Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

Stefanos Tsitsipas v Los Cabos pokračuje bez ztráty setu
Stefanos Tsitsipas v Los Cabos pokračuje bez ztráty setuProfimedia
Řek Stefanos Tsitsipas (25) po pěti letech startuje na turnaji bez statusu hráče TOP 10. V Los Cabos zatím úspěšně míří za svou celkově třetí obhajobou titulu, ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. V semifinále nechybí ani nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev (26), který v Mexiku úspěšně čelil už 15 brejkbolům, či Nor Casper Ruud (25). Elitní kvarteto doplnil Australan Jordan Thompson (29), jenž otočil vývoj z 0:6 a 0:3 a přežil tři mečboly.

Kovacevic – Tsitsipas 6:7, 3:6

Stefanos Tsitsipas se s Američanem Aleksandarem Kovacevicem, který teprve letos pronikl do TOP 100, utkal poprvé a v úvodu souboje s méně známým soupeřem ztratil 12 z 15 fiftýnů. Od stavu 0:3 už ale o servis nepřišel a po sto minutách zvítězil 7:6, 6:3.

Řecký tenista loni v Los Cabos, kde se hrálo až v srpnu, přestřihl šňůru pěti finálových nezdarů, ukončil 14 měsíců dlouhé čekání na 10. titul a vůbec poprvé slavil na outdoorovém hardu. 

Nyní v Mexiku může vítěz Turnaje mistrů z roku 2019 potřetí v kariéře triumf obhájit a navázat na Marseille 2020 a Monte Carlo 2022. Dvě ze čtyř překážek už překonal a postoupil do semifinále.

V něm se pětadvacetiletý Tsitsipas, jenž v pondělí po pěti letech vypadl z TOP 10, utká s Casperem Ruudem. S norským vrstevníkem vede ve vzájemné bilanci 2:1, naposledy se střetli již v srpnu 2021.

Světová dvanáctka Ruud v odpoledním čtvrtfinále porazil 6:3, 6:2 Portugalce Nuna Borgese a po dvou dvousetových výhrách postoupil se ztrátou pouhých šesti gamů poprvé od loňského července do semifinále.

"Včera i dnes jsem se cítil opravdu dobře a jsem rád, že jsem v semifinále. V Los Cabos jsem poprvé, takže si tu každý den moc užívám," pochvaloval si Ruud.

Zverev – Kokkinakis 6:3, 6:4

Alexander Zverev pokračuje bez ztráty setu i podání, byť čelil celkem již 15 brejkbolům. Dvanáct jich musel odvracet ve čtvrtfinále proti Thanasi Kokkinakisovi, kterého porazil 6:3, 6:4 a svou letošní bilanci vylepšil na 11:2.

O místo ve finále se nejvýše nasazený Němec utká s dalším Australanem Jordanem Thompsonem (h2h 2:1), na kterého překvapivě nestačil loni na podzim v Tokiu.

29letý Thompson měl ve čtvrtfinále namále. S devatenáctiletým Američanem Alexem Michelsenem, který hrál čtvrtfinále turnaje ATP na tvrdém povrchu poprvé v kariéře, prohrával 0:6 a 0:3, přesto nepříznivý vývoj otočil. Za stavu 0:6 a 5:6 odvrátil tři mečboly, třetí sadu otočil ze stavu 3:5 a zvítězil 0:6, 7:6, 7:5.

"Tohle byl asi jeden z největších obratů v životě. Navíc ve čtvrtfinále na okruhu ATP," usmíval se 40. hráč světa Thompson. "Dokud jsem neodvrátil mečboly za stavu 5:6, neustále jsem byl pozadu. Nemyslím si, že by někdo mohl zpochybnit mou soutěživost," dodal 29letý Australan.

Výsledky turnaje ATP 500 v Los Cabos