Bartůňková má první výhru na turnajích WTA, česká naděje vyřadila v Kluži Jastremskou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bartůňková má první výhru na turnajích WTA, česká naděje vyřadila v Kluži Jastremskou

Nikola Bartůňková se dočkala postupu do druhého kola na nejvyšším okruhu.
Nikola Bartůňková se dočkala postupu do druhého kola na nejvyšším okruhu.Profimedia
Nikola Bartůňková (17) hraje v Kluži svou druhou kariérní hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a tentokrát už se postupu do druhého kola dočkala. Talentovaná teenagerka startující na divokou kartu od pořadatelů porazila na rumunské halové akci 7:5, 6:4 bývalou světovou jednadvacítku Dajanu Jastremskou (23). O své největší čtvrtfinále si zahraje s domácí Anou Bogdanovou, nebo Viktorijí Tomovovou.

Bartůňková – Jastremská 7:5, 6:4

Nikola Bartůňková se letos začala výrazněji prosazovat na profesionální úrovni. Vítězka šesti juniorských podniků a letošní finalistka dívčího Wimbledonu získala v aktuální sezoně své první tituly mezi ženami, každý z nich vybojovala na antukových dvorcích a pokaždé na akci ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů.

V hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu startuje teprve podruhé v kariéře, i tentokrát s pomocí divoké karty od pořadatelů. Zatímco loni na antuce v tureckém Istanbulu uhrála v prvním kole jen pět gamů s Anastasií Potapovovou, na halovém betonu v rumunské Kluži přemohla ve dvou těsných setech bývalou světovou jednadvacítku a nyní 103. hráčku pořadí Dajanu Jastremskou.

Talentovaná teenagerka v úvodní sadě dvakrát neudržela náskok brejku. V 11. hře ale vítězce tří turnajů WTA sebrala podání znovu a na druhý pokus už set doservírovala, ačkoli likvidovala čtyři brejkbolové hrozby.

Pořádně zabrat musela i v následujícím dějství. Po srovnání skóre z 1:3 na 3:3 čelila v osmém gamu dalším dvěma brejkbolům, ovšem situaci ustála a Jastremská ve zbytku utkání až příliš chybovala. Bartůňková v zápase odvrátila devět z 12 brejkbolů a sama využila polovinu z 10 šancí.

Sestřih zápasu Nikola Bartůňková – Dajana Jastremská
Livesport

O znovu vylepšení svého maxima na hlavní tour a své největší čtvrtfinále si zahraje s domácí nasazenou pětkou Anou Bogdanovou, nebo Viktorijí Tomovovou z Bulharska. Už postup do druhého kola by ji měl v žebříčku posunout na nové maximum, tím současným je 267. místo.

Výsledky turnaje WTA 250 v Kluži