Nosková znovu zvládla úvodní zápas. V Tokiu odstartovala výhrou nad domácí náhradnicí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková znovu zvládla úvodní zápas. V Tokiu odstartovala výhrou nad domácí náhradnicí

Nosková si zajistila postup do osmifinále.
Nosková si zajistila postup do osmifinále.Profimedia
Linda Nosková (18) na úvod turnaje WTA 500 v Tokiu potvrdila roli favoritky proti domácí Himeně Sakacumeové (22). Česká teenagerka porazila japonskou náhradnici 6:2, 7:5 a na páté ze šesti akcí po Wimbledonu zvládla svůj úvodní zápas. O čtvrtfinále si s Anastasií Pavljučenkovovou (32).

Sakacumeová – Nosková 2:6, 5:7

Linda Nosková na pátém ze šesti posledních turnajů a celkově podvanácté v sezoně na okruhu WTA vyhrála zápas prvního kola. V Tokiu měla původně čelit světové pětce Jeleně Rybakinové, Kazaška se ale den před startem turnaje ze soutěže odhlásila a nahradila ji šťastná poražená kvalifikanta Himeno Sakacumeová

A osmnáctiletá rodačka ze Vsetína výrazně příznivějšího losu využila. Domácí soupeřku z konce druhé světové stovky přehrála za necelou hodinu a půl 6:2, 7:5. 

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Jediná Češka v soutěži získala první čtyři gamy a ztráta jednoho servisu ji nemusela příliš mrzet. Druhý set byl mnohem vyrovnanější a dvaadvacetiletá Japonka měla za stavu 5:4 dokonce setbol. Nosková ho ale odvrátila a duel uzavřela ziskem tří her po sobě. 

Ve druhém kole se 44. hráčka světa Nosková utká v prvním vzájemném střetnutí s Anastasií Pavljučenkovovou, která smetla 6:1, 6:1 světovou dvacítku Donnu Vekičovou z Chorvatska.

Sestřih zápasu Himeno Sakacumeová – Linda Nosková.
Livesport

Největšími favoritkami podniku WTA 500 v japonské metropoli jsou světová dvojka Iga Šwiateková z Polska, Američanka Jessica Pegulaová a čerstvá šampionka z mexické Guadalajary Řekyně Maria Sakkariová, které měly v úvodním kole volný los. Titul obhajuje Ljudmilla Samsonovová. 

Výsledky turnaje WTA 500 v Tokiu