Tennis Tracker: Pokračují prestižní turnaje v Kitzbühelu, Praze nebo Washingtonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Pokračují prestižní turnaje v Kitzbühelu, Praze nebo Washingtonu

Andyho Murrayho čeká atraktivní duel s Fritzem.
Andyho Murrayho čeká atraktivní duel s Fritzem.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 4. srpna?
Moment dne ATP ze zápasu Báez – Etcheverry
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Martincová – Hibinová
Livesport

23:36 – Světová devítka Taylor Fritz na domácím betonu ve Washingtonu vyhrál šlágr s Andym Murraym, jenž neukončil 14 měsíců dlouhé čekání na skalp hráče TOP 10. Nejvýše nasazený Američan udolal britského veterána až po tříhodinovém boji 6:7, 6:3, 6:4, připsal si šestou výhru v řadě a postoupil do čtvrtfinále. Na něj musí rychle zmobilizovat síly, neboť ho ještě v pátek večer čeká souboj s Australanem Jordanem Thompsonem (h2h 1:0).

Sestřih zápasu Fritz – Murray
Livesport

22:54 – "Byl to asi můj nejdelší zápas na dva vítězné sety, jaký jsem kdy v životě hrál. Včetně doby, kdy jsem byl ještě dítě. Byl to velmi těžký a intenzivní zápas. Každý set byl strašně vyrovnaný, hned od začátku jsem věděl, že to bude náročné. Už první čtyři gamy trvaly snad 25 minut. A atmosféra byla znovu neuvěřitelná," komentoval Dominic Thiem semifinálovou výhru v Kitzbühelu nad Laslem Djerem, kterého zdolal po odvrácení pěti mečbolů a až 3 hodinách a 30 minutách. hry.

22:32Ljudmila Samsonovová hraje podruhé v kariéře na okruhu WTA jako obhájkyně titulu a ve Washingtonu neztratila set ani ve třetím zápase. Ukrajinku Martu Kosťukovou porazila 6:4, 6:2 a vzájemnou bilanci vylepšila na 3:0. O finále si světová osmnáctka zahraje s Belindou Bencicovou, nebo Coco Gauffovou.

21:15 – "Dnešek byl dost jinej než včerejšek. Hra soupeřky mi dnes sedla trochu více, než včera. Mám za sebou dva odlišný zápasy, tak z toho zítra musím vzít nějakej průměr," řekla Linda Nosková po výhře 6:0, 6:2 nad Slovenkou Karolínou Annou Schmiedlovou a postupu do semifinále Livesport Prague Open.  

Rozhovor s Lindou Noskovou po postupu do semifinále Livesport Prague Open
Livesport

20:58Dominic Thiem na domácí antuce v Kitzbühelu ukončil čekání na první finále od Turnaje mistrů 2020. V prvním letošním semifinále rakouský šampion z roku 2019 udolal po odvrácení všech 12 brejkbolů a 5 mečbolů a třech a půl hodinách boje 6:7, 7:5, 7:6 Srba Lasla Djereho. O první titul od triumfu na US Open 2020 si zahraje s Argentincem Sebastiánem Báezem (h2h 0:1).

20:37 – Krátce po Elině Svitolinové se s turnajem ve Washingtonu loučí i její manžel Gaël Monfils. Francouzský šampion z roku 2016 v osmifinálové dohrávce podlehl 4:6, 6:1, 3:6 Nizozemci Tallonu Griekspoorovi.

20:18 – Světová trojka Jessica Pegulaová na domácí půdě ve Washingtonu zdolala 4:6, 6:3, 6:4 Ukrajinku Elinu Svitolinovou, s níž vyhrála třetí vzájemný duel po sobě, a jako první postoupila do semifinále. V něm šampionka z roku 2019 narazí na Mariu Sakkariovou, nebo Madison Keysovou.

Sestřih zápasu Pegulaová – Svitolinová
Livesport

19:44 – Světová devítka Maria Sakkariová ve Washingtonu vstoupila do US Open Series výhrou 7:5, 6:2 nad Kanaďankou Leylah Fernandezovou. Ve čtvrtfinále se řecká tenistka utká ještě dnes s domácí Madison Keysovou (h2h 3:0).

18:49 – Zajímá vás, jakou hudbu rády poslouchají tenistky Marie Bouzková, Lucie Havlíčková, Barbora Strýcová, Gabriela Knutsonová či Sara Erraniová? Pak si pusťte následující video z Livesport Prague Open.

17: 55Linda Nosková ve čtvrtfinále domácího Livesport Prague Open ve Stromovce deklasovala za 52 minut hry 6:0, 6:2 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou a obhájila loňský výsledek. O druhé finále na okruhu WTA si osmnáctiletá Češka zahraje s Němkou Tamarou Korpatschovou (h2h 0:0).

16:55 – Místo domácího derby bude finále čtyřhry letošního Livesport Prague Open bez českého zastoupení. Po Nikole Bartůňkové a Tereze Valentové neuspěly v semifinále deblové soutěže ani Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou, české duo prohrálo jasně 1:6, 2:6 s japonsko-gruzínským párem Nao Hibinová, Oksana Kalašnikovová.

16:46Tamara Korpatschová zvládla na letošním Livesport Prague Open už pět zápasů, v ani jednom neztratila set a zahraje si o své premiérové finále na nejvyšší tour. Osmadvacetiletá německá kvalifikantka přehrála 7:6, 6:1 Alizé Cornetovou a ve svém třetím semifinále na této úrovni vyzve Lindu Noskovou, nebo Annu Karolínu Schmiedlovou.

16:45 – "Dneska jsem ten první set neztratila kvůli nervozitě, ale soupeřka prostě hrála velice dobře a udržela to celý zápas. Nebojovala jsem tedy s nervozitou, ale spíš šlo o to, že soupeřka zahrála velmi slušně. Její hra je pro mě, obzvláště na tomto povrchu a s těmito míči, hodně nepříjemná. Je to tady opravdu pomalé a ona z toho těží," řekla Tereza Martincová po jasné porážce s Nao Hibinovou ve čtvrtfinále Livesport Prague Open.

Tereza Martincová po vypadnutí ve čtvrtfinále Livesport Prague Open 2023.
Livesport

15:50Sebastián Báez na antuce v Kitzbühelu znovu potvrdil, že chytl formu. Argentinec udolal v semifinálové bitvě 7:6, 3:6, 6:4 krajana Tomáse Martína Etcheverryho, který si poprvé vyzkoušel roli nasazené jedničky na turnajích ATP, a zahraje si své páté finále na nejvyšším okruhu. O třetí titul se popere s domácí hvězdou Dominicem Thiemem, nebo Laslem Djerem.

15:36 – "Byl to samozřejmě velmi těžký zápas a jsem ráda, že jsem ho vyhrála. Soupeřka hrála v posledních týdnech velmi dobře. Ve druhém setu jsem měla menší pokles intenzity a energie. Řekla jsem si, že to musím do rozhodujícího setu změnit, pokud chci vyhrát," uvedla Jaqueline Cristianová po vítězství 6:4, 1:6, 6:2 nad Katerynou Baindlovou ve čtvrtfinále Livesport Prague Open.

Rozhovor s Cristianovou po zvládnutém čtvrtfinále na Livesport Prague Open
Livesport

15:18Dalibor Svrčina měl na antukovém challengeru v Liberci potíže už v úvodních dvou kolech s polskými outsidery a ve čtvrtfinále recept nenašel. Nasazený Čech prohrál jednoznačně 0:6, 3:6 s aktuálně 357. hráčem světa Ugem Blanchetem. Singlová soutěž tak bude pokračovat bez domácího zastoupení.

14:38Tereza Martincová další obrat na Livesport Prague Open nepředvedla, předloňská finalistka schytala ve čtvrtfinále výprask 1:6, 2:6 od lucky losera Nao Hibinové a na první semifinále na turnajích WTA od loňského června nedosáhla. Japonka se ve svém premiérovém semifinále na této úrovni po třech letech střetne s Jaqueline Cristianovou.

Sestřih zápasu Martincová – Hibinová
Livesport

13:39Nikola Bartůňková s Terezou Valentovou odvrátily v prvním kole čtyřhry na Livesport Prague Open tři mečboly, ale další obrat z mečbolů nepředvedly. České teenagerky podlehly v semifinále 1:6, 6:3, 9:11 americko-francouzské dvojici Quinn Gleasonová, Elixane Lechemiaová.

13:13Jaqueline Cristianová si zahrála v pátek na Livesport Prague Open své první čtvrtfinále na turnajích WTA od sezony 2021, během níž posbírala všech pět předchozích čtvrtfinálových účastí na této úrovni, a porazila 6:4, 1:6, 6:2 nasazenou osmičku Katerynu Baindlovou. O druhé finále se přemožitelka turnajové jedničky a obhájkyně titulu Marie Bouzkové utká s Terezou Martincovou, nebo Nao Hibinovou.

12:06 – Stefanos Tsitsipas si o finále v Los Cabos zahraje s neoblíbeným Bornou Čoričem, s nímž sice vyhrál oba letošní souboje a srovnal vzájemnou bilanci na 3:3, ale v minulosti utrpěl několik zdrcujících porážek. Chorvat si ve čtvrtfinále mexického podniku ATP 250 poradil 6:3, 6:4 s Iljou Ivaškou a zabojuje o první finále po téměř rok starém triumfu na Masters v Cincinnati.

"Je to jedna z těch výher, na které jen tak nezapomenete. Musel jsem překonat několik překážek, soupeř hrál na velmi vysoké úrovni. Důležité bylo bojovat a nepřipustit, aby mě zlomil," řekl Tsitsipas po postupu do semifinále.

Pozápasový ohlas Tsitsipase
Livesport

10:15Stefanos Tsitsipas odstartoval svůj debut na ATP 250 v Los Cabos suverénně, ale ve čtvrtfinále nebyl daleko od porážky. Nejvýše nasazený udolal po třech hodinách boje 6:7, 7:6, 6:2 Nicoláse Jarryho a po téměř třech měsících postoupil do semifinále. O třetí letošní finále a další možnost zabojovat o premiérový titul v probíhající sezoně bude usilovat proti Bornovi Čoričovi, či Iljovi Ivaškovi.

Sestřih zápasu Tsitsipas – Jarry
Livesport

08:30 – Fanouškům na Livesport Prague Open se dnes představí hned šest českých tenistek. Tereza Martincová a Linda Nosková budou na Centrálním kurtu bojovat o postup do semifinále dvouhry, dvojice teenagerek Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou a Nikola Bartůňková s Terezou Valentovou budou na 'jedničce' usilovat o překvapivý vzájemný finálový duel ve čtyřhře. 

06:47Alex de Minaur vyhrál v Mexiku i 8. letošní zápas. Ve čtvrtfinále v Los Cabos zdolal podobně jako v březnu ve finále v Acapulcu Američana Tommyho Paula, tentokrát po setech 6:4, 3:6, 6:3 a vzájemnou bilanci vylepšil na 5:0. V semifinále se pátý nasazený Australan utká s Němcem Dominikem Köpferem (h2h 0:1).

Sestřih zápasu de Minaur – Paul
Livesport

06:41 – Nabitý páteční program ve Washingtonu:

06:38 – Zhruba polovina čtvrtečního osmifinálového programu na společném turnaji ATP a WTA 500 ve Washingtonu se kvůli dešti neodehrála. Na kurt se vůbec nedostali Maria Sakkariová, Frances Tiafoe či ke šlágru Taylor Fritz s Andym Murraym. V pátek by se měl časový skluz smazat, na tenisty čekají osmifinálové dohrávky i následná čtvrtfinále.

06:00 – I v pátek bude ve světě tenisu co sledovat. Kromě toho, že pokračuje Livesport Prague Open, budou k vidění velmi zajímavé duely například ve Washingtonu, kde se utká Pegulaová se Svitolinovou nebo Sakkariová s Fernandezovou. Atraktivní souboj nabídne v hlavním městě USA i mužský turnaj, který svedl dohromady Fritze a Murrayho.