Siniaková v Indian Wells počtvrté v řadě zvládla první kolo, Plíšková skončila hned na úvod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Siniaková v Indian Wells počtvrté v řadě zvládla první kolo, Plíšková skončila hned na úvod
Aktualizováno
Kateřina Siniaková pošesté v sezoně zvládla 1. kolo
Kateřina Siniaková pošesté v sezoně zvládla 1. koloAFP
Kateřina Siniaková (27) na šestém ze sedmi posledních turnajů zvládla své úvodní vystoupení. V Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě, když Belgičanku Greet Minnenovou (26) zdolala 7:5, 7:6. Úvodní kolo naopak nezvládla Karolína Plíšková (31), která prohrála 1:6, 6:2, 4:6 s Annou Blinkovovou z Ruska (25).

Siniaková – Minnenová 7:5, 7:6

Kateřina Siniaková má v posledních týdnech napilno. Po Dubaji a San Diegu, kde včetně čtyřhry odehrála celkem 10 zápasů a se Storm Hunterovou slavila deblový triumf, zamířila do Indian Wells a zápasový rytmus přetavila ve vítězný start. 

Rodačka z Hradce Králové si na úvod poradila s Greet Minnenovou, kterou zdolala až po dvouhodinovém boji 7:5, 7:6. První dějství získala po obratu z 0:3, oba sety pak nedokázala za stavů 5:4 ukončit při svém servisu. Ve druhé sadě musela odvracet setbol. 

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Greet Minnenová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Greet MinnenováLivesport

Sedmadvacetiletá Češka v Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě. Letos zvládla první kolo na šestém z osmi turnajů, druhou výhru pak dokázala přidat jen v Dauhá překvapivě proti Coco Gauffové.

V kalifornské poušti si o postup do 3. kola a vyrovnání maxima ze sezony 2017 zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 0:3), s níž prohrála všechny tři vzájemné duely 1:2 na sety. Naposledy se s bývalou světovou trojku, jež se loni na kurty vrátila po mateřské pauze, střetla již v roce 2019 v Torontu.

Ve čtyřhře bude Siniaková obhajovat loňský titul. Zatímco před rokem zvítězila s Barborou Krejčíkovou, letos startuje s novou parťačkou Hunterovou.

Ve druhém kole jsou kromě Siniakové také Marie Bouzková a nasazené Markéta Vondroušová s Lindou Noskovou, které měly v úvodním kole volno. Bouzková se utká s Anastasií Potapovovou (h2h 2:0), Nosková odstartuje prvním vzájemným duelem s Camilou Giorgiovou a Vondroušová vykročí za obhajobou osmifinále proti kvalifikantce Bernardě Peraové (h2h 0:1).

Blinkovová – Plíšková 6:1, 2:6, 6:4

Karolína Plíšková v Indian Wells, kde si v minulosti zahrála dvakrát semifinále a celkem čtyřikrát čtvrtfinále a loni byla v osmifinále, na úspěšný únor nenaváže. Česká favoritka si hned v úvodním gamu vypracovala brejkbol, ale šanci nevyužila a nakonec v prvním dějství získala jen jednu hru. Ve druhé sadě se nicméně karta obrátila a česká favoritka odvrátila všechny čtyři brejkboly a Anně Blinkovové povolila jen dva gamy.

Také v rozhodujícím setu se bývalá světová jednička trápila na servisu. Ve druhé hře se jí povedl rebrejk, ovšem v pátém gamu zaváhala už počtvrté v utkání na podání. Manko brejku zlikvidovat nedokázala, přestože v závěrečné hře disponovala dvěma brejkboly v řadě. Proti Rusce, s níž vyhrála obě předchozí střetnutí ve dvou setech, spáchala 14 dvojchyb a nabídla jí 11 brejkbolových příležitostí.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Dvojnásobná grandslamová finalistka ukončila na začátku února sérii 14 turnajů, na kterých nevyhrála více než jeden zápas, a nakonec to v hale v Kluži dotáhla až ke svému prvnímu titulu od ledna 2020. Následoval postup do semifinále v Dauhá, kde protáhla vítěznou sérii na 11 duelů. První nezdar od lednového Australian Open přišel až v osmifinále další tisícovky v Dubaji.

V Indian Wells si zahrála hlavní soutěž podesáté v kariéře a teprve podruhé nezvládla úvodní zápas. Předloni se v tomto dějišti vracela po zlomenině ruky a prohrála hned s Dankou Koviničovou.

Blinkovová bude usilovat o vylepšení svého maxima v kalifornské poušti proti domácí světové pětce Jessice Pegulaové. S Američankou prohrála všechny tři souboje, ten poslední se uskutečnil ve čtvrtfinále před týdnem v San Diegu.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells