Rusová ve 32 letech slaví první titul. V Hamburku zvládla duel finálových debutantek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rusová ve 32 letech slaví první titul. V Hamburku zvládla duel finálových debutantek

Nizozemka Arantxa Rusová slaví v Hamburku největší úspěch kariéry.
Nizozemka Arantxa Rusová slaví v Hamburku největší úspěch kariéry.Profimedia
Souboj debutantek ve finále turnaje WTA vyhrála zkušenost. Nizozemka Arantxa Rusová (32) na antuce v německém Hamburku porazila 6:0, 7:6 domácí teenagerku Nomu Nohaovou Akugueovou (19) a slaví svůj největší úspěch kariéry. V boji o deblový titul neuspěla Miriam Kolodziejová (26).

Nohaová Akugueová – Rusová 0:6, 6:7

Arantxa Rusová má ve sbírce více než tři desítky trofejí z turnajů ITF, tři z nich slavila letos. K nim během července přidala další dvě nejhodnotnější, když před dvěma týdny triumfovala na podniku WTA 125k ve francouzském Contrexeville a nyní v Hamburku si dokráčela i pro premiérový triumf na hlavním okruhu WTA.

Sedmá nasazená Nizozemka v přístavním městě na severu Evropy využila slabšího obsazení turnaje i brzkých zaváhání papírových favoritek. Sama nemusela čelit nasazené soupeřce, ve svém premiérovém finále si poradila s nezkušenou Němkou Nomou Nohou Akugueovou.

Sestřih zápasu Nohaová Akugeová – Rusová.
Livesport CZ

Úvod duelu finálových debutantek poznamenala nervozita devatenáctileté Němky nigerijského původu. V prvních čtyřech gamech uhrála jen pět míčků a nakonec dostala kanára. Do druhé sady vstoupila brejkem, ale nepotvrdila ho a za stavu 4:5 čelila mečbolům. I když je dokázala odvrátit a v další hře měla brejkbol, třetí dějství si vynutit nedokázala a prohrála 0:6, 6:7.

"Byl to dlouhý den, protože jsem byla celý den hodně nervózní. Teď jsem šťastná, že jsem dokázala hrát dobrý tenis a byloto od nás obou skvělé finále se skvělou atmosférou. Jsem na sebe pyšná, že jsem i v tomto věku dookázala získat první titul," radovala se Rusová. 

Arantxa Rusová v Hamburku hrála své první finále na okruhu WTA
Arantxa Rusová v Hamburku hrála své první finále na okruhu WTAProfimedia

Díky vítězství se v žebříčku posune o 18. míst na životní 42. příčku. Nohaová Akugueová si polepší z třetí stovky na 142. pozici.

Kolodziejová neuspěla ve finále čtyřhry

Česká tenistka Miriam Kolodziejová deblový titul v Hamburku nezískala. S Američankou Angelou Kulikovovou ve finále dvou nejvýše nasazených dvojic podlehly 4:6, 2:6 rusko-kazašskému páru Alexandře Panovové s Annou Danilinovou, turnajovým jedničkám.

Šestadvacetiletá Kolodziejová dnes hrála finále ve čtyřhře na okruhu WTA podruhé, loni v říjnu v Parmě po boku krajanky Anastasie Detiuc uspěla. Detiuc čeká o víkendu souboj o deblovou trofej v Lausanne, kde je její spoluhráčkou Amina Anšbaová.

Výsledky ženské dvouhry v Hamburku