Tennis Tracker: Souboj španělských generací ovládl Alcaraz, v exhibici přehrál Nadala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Souboj španělských generací ovládl Alcaraz, v exhibici přehrál Nadala

Carlos Alcaraz a Rafael Nadal při exhibici v Las Vegas.
Carlos Alcaraz a Rafael Nadal při exhibici v Las Vegas.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. března?

23:57Vít Kopřiva má na dosah svůj premiérový start v hlavních soutěžích turnajů Masters, nasazený Čech začal v kvalifikačních bojích v kalifornském Indian Wells hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad domácí divokou kartou Cooperem Woestendickem a o místo v hlavním losu si zahraje s Constantem Lestiennem, nebo Eliasem Ymerem.

15:44 – Zadrženého českého tenisového funkcionáře Iva Kaderku nahradil dočasně v čele evropské tenisové federace Tennis Europe dosavadní viceprezident Giorgio Di Palermo. Šéf Českého tenisového svazu Kaderka je od minulého čtvrtka ve vazbě, policie ho viní stejně jako další čtyři lidi z podvodů se státními dotacemi.

12:01Sebastián Báez je prvním Jihoameričanem po šesti letech, který dokázal na okruhu ATP vyhrát dva turnaje po sobě (Rio de Janeiro a Santiago). Naposledy se to podařilo jinému Argentinci Juanu Martínu del Potrovi v roce 2018 (Acapulco a Indian Wells).

11:20Katie Boulterovou v nedělním finále turnaje WTA 500 v San Diegu proti Martě Kosťukové nesrazilo ani 13 dvojchyb, kterými vyrovnala letošní maximum na okruhu WTA. V tomto desetiletí žádná tenistka ve finálovém duelu tolik fiftýnů po dvakrát po sobě nezvládnutém uvedení míčku do hry neztratila.

06:33 – Katie Boulterová zakončila životní týden na turnaji WTA 500 v San Diegu druhým a dosud nejcennější triumfem. Ve finále sedmadvacetiletá Britka zdolala 5:7, 6:2, 6:2 Ukrajinku Martu Kosťukovou a navázala na skalpy Beatriz Haddadové Maiaové či Emmy Navarrové. Ve světovém žebříčku vyletí na 27. místo a o 21 příček vylepší své maximum.

06:21 – Sebastián Báez týden po životním triumfu na pětistovce v Riu de Janeiro ovládl i poslední ze čtyř akcí Golden Swing na jihoamerických antukách v chilském Santiagu. Ve finále třiadvacetiletý Argentinec zdolal 3:6, 6:0, 6:4 domácího Alejandra Tabila, získal celkově 6. titul a zajistil si premiérový posun do TOP 20.

06:15 – Carlos Alcaraz necelé dva týdny po zranění kotníku úspěšně odehrál exhibiční zápas Netflix Slam v Las Vegas. Dvacetiletý Španěl v souboji generací zdolal o 17 let staršího krajana Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 14:12. Nadal se představil poprvé od začátku ledna, kdy v Brisbane odehrál první turnaj po téměř 12 měsících a operaci kyčle, než si přivodil svalové zranění.