Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková druhou výhru v neoblíbeném Linci nepřidala, do čtvrtfinále ji nepustila Burelová

Aktualizováno
Kateřina Siniaková v Linci skončila na druhé soupeřce
Kateřina Siniaková v Linci skončila na druhé soupeřceProfimedia
Kateřina Siniaková (27) na své neoblíbené akci v rakouském Linci díru do světa neudělá. Česká tenistka sice letos poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži, den poté ale další třísetový duel nezvládla. Ve druhém kole podlehla i vinou deseti ztracených servisů 3:6, 7:5, 4:6 Francouzce Claře Burelové (22) a s podnikem kategorie WTA 500 se rozloučila před branami prvního čtvrtfinále v sezoně. Po odvrácení mečbolů pokračuje obhájkyně titulu Anastasia Potapovová (22).

Siniaková – Burelová 3:6, 7:5, 4:6

Kateřina Siniaková si od své premiéry v Linci na podzim roku 2014 připsala šest startů a pokaždé vypadla v prvním kole. Letos se do Horních Rakousů vrátila po čtyřech letech a na halové akci, která se druhým rokem koná v novém zimním termínu a letos poprvé povýšila na kategorii WTA 500, si na sedmý pokus připsala premiérové vítězství v hlavní soutěži.

Ve středu večer ho sedmadvacetiletá Češka vybojovala proti loňské finalistce Petře Martičové, navázat na něj ale nedokázala. O necelých 22 hodin později se se soutěží loučí po porážce s 52. hráčkou světa Clarou Burelovou. O dva roky mladší Francouzce podlehla v prvním vzájemném duelu 3:6, 7:5, 4:6. 

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Clara Burelová
Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Clara BurelováLivesport

49. žena světového žebříčku Siniaková se po celý zápas, do kterého nastoupila se zabandážovaným levým stehnem, trápila na servisu. Netrefila jediné eso, spáchala šest dvojchyb a desetkrát prohrála game při svém podání. Zmar podtrhla ve třetím setu, v němž sice smazala manko dvou brejků a snížila z 1:5 na 4:5, následně ale při vlastním servisu už podesáté selhala.

Siniaková hrála druhé kolo stejně jako na předchozích akcích v Adelaide a v Melbourne, ovšem první letošní čtvrtfinále vybojovat nedokázala. 

Mertensová – Bronzettiová 6:1, 6:3

Elise Mertensová v Linci úspěšně odstartovala pouhé čtyři dny po triumfu na Australian Open ve čtyřhře žen. Čtvrtá nasazená Belgičanka smetla 6:1, 6:3 Luciu Bronzettiovou, jež nenavázala na předchozí skalp bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky Angelique Kerberové. 

Ve čtvrtfinále se finalistka z roku 2020 Mertensová utká s šampionkou ze sezony 2015 Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 1:2).

Potapovová – Cocciarettová 2:6, 7:6, 7:5

Anastasia Potapovová v Linci vyhrála i svůj celkově sedmý zápas a dál míří za premiérovým obhájením triumfu na okruhu WTA. Ve druhém kole ale měla namále, Italku Elisabettu Cocciarettovou zdolala až po odvrácení dvou mečbolů a tříhodinovém boji 2:6, 7:6, 7:5.

V pátečním čtvrtfinále se dvaadvacetiletá Ruska střetne s druhou nasazenou krajankou a finalistkou z roku 2018 Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 1:0).

Ostapaneková – Tausonová 3:6, 6:4, 7:6

Světová dvanáctka, nasazená jednička a finalistka z roku 2019 Jelena Ostapenková zvládla úvodní vystoupení v Linci s odřenýma ušima. S Dánkou Clarou Tausonovou šla i ve druhém vzájemném zápase do tří setů, rozhodující sadu nakonec ovládla v tie breaku a vyhrála 3:6, 6:4, 7:6. Letošní bilanci si lotyšská hráčka vylepšila na 8:1.

Výsledky turnaje WTA 500 v Linci