Knutsonová si v Praze zajistila debut na turnaji WTA, další Češky v kvalifikaci neuspěly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Knutsonová si v Praze zajistila debut na turnaji WTA, další Češky v kvalifikaci neuspěly
Gabrieal Knutsonová se na Livesport Prague Open na druhý pokus kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA.
Gabrieal Knutsonová se na Livesport Prague Open na druhý pokus kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA.@livesportprague
Česká tenistka Gabriela Knutsonová (26) se na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce na druhý pokus kvalifikovala do hlavní soutěže turnaje WTA, v závěrečném druhém kole si poradila 6:3, 6:2 s Britkou Naikhtou Bainsovou (25). Kvalifikací prošla jako jediná ze sedmi Češek, Dominika Šalková (19) v neděli poslední krok neudělala.

Knutsonová –⁠ Bainsová 6:3, 6:2

Gabriela Knutsonová měla tenis na vedlejší koleji a teprve loni ve 24 letech začala hrát pravidelně na turnajích ITF. Letos už se dostala pětkrát do finále, tři z nich proměnila v titul a ve světovém žebříčku vyletěla do třetí stovky.

A tak už se dostala i do kvalifikace turnajů WTA. Před týdnem ve Varšavě při premiéře ještě neuspěla, nyní na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce už však dvoukolovým sítem prošla.

Šestadvacetiletá dcera amerického otce a české matky překvapivě porazila ve dvou setech Belgičanku Greetju Minennovou a dnes si poradila také s Britkou Naikthou Bainsovou, kterou přehrála 6:3, 6:2.

Hlavní soutěž na kurtech pražské Sparty si tak zahraje sedm českých tenistek, Knutsonová si premiéru odbude proti krajance Tereze Martincové.

Korpatschová –⁠ Šalková 6:3, 6:3

Dominika Šalková ve Stromovce loňský postup z kvalifikace do druhého kola hlavní soutěže nezopakuje. V závěrečném duelu kvalifikačního síta devatenáctiletá Češka podlehla 3:6 2:6 nejvýše nasazené Němce Tamaře Korpatschové.

Jména soupeřek se po skončení kvalifikace dozvěděly kromě Martincové ještě další tři Češky. Linda Nosková se utká s Američankou Elvinou Kalievovou, Barbora Strýcová narazí na lucky losera Ankitu Rainaovou z Indie a Barbora Palicová bude čelit Kolumbijce Emilianě Arangové.

Nasazenou jedničkou a zároveň obhájkyní titulu je Marie Bouzková, české startovní pole doplňuje ještě Lucie Havlíčková. 

Výsledky kvalifikace Livesport Prague Open