Tennis Tracker: Macháč poprvé figuruje v TOP 50, Bejlek letos ani počtvrté nezvládla 1. kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Macháč poprvé figuruje v TOP 50, Bejlek letos ani počtvrté nezvládla 1. kolo
Tomáš Macháč je 43. na světě.
Tomáš Macháč je 43. na světě.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. dubna?

Hlavní události

21:35Nuno Borges se na domácím turnaji ATP 250 v Estorilu dokázal proti francouzskému kvalifikantovi Lucasi Pouillemu oklepat z kanára a odvrátit i mečbol. Portugalský tenista zdolal bývalou světovou desítku 0:6, 7:6, 6:3 a připsal si vítěznou letošní premiéru na antuce. Ve druhém kole vyzve třetího nasazeného Itala Lorenza Musettiho (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Nuno Borges utekl Lucasi Pouillemu z mečbolu
Livesport

17:21Dominic Thiem, kterého v posledních týdnech začaly znovu trápit bolesti operovaného zápěstí, zvládl vstup do antukového turnaje ATP 250 v Estorilu. Třicetiletý Rakušan porazil 6:1, 6:7, 6:4 Němce Maximiliana Marterera, s nímž si poradil i ve třetím vzájemném střetnutí. O postup do čtvrtfinále si zahraje v souboji bývalých členů TOP 10 s francouzským náhradníkem Richardem Gasquetem (H2H 3:2).

Sestřih zápasu

Dominic Thiem znovu porazil Maximiliana Marterera
Livesport

15:07Sára Bejlek ani na čtvrtém letošním turnaji nezvládla vstup do hlavní soutěže. Na podniku WTA 125k ve španělském La Bisbal osmnáctiletá Češka prohrála jednoznačně 1:6, 3:6 s šestou nasazenou Argentinkou Marií Lourdes Carleovou.

08:40 – Tomáš Macháč o sedmnáct příček vylepšil své maximum v žebříčku ATP. Po jízdě do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami třiadvacetiletý Čech vyletěl již na 43. místo a poprvé figuruje v TOP 50.

08:25Jannik Sinner v neděli večer ve finále turnaje Masters 1000 v Miami smetl Bulhara Grigora Dimitrova a získal již třetí letošní titul. Díky němu se dvaadvacetiletý Ital stal poprvé světovou dvojkou.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner ve finále s Grigorem Dimitrovem ztratil jen čtyři gamy
Livesport

Další zprávy

20:57Caroline Wozniacká se poprvé od finálové porážky v roce 2019 vrátila na antukový turnaj WTA 500 v americkém Charlestonu a fanouškům se připomněla suverénním výkonem. Dánská šampionka deklasovala domácí náhradnici Mccartney Kesslerovou 6:0, 6:1, když jediný game ztratila na začátku druhého setu při svém podání.

14:40Roberto Bautista vyhrál zahajovací duel antukového turnaje ATP 250 v portugalském Estorilu, když šestého nasazené Srba Miomira Kecmanoviče porazil 6:1, 7:5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 6:0. O vyrovnání letošního maxima z lednového Hongkongu si 35letý Španěl zahraje s krajanem Pedrem Martínezem, nebo Němcem Danielem Altmaierem.

13:03 – 28. hráč světa Alejandro Davidovich se kvůli bolestem zubů nezúčastní turnaje ATP 250 v portugalském Estorilu, kde při žádném ze čtyř předchozích startů nechyběl ve čtvrtfinále a letos měl plnit roli nasazené čtyřky. Čtyřiadvacetiletého Španěla v hlavní soutěži nahradil francouzský lucky loser Richard Gasquet, který už ve druhém kole čeká na vítěze duelu mezi Dominicem Thiemem a Maximilianem Martererem. 

12:31Jannik Sinner minulý týden v závěru turnaje Masters v Miami dominoval, což dokazují i historické statistiky. Od roku 1990 se konalo zhruba tři sta akcí této prestižní kategorie a pouze Rafael Nadal v Monte Carlu 2010 ztratil v semifinále a finále méně gamů (6). Italský mladík na Floridě prohrál s posledními dvěma soupeři (Daniilem Medveděvem a Grigorem Dimitrovem) dohromady pouhých 7 her. 

08:57 – Letos na Velikonoční pondělí startuje antukové jaro. Muži začínají třemi podniky ATP 250 v Houstonu, Marrákeši a Estorilu. V americkém Texasu jsou nejvýše nasazenými Američané a Argentinci - Ben Shelton, obhájce titulu Francis Tiafoe, Francisco Cerúndolo a Tomás Martín Etcheverry. V Maroku jsou největšími favority Laslo Djere, Sebastian Ofner, Daniel Evans a Lorenzo Sonego. V Portugalsku se mohou těšit na dva hráče TOP 10 Huberta Hurkacze s loňským šampionem Casperem Ruudem či Lorenza Musettiho s Alejandrem Davidovichem.