Linda Fruhvirtová se opět trápí. V Hobartu zaznamenala už třetí letošní porážku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Linda Fruhvirtová se opět trápí. V Hobartu zaznamenala už třetí letošní porážku

Linda Fruhvirtová má letos na kontě už tři prohry.
Linda Fruhvirtová má letos na kontě už tři prohry.AFP
Linda Fruhvirtová (18) padá na začátku letošního roku do další krize. V Hobartu zaznamenala už třetí porážku v probíhající sezoně a nevyužila druhou šanci. Česká teenagerka neuspěla ve finále kvalifikace a další nezdar si připsala coby lucky loser v prvním kole hlavní soutěže, v němž nestačila 3:6, 7:5, 3:6 na Arantxu Rusovou (33), kterou před pár měsíci v Pekingu jasně porazila.

Fruhvirtová – Rusová 3:6, 7:5, 3:6

Linda Fruhvirtová v září 2022 senzačně ovládla podnik v Čennaí, poprvé triumfovala na okruhu WTA a očekávalo se, že v následujícím roce se posune zase na vyšší úroveň. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek na okruhu ale od té doby stagnuje a až na pár výjimek se trápí.

V uplynulé sezoně, během níž zaznamenala devět porážek v řadě, se zlepšila až v posledních měsících na asijském kontinentu. V její koncovce však absolutně selhala coby nasazená jednička na dvou japonských akcích ITF a do další krize padá na začátku letošního tenisového roku.

Ten zahájila třísetovou porážkou s Emmou Navarrovou v Aucklandu, přestože nad zástupkyní TOP 40 vedla o set a brejk. Následně neuspěla ve finále kvalifikace probíhajícího turnaje v Hobartu proti Anně Karolíně Schmiedlové a už třetí nezdar zaznamenala coby lucky loser v prvním kole proti Arantxe Rusové. Důležité body tak nezískala a po Australian Open, kde bude obhajovat osmifinálovou účast, jí hrozí propad celkem hluboko do druhé stovky pořadí.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Fruhvirtová šla jako první do vedení brejku, jenže ve zbytku úvodního dějství si už ani jednou neuhájila servis. Druhou sadu navzdory ztrátě náskoku 3:0 po hodině hry ukořistila, ale v té rozhodující už zase jen dotahovala skóre. Poslední možnost na zvrat měla v osmé hře, brejkbol však nevyužila a za stavu 3:5 si čistou hrou prohrála další podání.

Rusová, kterou Fruhvirtová před pár měsíci v Pekingu jasně porazila a dokonce jí nadělila kanára, si připsala svou teprve čtvrtou výhru v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na betonech od začátku roku 2022. O své teprve čtvrté kariérní čtvrtfinále na tvrdých površích na této úrovni a první od října 2021 se Nizozemka utká s Varvarou Gračovovou.

V Hobartu startuje z českých tenistek ještě Marie Bouzková. Stejně jako v Aucklandu plní roli nasazené pětky a v hlavním městě Tasmánie začne proti kvalifikantce Viktoriji Golubicové. Linda Nosková se po náročném tažení do semifinále v Brisbane odhlásila.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu