Jabeurová v Mexiku nedopodávala duel s Trevisanovou, Italka má čtvrtý skalp hráčky TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Jabeurová v Mexiku nedopodávala duel s Trevisanovou, Italka má čtvrtý skalp hráčky TOP 10
Ons Jabeurová byla dva míčky od vítězství, přesto s Martinou Trevisanovou prohrála.
Ons Jabeurová byla dva míčky od vítězství, přesto s Martinou Trevisanovou prohrála.AFP
Turnaj WTA 1000 v Guadalajaře přišel už v osmifinále o svou nasazenou jedničku. Světová sedmička Ons Jabeurová v něm podlehla po třech hodinách boje 7:6, 5:7, 4:6 Martině Trevisanové, přestože ve druhém setu měla dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 a 30:0 byla třikrát dva míčky vítězství. Italka si proti favorizované Tunisance připsala čtvrtý skalp hráčky TOP 10. Ve čtvrtfinále naopak nechybí loňská finalistka Řekyně Maria Sakkariová a třetí nasazená Francouzka Caroline Garciaová.

Na turnaj WTA 1000 v Guadalajaře dorazily kvůli nevhodně zvolenému termínu v tenisovém kalendáři jen tři hráčky TOP 10 a do čtvrtfinále postoupily již jen dvě z nich.

Jabeurová – Trevisanová 7:6, 5:6, 3:6

Osmifinále se stalo konečnou pro nejvýše nasazenou Ons Jabeurovou. Tuniská favoritka vedla nad Italkou Martinou Trevisanovou 7:6, 5:4 a 30:0 při svém podání, k mečbolu se ale nedostala a nakonec noční zápas prohrála po třech hodinách boje 7:6, 5:7, 4:6. 

Koncovky setů zápasu Ons Jabeurová – Martina Trevisanová
Livesport

"Byl to neskutečný zápas. Obdivuji Ons jako hráčku, ale ještě více jako člověka. Mám ji moc ráda. Vždycky se usmívá a je to velká bojovnice, takže je mi jí dneska vážně líto, ale takový je tenis. Vítězka je jen jedna," radovala se unavená Trevisanová po skalpu trojnásobné grandslamové finalistky.

Rozhovor s Martinou Trevisanovou
Livesport

Devětadvacetiletá Italka zaznamenala proti světové sedmičce svůj čtvrtý skalp hráčky TOP 10 a druhý mimo antuku. Ve čtvrtfinále ji čeká souboj s Američankou Caroline Dolehideovou (h2h 0:1), která smetla osmou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou.

V horní polovině pavouka zůstaly pouze nenasazené tenistky. O druhé místo v semifinále se utkají Kanaďanka Leylah Fernandezová a Američanka Sofia Keninová, která vyřadila světovou šestnáctku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, vyhrála sedm z posledních osmi zápasů a v Mexiku pokračuje bez ztráty setu.

Sestřih zápasu Sofia Keninová – Jelena Ostapenková
Livesport

"Tenhle povrch mi překvapivě pomáhá, hraje se mi tady opravdu dobře. Jsem spokojená s tím, jak jsem se tu adaptovala. Hraju tu poprvé a líbí se mi tady," pochvalovala si vítězka Australian Open 2020 Keninová.

Rozhovor se Sofií Keninovou
Livesport

Giorgiová – Sakkariová 2:6, 2:6

V oblíbené Guadalajaře, kde se předloni dostala do semifinále Turnaje mistryň a letos obhajuje finále na podniku WTA 1000, ožívá Maria Sakkariová. Den po Australance Storm Hunterové nedala šanci ani Camile Giorgiové. Italku smetla dvakrát 6:2 a ve čtyřech vzájemných duelech s ní ztratila dohromady pouhých 14 gamů.

Koncovky setů zápasu Camila Giorgiová – Maria Sakkariová
Livesport

"Jsem velmi ráda, že i když jsem ve druhém setu prohrávala o brejk, podařilo se mi vzít si servis zpět, následně svůj udržet, znovu jí ho sebrat a prostě utkání uzavřít. Byl to ode mě solidní výkon a mám radost, že jsem ve čtvrtfinále," radovala se Maria Sakkariová, která útočí na svůj teprve druhý triumf na nejvyšším okruhu.

Rozhovor s Mariou Sakkariovou
Livesport

Ve čtvrtfinále se osmadvacetiletá Řekyně pokusí zastavit až 180. hráčku světa Emilianu Arangovou (h2h 0:0), jež porazila už tři papírové favoritky během tří dnů.

Dvaadvacetiletá Kolumbijka, jež měla před turnajem na kontě pouhé čtyři výhry na okruhu WTA, si po Anastasii Potapovové a Sloane Stephensové poradila i s Taylor Townsendovou. Američanku zdolala 7:5, 1:6, 6:4 a postoupila do svého druhého a největšího čtvrtfinále.

Garciaová – Baptisteová 7:5, 6:4

Světová jedenáctka Caroline Garciaová, jež v předchozím zápase utekla Aliaksandře Sasnovičové ze tří mečbolů, porazila 7:5, 6:4 přemožitelku Karolíny Plíškové Američanku Hailey Baptisteovou.

O první sérii tří výher od březnového Monterrey si devětadvacetiletá Francouzka zahraje s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou (h2h 1:3), která si na třetí pokus poradila s Veronikou Kuděrmetovovou.

Koncovky setů zápasu Veronika Kuděrmetovová – Viktoria Azarenková
Livesport

"Druhý game ve druhém setu byl velmi klíčový. Cítila jsem, že jsem trochu ztratila momentum, ale snažila jsem se zůstat ve hře, dál bojovat o každý bod a získat ho zpět. Byla to skvělá bitva a jsem ráda, že se mi povedla odveta za předchozí porážky," uvedla Azarenková v pozápasovém rozhovoru.

Rozhovor s Viktorií Azarenkovou
Livesport

Výsledky turnaje WTA 1000 v Guadalajaře