Tennis Tracker: Garciaová je jednou z nejlépe servírujících hráček, Azarenková opět ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Garciaová je jednou z nejlépe servírujících hráček, Azarenková opět ve čtvrtfinále

Garciaová i na turnaji v Mexiku potvrzuje skvělý servis.
Garciaová i na turnaji v Mexiku potvrzuje skvělý servis.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 21. září?
Moment dne ATP ze zápasu Juncheng Shang – Mackenzie McDonald
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Greetje Minnenová – Lucia Bronzettiová
Livesport

23:59Sofia Keninová v mexické Guadalajaře zdolala po téměř tříhodinovém boji 6:4, 6:7, 6:1 Kanaďanku Leylah Fernandezovou a z posledních devíti utkání si připsala osmé vítězství. O druhé finále během dvou týdnů, na které předtím čekala tři roky, si 24letá Američanka zahraje s krajankou Caroline Dolehideovou, nebo Italkou Martinou Trevisanovou.

18:01Viktórie Hrunčáková dohrála na turnaji WTA 250 v čínském Guangzhou ve čtvrtfinále. Slovenská tenistka nestačila na domácí Xiyu Wang, které podlehla 4:6, 6:4, 3:6.

16:54Mackenzie McDonald úspěšně odstartoval svůj debut v čínském Zhuhai a načal čtvrtou desítku letošních výher. Nasazený Američan přetlačil po dvouapůlhodinovém boji 6:4, 6:7, 6:3 talentovaného domácího teenagera Junchenga Shanga. O účast mezi nejlepší osmičkou se utká s Kimmerem Coppejansem.

Sestřih zápasu Shang – McDonald.
Livesport

16:27Petr Nouza dál čeká na svou první čtvrtfinálovou účast na challengerech. Pětadvacetiletý český kvalifikant podlehl ve druhém kole v rakouském Bad Waltersdorfu 2:6, 3:6 nasazené čtyřce a členovi elitní stovky žebříčku Albertovi Ramosovi.

15:24Magda Linetteová dosáhla v Guangzhou na své první čtvrtfinále od konce února a teď i na první semifinále od lednového Australian Open. Nasazená jednička odvrátila celkem čtyři setboly, tři v řadě v úvodní sadě, a zdolala 7:5, 7:6 Rebeku Masárovou. Na šesté finále na okruhu WTA a první po roce bude útočit proti Julii Putincevové.

14:28Julia Putincevová nevyužila ve druhé sadě dva mečboly, ale nenechala se rozhodit a nasazenou trojku Tatjanu Mariaovou dorazila kanárem. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán si v čínském Guangzhou po setech 6:4, 6:7, 6:0 zajistila první semifinále na turnajích WTA od loňského července. O šesté finále a první po dvou letech bude usilovat proti Magdě Linetteové, či Rebece Masárové.

14:00Vít Kopřiva se na třetím challengeru v řadě probojoval do čtvrtfinále. Po triumfu v Tullnu a finále ve Štětíně se mezi nejlepší osmičku dostal také v Bad Waltersdorfu, kde mu ve druhém kole za stavu 6:1, 4:6, 0:4 vzdal Rudolf Molleker. V pátek se 26letý Čech střetne s dalším německým tenistou Marvinem Möllerem.

13:54Andy Murray zvládl první kolo na podniku ATP v Zhuhai, ale s domácím 668. hráčem světa Ye Cong Moem se překvapivě nadřel. V zápase musel likvidovat pět brejkbolů, soupeři jen dvakrát sebral servis a čínského outsidera porazil až po hodině a 42 minutách 7:5, 6:3. O první čtvrtfinále na nejvyšší tour od únorového finále v Dauhá zabojuje proti Aslanovi Karacevovi.

Sestřih zápasu Murray – Mo.
Livesport

13:04 – "V prvním setu bylo vidět, jak rychle se může vše změnit. Měl mě na lopatě a pak jsem zabral. Dokázal jsem se do zápasu vrátit a jsem rád, že jsem vyhrál," uvedl Marcos Giron po skalpu nasazeného Alexandera Bublika na turnaji v čínském Chengdu.

Pozápasový ohlas Girona.
Livesport

12:57Greet Minnenová pokračuje v životní formě i na turnaji WTA 250 v čínském Guangzhou. Belgičanka, která momentálně figuruje na svém žebříčkovém maximu, přetlačila 6:7, 6:4, 6:1 Luciu Bronzettiovou a poprvé po více než dvou letech a celkově potřetí prošla do semifinále na hlavní tour. O premiérové finále bude usilovat proti Xiyu Wang, nebo Viktórii Hrunčákové.

12:40Dalibor Svrčina si ve středu připsal své druhé kariérní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a o první čtvrtfinále na této úrovni si 20letý Čech zahraje s nasazenou pětkou Tomásem Martínem Etcheverrym. Argentinec si na úvod poradil dvakrát 6:4 s kvalifikantem Lukem Savillem.

12:36 – Úřadující šampion travnaté akce v Halle a osmifinalista nedávného Wimbledonu Alexander Bublik prohrál 12 z 15 letošních zápasů na venkovních betonech, navíc posledních šest. Pátý nasazený skončil v čínském Chengdu hned na úvod po porážce 6:7, 3:6 s Marcosem Gironem, kterého ve druhém kole čeká souboj s Arthurem Rinderknechem.

Sestřih zápasu Bublik – Giron.
Livesport

11:40Diego Schwartzman vzdal za stavu 3:6, 2:4 utkání prvního kola s kvalifikantem Alexem Boltem na podniku ATP v čínském Zhuhai a zhoršil si katastrofální letošní zápasovou bilanci na 12 výher a 25 porážek. Bývalý osmý hráč světa, který momentálně figuruje až na 136. místě, nepřešel přes úvodní kolo hlavní soutěže už na pátém turnaji v řadě.

10:35Andrew Paulson si v Rumunsku své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech nezahraje. Jednadvacetiletý český kvalifikant nestačil ve druhém kole 3:6, 4:6 na nasazenou jedničku Zsombora Pirose, proti němuž celkem čtyřikrát ztratil podání.

10:28 – "Jsem velmi ráda, že i když jsem ve druhém setu prohrávala o brejk, podařilo se mi vzít si servis zpět, následně svůj udržet, znovu jí ho sebrat a prostě utkání uzavřít. Byl to ode mě solidní výkon a mám radost, že jsem ve čtvrtfinále," radovala se Maria Sakkariová po zvládnutém osmifinále na WTA 1000 v Guadalajaře, kde stále útočí na svůj druhý kariérní triumf na nejvyšším okruhu.

Pozápasový ohlas Sakkariové.
Livesport

10:22 – "Druhý game ve druhém setu byl velmi klíčový. Cítila jsem, že jsem trochu ztratila momentum, ale snažila jsem se zůstat ve hře, dál bojovat o každý bod a získat ho zpět. Byla to skvělá bitva a jsem ráda, že se mi povedla odveta za předchozí porážky," uvedla bývalá světová jednička Viktoria Azarenková v pozápasovém rozhovoru po postupu do čtvrtfinále na "tisícovce" v Mexiku.

Pozápasový ohlas Azarenkové.
Livesport

10:18 – "Byl to neskutečný zápas. Obdivuji Ons jako hráčku, ale ještě více jako člověka. Mám ji moc ráda. Vždycky se usmívá a je to velká bojovnice, takže je mi jí dneska vážně líto, ale takový je tenis. Vítězka je jen jedna," řekla Martina Trevisanová po senzačním skalpu nasazené jedničky Ons Jabeurové v osmifinále na WTA 1000 v Guadalajaře.

Pozápasový ohlas Trevisanové.
Livesport

07:15 – Turnaj WTA 1000 v Guadalajaře přišel už v osmifinále o svou nasazenou jedničku. Tunisanka Ons Jabeurová v něm podlehla po třech hodinách boje 7:6, 5:7, 4:6 Martině Trevisanové, přestože ve druhém setu měla dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 podávala na vítězství. Italku, jež zaznamenala čtvrtý skalp hráčky TOP 10, ve čtvrtfinále čeká souboj s Američankou Caroline Dolehideovou (h2h 0:1).

Koncovky setů ze zápasu Jabeurová – Trevisanová.
Livesport

06:53Maria Sakkariová na podniku WTA 1000 v mexické Guadalajaře smetla 6:2, 6:2 Italku Camilu Giorgiovou, s níž ve čtyřech vzájemných duelech ztratila dohromady pouhých 14 gamů, a postoupila do čtvrtfinále. V něm se loňská finalistka pokusí zastavit kolumbijské překvapení Emilianu Arangovou (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Giorgiová – Sakkariová.
Livesport

06:48 – Až 180. hráčka světa Emiliana Arangová na 'tisícovce' v mexické Guadalajaře porazila tři papírové favoritky během tří dnů. Dvaadvacetiletá Kolumbijka, jež měla před turnajem na kontě pouhé čtyři výhry na okruhu WTA, si po Anastasii Potapovové a Sloane Stephensové poradila i s Američankou Taylor Townsendovou, kterou zdolala 7:5, 1:6, 6:4 a postoupila do svého největšího čtvrtfinále

06:30Caroline Garciaová se v roce 2023 stala teprve čtvrtou tenistkou, která dosáhla na metu 100 es nasázených na turnajích kategorie WTA 1000. Před ní to dokázaly pouze Jelena Rybakinová (209), Aryna Sabalenková (145) a Petra Kvitová (102).

06:05Victoria Azarenková si v Guadalajaře díky jednoznačné výhře 6:2, 6:1 nad krajankou Kudermetěvovou zajistila postup do čtvrtfinále turnaje. Zároveň se tak stala teprve pátou hráčkou od roku 2009, které se 25krát povedlo na tvrdém povrchu postoupit do této fáze turnaje (WTA 1000).

Zajímavé výměny ze zápasu Kuděrmetovová – Azarenková.
Livesport