Siniaková v Miami potřetí přešla přes první kolo. Brenda Fruhvirtová má první výhru z tisícovky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Siniaková v Miami potřetí přešla přes první kolo. Brenda Fruhvirtová má první výhru z tisícovky
Aktualizováno
Kateřina⁠⁠⁠⁠⁠ Siniaková si na úvod turnaje v Miami poradila s Anou Bogdanovou.
Kateřina⁠⁠⁠⁠⁠ Siniaková si na úvod turnaje v Miami poradila s Anou Bogdanovou.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) v prvním kole turnaje WTA 1000 v Miami vyřadila Anu Bogdanovou 6:2, 6:4, vyrovnala s ní vzájemnou bilanci a potřetí na Floridě přešla přes úvodní kolo. O dorovnání zdejšího maxima v podobě účasti ve třetím kole v roce 2022 si zahraje s finalistkou Australian Open Qinwen Zhang. Brenda Fruhvirtová (16), která stejně jako loni dostala od pořadatelů divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou (24).

Bogdanová –⁠⁠⁠⁠⁠ Siniaková 2:6 4:6

Kateřina Siniaková si vylepšila úspěšnost v utkáních prvního kola turnaje Miami Open na 3:6. Proti Aně Bogdanové ztratila jen jednou servis, zvítězila ve dvou setech a vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2. 

Siniaková začala svůj první zápas na Floridě ztrátou servisu, na kterou okamžitě zareagovala čtyřmi vyhranými hrami v řadě, během kterých soupeřce povolila jen tři body. Náskok už si česká hráčka pohlídala a při podání soupeřky využila druhý setbol.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Ve druhém dějství si obě hráčky držely svá podání. V osmém gamu si Siniaková vypracovala první brejkboly tohoto setu. Ani jeden však nevyužila a dovolila Rumunce srovnat. Další dva gamy Češka získala suverénně, po využití prvního mečbolu slavila postup do druhého kola a Rumunce uštědřila třetí porážku v řadě.

Češka sice i letos exceluje v deblových soutěžích, nicméně ve dvouhře překročila jen na jednom z osmi turnajů druhé kolo. Na Floridě se pokusí o dorovnání zdejšího maxima z roku 2022, kterým je třetí kolo, proti sedmé nasazené finalistce Australian Open Číňance Qinwen Zhang.

Fruhvirtová – Carléová 6:3, 6:3

Brenda Fruhvirtová, která stejně jako loni dostala od pořadatelů Miami Open divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou a po výhře 6:3, 6:3 si připsala první výhru na turnajích WTA 1000. Teenagerka, která hraje svůj první turnaj od Australian Open, i na třetím turnaji v probíhající sezoně přešla přes první kolo hlavní soutěže.

Fruhvirtová získala hned první podání soupeřky a utkání začala ziskem tří her vřadě. Za stavu 4:2 si šestnáctiletá hráčka neudržela servis, ale více komplikací už do konce sady nepřipustila a úvodní dějství získala poměrem 6:3 po využití hned prvního setbolu.

Podobný scénář měl i druhý set, ve kterém Češka začala ziskem podání soupeřky a později vedla 3:1. V šestém gamu podruhé v zápase zaváhala na podání a dovolila soupeřce srovnat. Následující tři hry už patřily Češce a po využití třetího mečbolu si zajistila postup do druhého kola.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Fruhvirtová tak letos schytala porážky pouze od dvou hráček TOP 5, Sabalenkové a Gauffové.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA Masters 1000 v Miami