Nadal přišel o své možná poslední Indian Wells. Nemohu lhát sám sobě ani fanouškům, oznámil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal přišel o své možná poslední Indian Wells. Nemohu lhát sám sobě ani fanouškům, oznámil

Nadal v Indian Wells na finále z roku 2022 nenaváže.
Nadal v Indian Wells na finále z roku 2022 nenaváže.Profimedia
Fanoušci v Indian Wells se zřejmě posledního představení trojnásobného šampiona Rafaela Nadala (37) nedočkají. Španělský tenista hrající pravděpodobně svou poslední sezonu se nestihl připravit po lednovém svalovém zranění a z prvního podniku Masters 1000 v roce se odhlásil. Od loňského Australian Open a následné operace kyčle odehrál pouze jeden turnaj.

"S velkým smutkem oznamuju, že se musím odhlásit z úžasného turnaje v Indian Wells. Každý ví, jak moc tohle místo miluju a jak rád tady hraju. To byl také jeden z důvodů, proč jsem sem dorazil, abych trénoval a pokusil se připravit," napsal šampion z let 2007, 2009 a 2013 na sociální sítě. 

Nadal v lednu v australském Brisbane absolvoval první turnaj od loňského Australian Open, po kterém laboroval se zraněním kyčle a nakonec musel v létě na operaci. Navzdory rok dlouhé pauze ihned zaznamenal dvě hladké výhry nad Dominicem Thiemem a Jasonem Kublerem, v závěru čtvrtfinálové bitvy s Jordanem Thompsonem si ale přivodil svalové zranění v oblasti operované kyčle a následné vyšetření v Melbourne před prvním grandslamem roku odhalilo trhlinu.

Od té doby dva měsíce nehraje. V neděli sice v Las Vegas odehrál ve vysokém tempu vyrovnaný exhibiční duel s o sedmnáct let mladším krajanem a světovou dvojkou Carlosem Alcarazem, kterému podlehl až po setech 6:3, 3:6, 12:14, a v Indian Wells se připravoval na svůj první turnaj Masters 1000 od předloňského listopadu, ale na ostrý zápas si 37letý Španěl netroufá.

"Tvrdě jsem pracoval, ale nejsem připravený hrát na nejvyšší úrovni na tak důležité akci. Není to snadné rozhodnutí, ale nemohu lhát sám sobě ani tisícům fanouškům," uvedl Nadal v prohlášení.

Prohlášení Rafaela Nadala
Prohlášení Rafaela NadalaLivesport

Vítěz 22 grandslamů se měl v Indian Wells představit poprvé od roku 2022, kdy ve finále podlehl Tayloru Fritzovi. Ve čtvrtek měl vyzvat Milose Raonice, místo něj se proti Kanaďanovi postaví indický lucky loser Sumit Nagal.