Úspěšný vstup do antukového jara. Lehečka si v Monte Carlu poradil s Ruusuvuorim

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úspěšný vstup do antukového jara. Lehečka si v Monte Carlu poradil s Ruusuvuorim

Aktualizováno
Lehečka nakonec v Monte Carlu zvládl duel s Ruusuvuorim ve dvou setech.
Lehečka nakonec v Monte Carlu zvládl duel s Ruusuvuorim ve dvou setech.Profimedia
Jiří Lehečka (21) dnes úspěšně vstoupil do antukového jara. Nejlepší Čech v žebříčku získal v úvodním kole na Masters v Monte Carlu posledních pět gamů a poradil si 6:1, 7:5 s Emilem Ruusuvuorim, s nímž tímto vítězstvím vyrovnal vzájemnou bilanci. O premiérové osmifinále na největších podnicích ATP si rodák z Mladé Boleslavi zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem. Vítězný návrat na kurty po více než měsíční pauze v Monaku absolvoval Novak Djokovič.

Lehečka už na lednovém Australian Open pokořil jeden z kariérních milníků, když si připsal svá první vítězství v hlavních soutěžích majorů a nakonec se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech. Další mohl překonat o měsíc později v Dauhá, kde byl pětkrát jediný míček od postupu do svého premiérového finále na turnajích ATP.

Po nevyužitých mečbolech proti Andymu Murraymu však přišel propad formy i sebevědomí, z následujících sedmi zápasů dokázal 21letý talent vyhrát jen tři a ani na jednom ze čtyř podniků se nepodíval přes úvodní dvě kola.

Statistiky utkání Lehečka – Ruusuvuori

Šanci tuto sérii přerušit má na Masters v Monte Carlu, kde zahajuje antukovou sezonu a podobně jako v Dubaji si tam nechává radit od jednoho z nejúspěšnějších českých tenistů historie Tomáše Berdycha. Rodák z Mladé Boleslavi měl původně v prvním kole, ve kterém při loňském debutu vypadl, čelit Francesovi Tiafoeovi.

Nasazený Američan se ale po nedělním triumfu v Houstonu odhlásil. Nakonec tak Lehečka nastoupil proti lucky loserovi Ruusuvuorimu a ve dvou setech potvrdil roli favorita. Zatímco v úvodním dějství dominoval, odvrátil oba brejkboly a ztratil jen jeden game, v tom následujícím až do samotné koncovky tahal za kratší konec.

Stav 0:2 dokázal smazat, jenže pak prohrál následující tři hry a dovolil soupeři podávat na vynucení si rozhodující sady. K setbolu ho však nepustil a pěti vyhranými gamy v řadě vývoj otočil. V závěrečné hře musel likvidovat čtyři brejkboly a sám potřeboval stejný počet mečbolů.

S 31letým Dimitrovem se Lehečka na okruhu ATP potká potřetí. S bývalým třetím hráčem světa, který nyní v žebříčku figuruje na 25. příčce, má vyrovnanou bilanci. Loni s ním na Australian Open prohrál, poté ho ve Stockholmu porazil ve třech setech.

Výsledky turnaje v Monte Carlu