Tsitsipas přežil tříhodinovou bitvu s Jarrym, v Los Cabos dál útočí na první letošní titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas přežil tříhodinovou bitvu s Jarrym, v Los Cabos dál útočí na první letošní titul

Aktualizováno
Stefanos Tsitsipas v Los Cabos dál útočí na první letošní titul.
Stefanos Tsitsipas v Los Cabos dál útočí na první letošní titul.AFP
Stefanos Tsitsipas (24) potřeboval na vítězství ve čtvrtfinále podniku ATP 250 v Los Cabos tři hodiny. Nejvýše nasazený udolal 6:7, 7:6, 6:2 Nicoláse Jarryho (27) a přiblížil se prvnímu titulu od loňského června. Alex de Minaur (24) vyhrál v Mexiku i osmý letošní zápas. Ve čtvrtfinále přetlačil podobně jako v březnu ve finále v Acapulku Tommyho Paula (26), tentokrát po setech 6:4, 3:6, 6:3, a vzájemnou bilanci vylepšil na 5:0.

Tsitsipas – Jarry 6:7, 7:6, 6:2

Stefanos Tsitsipas zahájil letošní tenisový rok výborně. V týmovém United Cupu porazil Grigora Dimitrova, Davida Goffina, Bornu Čoriče i Mattea Berrettiniho a na Australian Open prohrál až ve finále s Novakem Djokovičem. Přesto stále čeká na první triumf od loňského června. K němu se výrazněji přiblížil už jen na antuce v Barceloně a prohrál i své 10. finále na podnicích série ATP 500.

Jelikož nezískal první letošní titul ani během oblíbeného antukového jara, očekávalo se trápení na trávě. A předpoklady se naplnily, na nejrychlejším povrchu zvládl jen polovinu z osmi duelů, a to hlavně díky osmifinále ve Wimbledonu.

Dvojnásobný grandslamový finalista a bývalý šampion Turnaje mistrů je už pár měsíců ve vztahu s tenistkou Paulou Badosaovou a nedávno ukončil spolupráci s koučem a bývalým profesionálním hráčem Markem Philippoussisem, jehož před pár dny znovu najal. Motivace mu evidentně nechybí, jenže i tak Řekovi hrozí, že poprvé od roku 2014, který byl jeho teprve druhým na profesionální tour, zakončí sezonu bez titulu. Na nejvyšším okruhu pravidelně triumfuje od roku 2018.

Sestřih zápasu Tsitsipas – Jarry
Livesport

V Los Cabos začal suverénní výhrou nad trápícím se servismanem Johnem Isnerem, nicméně ve čtvrtfinálové bitvě s vítězem dvou letošních akcí ATP Nicolásem Jarrym byl pár míčků od konce na turnaji.

Nejvýše nasazený neudržel v úvodní sadě náskok brejku a ztratil ji v tie-breaku, ačkoli v něm disponoval třemi setboly v řadě. Překvapivou porážku však odmítl. Ve zbytku utkání už nenabídl Chilanovi ani jednu brejkbolovou šanci, následující zkrácenou hru vyhrál a v rozhodujícím dějství dominoval na podání i na returnu. V posledním setu získal 28 ze 41 fiftýnů a po třech hodinách postoupil.

Pozápasový ohlas Tsitsipase
Livesport

Ve svém prvním semifinále od konce května narazí na Bornu Čoriče, s nímž sice vyhrál oba letošní souboje a srovnal vzájemnou bilanci na 3:3, ale v minulosti utrpěl několik zdrcujících porážek. Chorvat si ve čtvrtfinále poradil 6:3, 6:4 s Iljou Ivaškou a zabojuje o první finále po téměř rok starém triumfu na Masters v Cincinnati.

De Minaur – Paul 6:4, 3:6, 6:3

Alex de Minaur v březnu v Acapulcu získal 7. a dosud nejcennější titul, když poprvé ovládl podnik kategorie ATP 500. A svou letošní neporazitelnost na mexické půdě si hájí i tento týden na podniku ATP 250 v Los Cabos, kde přidal další tři vítězství.

Po bezproblémovém potvrzení role favorita proti dvěma outsiderům zvládl i čtvrtfinále proti žebříčkově lépe postavenému Tommymu Paulovi. Oblíbeného amerického soupeře zdolal před pěti měsíci v boji o svůj největší triumf a ve třech setech uspěl i v Los Cabos.

sestřih zápasu de Minaur – Paul
Livesport

Čtyřiadvacetiletý Australan vyhrál nad o dva roky starším Paulem i popáté, potřetí v řadě ve třech setech. Naposledy po téměř dvou a půl hodinách boje 6:4, 3:6, 6:3, když vývoj třetího setu otočil z 1:3 a souboj ukončil ziskem pěti her po sobě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

O třetí letošní a celkově 13. finále si rodák ze Sydney zahraje s Dominikem Köpferem, s nímž jediný vzájemný duel před třemi lety na antuce v Římě prohrál po třísetovém boji. Levou rukou hrající devětadvacetiletý Němec ve čtvrtfinále porazil 6:4, 7:5 Američana Aleksandara Kovacevice a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP. To první si zahrál rovněž v Mexiku – předloni v Acapulcu.

Výsledky turnaje ATP 250 v Los Cabos