Sabalenková v Madridu zvládla kritický úvodní duel. Dotáhne to opět až k triumfu?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sabalenková v Madridu zvládla kritický úvodní duel. Dotáhne to opět až k triumfu?
Aryna Sabalenková vykročila za třetím triumfem v Madridu
Aryna Sabalenková vykročila za třetím triumfem v MadriduProfimedia
Dvojnásobná šampionka Aryna Sabalenková (25) na turnaji WTA 1000 v Madridu zahájila útok na obhájení loňského triumfu třísetovou výhrou 6:4, 3:6, 6:3 nad Polkou Magdou Linetteovou (32). Po vítězném startu na antuce ve španělské metropoli dosud nenašla přemožitelku, nyní má světová dvojka před sebou ještě pět překážek.

Linetteová – Sabalenková 4:6, 6:3, 3:6

Aryna Sabalenková po obhájení triumfu na Australian Open odehrála čtyři turnaje a na žádném neporazila víc jak dvě soupeřky. Nyní se snaží najít formu na jednom z velkých turnajů před Roland Garros v Madridu, kde získala své dvě jediné antukové trofeje.

Do letošního ročníku vstoupila pětadvacetiletá Běloruska výhrou nad Magdou Linetteovou. Přestože odvrátila 8 z 9 brejkbolů, musela o postup bojovat ve třech setech a více než dvě hodiny.

Statistiky zápasu Magda Linetteová – Aryna Sabalenková
Statistiky zápasu Magda Linetteová – Aryna SabalenkováLivesport

 Sabalenková si jediné zaváhání na servisu vybrala ve čtvrté hře druhé sady, v níž neuhrála jediný fiftýn. Černou sérii na podání zastavila až po šňůře sedmi prohraných bodů, set už ale zachránit nedokázala.

Na začátku třetího dějství druhá hráčka světa čelila dvěma brejkbolům, ale dokázala je zlikvidovat, stejně jako další za stavu 3:3, a ziskem tří gamů po sobě duel ukončila. Vyhrála tak i čtvrtý vzájemný duel, poprvé však přitom ztratila set.

Sabalenková si z posledních devíti zápasů připsala teprve pátou výhru, z toho třetí třísetovou. V Madridu startuje pošesté v kariéře a teprve potřetí zvládla své úvodní vystoupení, v letech 2021 i 2023 to pak ale nakonec dotáhla až k triumfu.

Její další sokyní bude americká teenagerka Robin Montgomeryová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu