Kvitová je v Miami počtvrté ve čtvrtfinále, Krejčíková opět prohrála se Sabalenkovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová je v Miami počtvrté ve čtvrtfinále, Krejčíková opět prohrála se Sabalenkovou
Aktualizováno
Markéta Vondroušová na skalp Karolíny Plíškové nenavázala.
Markéta Vondroušová na skalp Karolíny Plíškové nenavázala.
Profimedia
Tenistka Petra Kvitová (33) postoupila na turnaji Masters v Miami stejně jako loni do čtvrtfinále. Patnáctá nasazená hráčka porazila ve 4. kole Rusku Varvaru Gračovovou (22) po dvouhodinovém boji 7:5, 7:6 a mezi osmičku nejlepších se na Floridě dostala počtvrté v kariéře. Neuspěla naopak Markéta Vondroušová (23), jež nenašla recept na Soranu Cirsteaovou (32) a rumunské hráčce podlehla 6:7, 4:6. S turnajem se loučí i Barbora Krejčíková (27), která nestačila na Arynu Sabalenkovou s níž prohrála po setech 3:6, 2:6.

Kvitová si poradila s Gračovovou

Kvitová zvládla ve vyrovnaném duelu s daleko mladší Gračovovou lépe koncovky obou setů. V úvodní sadě se až v jedenáctém gamu dostala k prvním brejkbolům, svou šanci využila, ujala se vedení 6:5 a set dopodávala. Ve druhé sadě pak nesložila zbraně ani za stavu 2:5, dokázala skóre vyrovnat a tie-break získala poměrem 7:5.

Postupem do čtvrtfinále si Kvitová v Miami vyrovnala osobní maximum. Mezi osmičkou nejlepších si na zdejším tvrdém povrchu zahrála i v letech 2014, 2019 a loni. O premiérovou účast v semifinále si dvojnásobná wimbledonská šampionka zahraje s vítězkou duelu mezi Biancou Andreescuovou z Kanady a Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Přehled utkání Kvitová – Gračovová 7:5, 7:6

Vondroušová skončila na raketě Cirsteaové

Vondroušová, která ve třetím kole vyřadila v českém derby Karolínu Plíškovou, nezvládla v duelu s Cirsteaovou koncovky setů. Úvodní nedokázala za stavu 6:5 dopodávat a tie-break pak ztratila poměrem 3:7. Ve druhé sadě přišla o servis za stavu 3:3 a soupeřka už náskok nepustila.

Rodačka ze Sokolova letos na pěti ze šesti turnajů vyhrála minimálně dva zápasy a na březnových akcích WTA 1000 v Indian Wells i v Miami dokonce vždy přes tři soupeřky proplula do osmifinále. V něm už ale ani jednou neuspěla. Tentokrát před ním přitom v prvních třech utkáních ztratila jen 14 gamů. S Cirsteaovou prohrála druhý ze tří vzájemných duelů a nevyrovnala tak svůj nejlepší výsledek v Miami.

Sestřih utkání Vondroušová – Cirsteaová.
Livesport

Rumunka postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 znovu po dvou týdnech, v Miami neztratila ještě ani set. Z posledních devíti zápasů prohrála pouze se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. O postup do semifinále se utká s vítězkou duelu mezi Barborou Krejčíkovou a Běloruskou Arynou Sabalenkovou

Přehled utkání Cirsteaová – Vondroušová 7:6, 6:4

Sabalenková nedala Krejčíkové šanci

Do dalšího kola na turnaji v Miami se nepodívá ani Barbora Krejčíková, která vypadla se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou, přičemž letos šlo už o jejich třetí vzájemný duel. Po úspěchu v Dubaji a porážce na předchozím turnaji v Indian Wells tentokrát běloruské šampionce Australian Open podlehla za 67 minut 3:6, 2:6.

Krejčíková, jež při svém únorovém tažení za titulem v Dubaji Sabalenkovou porazila jako první hráčka v sezoně, nedokázala na rozdíl od předchozích duelů výborně podávající soupeřce vzdorovat. Zatímco ve třech z celkově čtyř dosavadních vzájemných zápasů, včetně obou letošních, se rozhodovalo ve třech setech, tentokrát měla Běloruska jasně navrch.

Sestřih zápasu Krejčíková – Sabalenková.
Livesport

Světová třináctka Krejčíková si proti Sabalenkové vypracovala v prvním setu jediný brejkbol, který ale nevyužila. Úvodní sadu tak rozhodl jediný úspěšný brejk Bělorusky, ve druhé sadě Krejčíková přišla o podání dvakrát, nabrala ztrátu 1:5 a šanci na návrat do zápasu už nedostala.

Sabalenková, která je po odhlášení zraněné světové jedničky Polky Igy Šwiatekové největší papírovou favoritkou, se o postup do semifinále utká se Soranou Cirsteaovou, přemožitelkou Markéty Vondroušové.

Přehled zápasu Krejčíková – Sabalenková 3:6, 2:6