Wozniacká na turnaji v Miami začala suverénně. Williamsová i Halepová skončily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wozniacká na turnaji v Miami začala suverénně. Williamsová i Halepová skončily
Halepová v prvním zápase po návratu nestačila na Badosaovou.
Halepová v prvním zápase po návratu nestačila na Badosaovou.AFP
Caroline Wozniacká (33) povolila Clare Burelové (22) jen pět her a zvládla v Miami první kolo. S druhým americkým podnikem WTA 1000 v sezóně se naopak loučí veteránka Venus Williamsová (43) a Simona Halepová (32), která se vrací na kurty po zkrácení trestu za doping. Rumunka prohrála svůj první zápas po téměř 19 měsících s trápící se Paulou Badosaovou (26).

Halepová – Badosaová 6:1, 4:6, 3:6

Halepová, která se v Miami vrací do turnajového kolotoče po zkrácení trestu za doping, nestačila v prvním kole ve třech setech na Badosaovou. Rumunka, která na zdejším podniku byla v minulosti dvakrát v semifinále, odehrála první zápas po roce a půl. 

Bývalá světová jednička Halepová začala duel bez známek nedostatku zápasů a první set nad Španělkou získala jasně 6:1. Ve druhé sadě byla naopak lepší Badosaová, která se dostala do vedení 3:1, náskok brejku už si udržela a srovnala na 1:1.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Ve třetím rozhodujícím setu byla znovu lepší aktuálně 80. hráčka světa, která Rumunce třikrát sebrala servis, zápas otočila a radovala se z vítězství. 

Bývalá světová dvojka Badosaová tak upravila mizernou letošní bilanci na 6:5 a v dalším kole vyzve svou dobrou kamarádku Arynu Sabalenkovou.

Wozniacká – Burelová 6:1, 6:4

Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Wozniacká zvládla v Miami první kolo. Dánka ztratila s 45. hráčkou žebříčku Burelovou jen pět her a po výhře 6:1, 6:4 postoupila do druhého kola. Zároveň si připsala 157. vítězství na turnajích WTA 1000 na tvrdém povrchu, čož je nejvíce ze všech tenistek.

Wozniacká na předchozím turnaji v Indian Wells postoupila do čtvrtfinále, kde musela kvůli zranění nohy skrečovat zápas s Igou Šwiatkovou. Bolavou nohu se jí povedlo i díky pár dnům odpočinku uzdravit a na Floridě se opět prezentuje v dobré formě. V dalším zápase se pokusí využít příznivého losu proti 32. nasazené Anhelině Kalininské.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Williamsová – Šnaiderová 3:6, 3:6

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová, která na podnik WTA 1000 v Miami dostala divokou kartu od pořadatelů, skončila na své první soupeřce Dianě Šnajderové. S devatenáctiletou Ruskou prohrála 3:6, 3:6 a stejně jako v Indian Wells nepřešla přes první kolo.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami