Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení
Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedení
Poloviční úspěšnost proti domácím. Lehečka otočil duel s Nakashimou, Menšík neudržel vedeníProfimedia
S padesátiprocentní úspěšností absolvovali čeští muži v pátek zápasy ve druhém kole Masters 1000 v Indian Wells proti domácím soupeřům. Zatímco Jiří Lehečka (22) v repríze předloňského finále Next Gen ATP Finals otočil souboj s Brandonem Nakashimou (22), Jakub Menšík (18) v boji o druhý nejcennější skalp neudržel vedení proti světové šestnáctce Benu Sheltonovi (21) a premiéra na 'tisícovce' pro něj skončila.

Nakashima – Lehečka 6:3, 3:6, 4:6

Jiří Lehečka minulý týden v Dubaji po dvou třísetových bitvách vzdal kvůli bolestem pravé ruky boj o postup do semifinále, o osm dní později ale úspěšně zvládl vstup do turnaje Masters 1000 v Indian Wells. Amerického vrstevníka Brandona Nakashimu zdolal 3:6, 6:3, 6:4. 

Dvaadvacetiletý český tenista začal brejkem, ale pak dvakrát přišel o podání a úvodní sadu prohrál. Vývoj však dokázal otočit. Byť v rozhodující sadě ztratil vedení 3:1 a prohrával 3:4, získal 12 z posledních 16 fiftýnů. 

Statistiky zápasu Brandon Nakashima – Jiří Lehečka
Statistiky zápasu Brandon Nakashima – Jiří LehečkaLivesport

Lehečka vyhrál i druhý vzájemný zápas na hlavním okruhu poté, co předloni s Nakashimou prohrál dva souboje včetně finálového na Next Gen ATP Finals v Miláně a loni ho zdolal ve třech setech v Torontu.

V Indian Wells startuje rodák z Mladé Boleslavi podruhé v kariéře a opět začal vítězstvím, letos mu jako nasazenému stačilo již k postupu do třetího kola. V neděli v něm narazí na Andreje Rubljova (h2h 1:2), kterému může oplatit loňské vyřazení ze druhého kola.

Rubljov se na kurtu představil poprvé týden po diskvalifikaci v Dubaji. Andyho Murrayho porazil 7:6, 6:1, když odvrátil všech šest brejkbolů včetně čtyř setbolů.

Shelton – Menšík 4:6, 6:3, 6:4

Také Jakub Menšík minulý týden v Dubaji vzdal kvůli zranění (pravý loket) v průběhu zápasu, spíše se však jednalo o přetížení po náročném programu na Blízkém východě. V Indian Wells si odbyl vítězný debut na podniku Masters 1000 a také svou šestou účast na hlavním okruhu začal vítězstvím, nicméně druhý úspěch přidat nedokázal. 

Osmnáctiletý rodák z Prostějova podlehl 16. hráči světa Benu Sheltonovi. V prvním setu sice využil soupeřova pomalejšího rozjezdu na servisu a ujal se vedení 1:0, ale v dalších dvou sadách na returnu uhrál dohromady už jen devět fiftýnů a o tři roky staršímu Američanovi, který se na turnaj naladil triumfem na exhibiční akci smíšených dvojic Tie Break Tens po boku krajanky Emmy Navarrové, podlehl 6:4, 3:6, 4:6.

Statistiky zápasu Ben Shelton – Jakub Menšík
Statistiky zápasu Ben Shelton – Jakub MenšíkLivesport

"Musel jsem si dnes sáhnout hodně hluboko. Je to ofenzivní tenista se skvělou hrou. Musel jsem přidat na agresivitě. Od druhého setu jsem trefil pár povedených forhendů a pomohlo mi to být agresivnější," komentoval Shelton, který ve třetím kole narazí na Argentince Francisca Cerúndola.

Menšík hrál proti členovi TOP 20 popáté v kariéře a počtvrté prohrál. Zatím nejcennější skalp slavil v polovině února v Dauhá, kde cestou do prvního finále na okruhu ATP skolil i světovou pětku Rubljova.

Až v sobotu bude o postup do 3. kola usilovat Tomáš Macháč. Na skalp Stana Wawrinky se pokusí navázat proti Francouzi Adrianu Mannarinovi.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells