Češkám se v Pekingu nedaří. Kvitová skončila už ve druhém kole, Noskovou vyřadila nemoc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Češkám se v Pekingu nedaří. Kvitová skončila už ve druhém kole, Noskovou vyřadila nemoc
Petra Kvitová na tisícovce v Pekingu skončila na raketě Ljudmily Samsonovové.
Petra Kvitová na tisícovce v Pekingu skončila na raketě Ljudmily Samsonovové.Profimedia
Ze sedmi českých tenistek zbývá na prestižním turnaji WTA 1000 v Pekingu už jen jedna naděje. Bývalá finalistka Petra Kvitová (33) dohrála v čínské metropoli již ve druhém kole po porážce 4:6, 5:7 s Ljudmilou Samsonovovou (24). Linda Nosková (18) v pondělí nakonec vůbec nenastoupila, talentovanou teenagerku vyřadila z turnaje nemoc a do osmifinále automaticky poslala Jelenu Ostapenkovou (26).

Kvitová – Samsonovová 4:6, 5:7

Petra Kvitová v aktuální sezoně pouze dvakrát postoupila do semifinále, ovšem obě účasti mezi nejlepším kvartetem přetavila v triumf. Nejprve se na začátku dubna stala první českou šampionkou na "tisícovce" v Miami a poté v červnu kralovala na travnaté akci WTA 500 v Berlíně.

Po osmifinále ve Wimbledonu se však bývalé světové dvojce úplně přestalo dařit. Výsledkem je jen jeden vyhraný zápas na posledních pěti turnajích. Po nepovedené sezoně amerických betonů se jí nezadařilo ani v Asii, kde v minulosti posbírala řadu úspěchů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Konkrétně v Pekingu hrála pojedenácté a v předchozích ročnících se celkem pětkrát dostala alespoň do čtvrtfinále. Finalistka z roku 2014 ale letos skončila už ve druhém kole. Po nedělní utrápené výhře nad domácí Xiyu Wang byla nad její síly kolegyně z TOP 30 žebříčku Ljudmila Samsonovová.

Kvitová vstoupila do obou setů prohraným servisem, ovšem manko pokaždé zlikvidovala. V koncovce však zaváhala na vlastním podání znovu a její ruská soupeřka neměla s uzavřením obou dějství žádné potíže. V utkání se hrály hlavně rychlé výměny, obě aktérky si při první příležitosti šly pro vítězný úder. Zápas tak navzdory těsnému skóre trval jen hodinu a 36 minut.

Sestřih zápasu Petra Kvitová – Ljudmila Samsonovová.
Livesport

Dvojnásobná wimbledonská šampionka se možná ještě v Číně zdrží. Případně se do druhé nejlidnatější země světa vrátí. Na konci října by totiž měla startovat na WTA Elite Trophy v Zhuhai, o možnost účasti na Turnaji mistryň v Mexiku definitivně přišla.

Kvitová po skončení utkání vyjádřila na sociálních sítích svou nespokojenost s plánováním programu. "Rozhodně není ideální, že jsem svůj úvodní zápas v Pekingu dohrála v jednu hodinu ráno a už další den jsem musela hrát ne dříve než v 17:30 další, i když byly teprve na programu některé zápasy prvního kola. Vždycky jsem hrála tenis s obrovským respektem a málokdy vyjadřovala svůj názor, ale teď se nutně musím ozvat. Tohle šlo udělat férověji. Prosím WTA, aby se lépe starala o hráčky."

Samsonovová naopak na China Open debutuje a ve dvou těsných setech přetlačila i Alyciu Parksovou v prvním kole. V osmifinálové fázi se utká s Martou Kosťukovou, nebo šest zápasů neporaženou Ons Jabeurovou.

Na začátku turnaje v Pekingu bylo celkem sedm českých tenistek. První kolo nezvládly Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková ani Kateřina Siniaková. Ve druhém vypadly Kvitová a Linda Nosková, která kvůli nemoci vůbec nenastoupila a automaticky poslala mezi nejlepší šestnáctku Jelenu Ostapenkovou. Ve hře je tak už jen Linda Fruhvirtová, jež v úterý vyzve Marii Sakkariovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu