Šwiateková kanáry v Paříži nešetří. Na grandslamech s nimi už překonala i Grafovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šwiateková kanáry v Paříži nešetří. Na grandslamech s nimi už překonala i Grafovou
Šwiateková prošla přes Američanku Liuovou do dalšího kola.
Šwiateková prošla přes Američanku Liuovou do dalšího kola.Profimedia
Obhájkyně titulu a světová jednička Iga Šwiateková (22) vyhrála i druhý zápas na Roland Garros po setech 6:4, 6:0 a poměrem vyhraných setů bez ztráty gamu na grandslamech překonala Steffi Grafovou. Polská favoritka postoupila do 3. kola po čtvrtečním vítězství nad Američankou Claire Liuovou (23).

Šwiateková – Liuová 6:4, 6:0

Iga Šwiateková před dvěma týdny v Římě vzdala kvůli drobnému zranění stehenního svalu semifinále v Římě, o start na oblíbeném Roland Garros ale nepřišla a zatím si vede podle očekávání dobře.

Postupuje bez ztráty setu a soupeřky z kurtu vyprovází kanárem. Po Španělce Cristině Bucsaové si poradila 6:4, 6:0 také s Claire Liuovou a znovu po drobných problémech v úvodu utkání, kdy ztratila vedení 3:0 s dvěma brejky v zádech.

"Není lehké hrát ve větru a po výměně stran pak hrát proti němu. Jsem ráda, že jsem pozvedla v druhém setu úroveň své hry. Trpělivost je důležitá, zvlášť na antuce," uvedla po výhře nad hráčkou z druhé světové stovky Šwiateková, jež ve středu oslavila 22. narozeniny.

Polská tenistka na grandslamech odehrála 153 setů a v 17 z nich soupeřce nadělila kanára. Poměrem vyhraných setů bez ztráty gamu překonala Steffi Graffovou a v historické tabulce se zařadila na čtvrté místo za Margaret Courtovou, Chris Evertovou a Monicu Selešovou. 

Varšavská rodačka hraje na Roland Garros popáté a dosud nechyběla ve čtvrtfinále. V letech 2020 a 2022 v Paříži získala dva ze tří grandslamových titulů, se zápasovou bilancí 23:2 v prvních 25 zápasech je historicky třetí nejúspěšnější. Pouze Chris Evertová a Monica Selešová měly na kontě o jednu výhru více. 

Na Roland Garros bojuje i o udržení pozice světové jedničky. Bez ohledu na výsledky své pronásledovatelky Aryny Sabalenkové z Běloruska v čele žebříčku zůstane, pokud obhájí titul. O postup do osmifinále se Šwiateková utká v sobotu s Číňankou Xinyu Wang.