Uzdravený Alcaraz zahájil antukové jaro, v Madridu vykročil za hattrickem hladkou výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Uzdravený Alcaraz zahájil antukové jaro, v Madridu vykročil za hattrickem hladkou výhrou
Carlos Alcaraz v Madridu neprohrál 12 zápasů v řadě
Carlos Alcaraz v Madridu neprohrál 12 zápasů v řaděProfimedia
Carlos Alcaraz (20) po dvakrát odloženém vstupu do antukového jara zahájil přípravu na Roland Garros jednoznačnou výhrou. Na úvod domácího Masters 1000 v Madridu španělský vítěz posledních dvou ročníků přehrál naturalizovaného Kazacha Alexandera Ševčenka (23), kterého přestřílel na vítězné údery drtivě 24:2.

Ševčenko – Alcaraz 2:6, 1:6

Carlos Alcaraz kvůli svalovému zranění v oblasti pravého předloktí přišel o Masters v Monte Carlu i domácí pětistovku v Barceloně. První letošní zápas na antuce tak odehrál až na domácí půdě v Madridu a po měsíc dlouhé pauze se vrátil jednoznačnou výhrou.

Španělský mladík, jenž příští týden oslaví 21. narozeniny, deklasoval Alexandera Ševčenka. O tři roky staršího kazašského tenistu ruského původu přehrál v prvním vzájemném střetnutí 6:2, 6:1.

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz smetl Alexandera Ševčenka
Livesport

Alcaraz sice v každém setu přišel o podání, ale pokaždé s polštářem dvou brejků. Sám využil 7 z 11 brejkbolů a dokráčel k snadnému vítězství. Během 68 minut soupeře přestřílel na winnery 24:2 a udělal méně nevynucených chyb (15:19).

"Poslední týdny jsem trénoval jen slicy, bekhend a voleje, takže si myslím, že to šlo docela dobře. Když se zápas blížil, dost jsem o tom přemýšlel. Forhend se teď snažím trefovat více zlehka, být agresivní hlavně z bekhendu a co nejdříve se dostat k síti," komentoval Alcaraz.

Rozhovor s Alcarazem

Pozápasový rozhovor s Carlosem Alcarazem
Livesport

Alcaraz v Madridu neprohrál 12 zápasů v řadě a celkovou bilanci vylepšil na 13:1. Pokud by dvojnásobný grandslamový šampion triumfoval ve španělské metropoli i letos a získal celkově 14. titul, poprvé by vyhrál jeden turnaj potřetí.

Ve třetím kole se Alcaraz utká poprvé s Brazilcem Thiagem Seybothem.

Výsledky turnaje ATP 1000 v Madridu