Lehečka rozjetého Sinnera nezastavil, v prvním čtvrtfinále na Masters spáchal 35 chyb

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka rozjetého Sinnera nezastavil, v prvním čtvrtfinále na Masters spáchal 35 chyb

Jiří Lehečka třetího hráče TOP 10 v Indian Wells nezaskočil
Jiří Lehečka třetího hráče TOP 10 v Indian Wells nezaskočilProfimedia
Jiří Lehečka (22) v Indian Wells třetí skalp hráče TOP 12 během pěti dnů nezaznamenal. Při premiéře ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 nenašel recept na nyní již 19 zápasů neporaženého Jannika Sinnera (22), kterému i vinou 35 nevynucených chyb a pouhých 9 vítězných úderů podlehl hladce 3:6, 3:6. Italský tenista v semifinále narazí na španělského obhájce titulu Carlose Alcaraze (20),.

Lehečka – Sinner 3:6, 3:6

Jiří Lehečka v Indian Wells zdolal po obratu domácího Brandona Nakashimu, ve dvou setech a bez ztráty servisu si vyšlápl na světovou pětku Andreje Rubljova a jedenáctku Stefanose Tsitsipase a poprvé se prodral do čtvrtfinále turnaje Masters 1000.

V něm už ale svěřenec Tomáše Berdycha favorita zaskočit nedokázal. Proti v životní formě hrající světové trojce Janniku Sinnerovi se nedokázal dostat do rytmu, příliš chyboval a po hodině a půl prohrál 3:6, 3:6.

"Ráno tu bylo hodně větrno. V prvním setu bylo těžké se s tím vypořádat. Má (Lehečka) velký potenciál, takže jsem si byl vědom každého bodu, který se mi podařilo získat. Jsem šťastný. Už vloni jsem tu byl v semifinále a teď mám šanci si ho na tomto jednom z nejlepších turnajů, které přes rok máme, zahrát znovu," řekl v rozhovoru na kurtu Sinner.

Lehečka přišel hned ve třetí hře o podání a jistotou hýřící Sinner dal velmi rychle najevo, kterým směrem se vývoj bude ubírat. Český tenista za stavu 3:4 nevyužil první a nakonec i poslední brejkbol, při kterém se naposledy dostal na kontakt se svým soupeřem. 

A když Lehečka ztratil šest ze sedmi následujících gamů, bylo po zápasu. Při svém podání ještě utekl ze dvou mečbolů a donutil italského favorita si duel uzavřít při svém podání, Sinner s tím ale problém neměl a na čtvrtý pokus duel útočným úderem ukončil.

Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Jannik Sinner
Statistiky zápasu Jiří Lehečka – Jannik SinnerLivesport

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi během utkání zahrál pouze 9 winnerů a dopustil se 35 nevynucených chyb. S italským vrstevníkem se střetl podruhé a opět neuhrál ani set. Poprvé neuspěl před pěti lety na domácím antukovém challengeru v Ostravě v souboji tehdy sedmnáctiletých mladíků.

Čtvrtfinalista loňského Australian Open Lehečka hrál na podniku Masters 1000 podvanácté v kariéře a díky překonání maxima z Monte Carla 2023 se ve světovém žebříčku vrátí do TOP 30. V pondělí bude figurovat na 27. místě čtyři příčky za svým maximem.

Sinner na lednovém Australian Open získal první grandslamový titul a přemožitele nenašel na halové pětistovce v Rotterdamu a zatím ani v Indian Wells. Letos vyhrál všech 16 zápasů a ztratil v nich jen čtyři sety. Od porážky ve finále loňského Turnaje mistrů neprohrál dokonce 19 utkání v řadě, na konci loňské sezony dovedl Itálii k triumfu v Davis Cupu.

Zverev – Alcaraz 3:6, 1:6

Sinner se v semifinále utká stejně jako loni s obhájcem titulu Carlosem Alcarazem, který v duelu přerušeném invazí včel smetl 6:3, 6:1 Alexandera Zvereva a oplatil mu porážky z posledních dvou vzájemných duelů včetně letošního Australian Open.

O finále také Medveděv s Paulem

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili finalista loňského ročníku Daniil Medveděv a domácí Tommy Paul (H2H 2:0). Osmadvacetiletý Rus ve čtvrtfinále porazil 7:5, 6:4 dánského mladíka Holgera Runeho, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Šestadvacetiletý Paul ve čtvrtfinále podruhé v kariéře, poprvé po využití mečbolu a sérii čtyř porážek zdolal Nora Caspera Ruuda. Na domácí půdě zvítězil 6:2, 1:6, 6:3, vzájemnou bilanci upravil na 2:4 a postoupil do svého druhého semifinále na turnajích Masters 1000. Americký tenista v něm bude usilovat o největší finále.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells