Sabalenková vyhrála v Madridu další třísetovou bitvu a dál pokračuje za obhajobou titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková vyhrála v Madridu další třísetovou bitvu a dál pokračuje za obhajobou titulu

Sabalenková v Madridu pokračuje v obhajobě titulu.
Sabalenková v Madridu pokračuje v obhajobě titulu.Profimedia
Dvojnásobná šampionka Aryna Sabalenková (25) na turnaji WTA 1000 v Madridu pokračuje v útoku na obhájení loňského triumfu. Světová dvojka ve třetím kole zdolala po dvou a půl hodinách boje 6:1, 6:7, 6:4 americkou teenagerku Robin Montgomeryovou (19) startující na divokou kartu. V obou předchozích případech, kdy si Běloruska připsala ve španělské metropoli alespoň jednu výhru, dokráčela až k titulu.

Montgomeryová – Sabalenková 1:6, 7:6, 4:6

Aryna Sabalenková po obhájení triumfu na Australian Open neporazila víc jak dvě soupeřky na čtyřech turnajích v řadě. Tuto nepříznivou sérii zlomila až na tisícovce v Madridu, kde získala své dvě jediné antukové trofeje. Ve třetím kole zvládla roli favoritky proti nezkušené Robin Montgomeryové, kterou přehrála až po dvou a půl hodinách boje.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Sabalenková se od začátku prvního setu prezentovala svým agresivním tenisem a levou rukou hrající Američanku přehrávala ve všech směrech, odvrátila oba brejkboly a sama dvě ze tří šancí při podání soupeřky využila.

Ve druhé sadě držela devatenáctiletá Montgomeryová krok se světovou dvojkou až do samotného závěru. Zkrácenou hru získala poměrem 7:5 a zajistila si rozhodující dějství. V desátém gamu třetího setu se Sabalenková dostala ke třem mečbolům, hned ten první po nevynucené chybě Američanky proměnila a mohla slavit postup.

Bývalá světová jednička si z posledních desíti zápasů připsala teprve šestou výhru a letošní bilanci upravila na 17:5. V Madridu startuje pošesté, třikrát skončila hned po svém úvodním vystoupení, v letech 2021 i 2023 dokráčela až k triumfu.

O čtvrtfinále si obhájkyně titulu zahraje s 15 zápasů neporaženou Daniellou Collinsovou vítěznou. Američanka, která ovládla předchozí tisícovku v Miami i antukový turnaj v Charlestonu, otočila i druhý zápas ve španělské metropoli a postoupila do prvního zdejšího osmifinále.

Rybakinová - Šarífová 6:1, 6:4

Jelena Rybakinová prožívá letos skvělou sezonu, ve které posbírala už tři tituly z turnajů WTA 500 (Brisbane, Abú Zabí, Stuttgart) a dvě finále na tisícovkách (Dauhá, Miami). Na antuce vyhrála už šest zápasů v řadě a letošní bilanci vylepšila na 28:4. 

Světová čtyřka v Madridu po Lucie Bronzettiové přehrála jasně ve dvou setech také Majar Šarífovou z Egypta. v Caja Mágica podruhé postoupila do osmifinále, ve kterém bude usilovat o premiérové čtvrtfinále proti české teenagerce Sáře Bejlek. 

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu