority turnaje.Profimedia
Z tenisových velikánů posledních let se na Roland Garros představí Novak Djokovič (36) jako jediný a při absenci antukového krále Rafaela Nadala (36) má jedinečnou šanci vylepšit grandslamový rekord. Srbský tenista vtipkoval, že se mu ulevilo, když Nadal není v Paříži, ale zároveň mu vyjádřil velký respekt.

"Upřímně řečeno mi nechybí, že není v losu. Nerad ho vidím v pavouku Roland Garros," řekl s úsměvem Djokovič před dnešním začátkem druhého grandslamu sezony. Na tamní antuce se utkali desetkrát, osmkrát vyhrál Nadal. Čtrnáctinásobný šampion z Paříže však letos chybí, protože se nedal dohromady po lednovém zranění kyčle.

Když v půlce května Nadal oznámil, že na French Open nebude, zároveň nastínil další plány. "Když oznámil, že hraje poslední sezonu, měl jsem pocit, že s ním odejde i část mě," přiznal Djokovič. "A začal jsem přemýšlet o své vlastní kariéře. Jak dlouho chci ještě hrát. Bylo to hodně emotivní," přiznal rodák s Bělehradu, jenž má stejně jako Nadal 22 trofejí z grandslamů. A za dva týdny ho může překonat.

"Není tajemstvím, že to je hlavní důvod, proč ještě hraju. Chci překonávat rekordy a zapisovat se do historie. To je nesmírně motivující a inspirativní," řekl. Při Nadalově absenci považuje za hlavního rivala jeho krajana Carlose Alcaraze. "Je světovou jedničkou a v této sezoně vyhrál na antuce velké tituly. V tuto chvíli je určitě největším favoritem. Bez ohledu na to, že má jeden grandslamový titul a já dvaadvacet," dodal Djokovič.

Cestu za dalším zahájí třetí hráč světového žebříčku v pondělí proti Američanovi Aleksanadru Kovacevicovi.