Vítězství po šesti nezdarech. Siniaková v Linci poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězství po šesti nezdarech. Siniaková v Linci poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži

Kateřina Siniaková porazila Martičovou i ve třetím vzájemném střetnutí
Kateřina Siniaková porazila Martičovou i ve třetím vzájemném střetnutíAFP
Kateřina Siniaková (27) se po čtyřech letech vrátila na halový turnaj WTA 250 v Linci a po šesti předchozích nezdarech v podzimním termínu se až na sedmý pokus dočkala vítězství v hlavní soutěži. Do letošního ročníku česká tenistka vstoupila výhrou 4:6, 6:3, 7:5 nad loňskou finalistkou Petrou Martičovou z Chorvatska (33), kterou porazila i ve třetím vzájemném střetnutí. O čtvrtfinále si zahraje s Francouzkou Clarou Burelovou.

Martičová – Siniaková 6:4, 3:6, 5:7

Kateřina Siniaková při své premiéře v Linci na podzim roku 2014 prošla kvalifikací, ale v hlavní soutěži vypadla hned v prvním kole s krajankou Klárou Koukalovou. A totéž se jí stalo i při dalších pěti startech.

Prokletí zlomila až na sedmý pokus v novém zimním termínu proti oblíbené soupeřce poté, co se do Horních Rakousů vrátila po čtyřech letech. Chorvatku Petru Martičovou, jež obhajovala loňské finále, zdolala po obratu 4:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:0.

Statistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina Siniaková
Statistiky zápasu Petra Martičová – Kateřina SiniakováLivesport

Siniaková v duelu žebříčkových sousedek z konce první padesátky pořadí WTA prohrála s osmou nasazenou Martičovou úvodní set, dokázala ale vyrovnat a vynutit si rozhodující třetí sadu. V ní se dostala do vedení, koncovku si ale zkomplikovala.

Za stavu 5:3 nedokázala při podání soupeřky proměnit první mečbol a ukončit zápas pak nezvládla ani při svém podání. V desátém gamu ale vybojovala další brejk a tentokrát už duel doservírovala.

Siniaková postoupila do druhého kola stejně jako na předchozích akcích v Adelaide a v Melbourne. Úvodní zápas v nové sezoně prohrála pouze v Brisbane.

O první letošní čtvrtfinále si sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové zahraje v prvním vzájemném duelu s 52. hráčkou světa Clarou Burelovou z Francie.

Výsledky turnaje WTA 250 v Linci