Bouzková si první antukové čtvrtfinále nezahraje. V Římě končí i Vondroušová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková si první antukové čtvrtfinále nezahraje. V Římě končí i Vondroušová

Aktualizováno
Bouzková na první antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu nedosáhla.
Bouzková na první antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu nedosáhla.AFP
Marie Bouzková (24) na své premiérové antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu nedosáhla a na skalp světové pětky Cori Gauffové nenavázala. V osmifinále na WTA 1000 v Římě prohrála 2:6, 2:6 s 12. hráčkou pořadí Veronikou Kuděrmetovovou (26). Končí i Markéta Vondroušová (23), která nestačila na sedmou nasazenou Jeleně Rybakinovou (23) 3:6, 3:6 a na italské antuce nenaváže na semifinálovou účast z roku 2020. O postup mezi nejlepší osmičku budou usilovat ještě Karolína Muchová (26), jejíž duel s Paulou Badosaovou byl kvůli dešti odložen na úterý.

Bouzková – Kuděrmetovová 0:2

Marie Bouzková si v Římě připsala svou první letošní vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, když porazila Caty McNallyovou a po obratu proti Cori Gauffové zaregistrovala svůj premiérový skalp TOP 5 v dohraných zápasech.

Další výhru však letos se trápící úřadující šampionka Livesport Prague Open a čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu nepřidala. V osmifinále ve Foro Italicu prohrála jasně 2:6, 2:6 se světovou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou. Pražská rodačka uhrála na returnu jen 11 fiftýnů, dostala se k jednomu brejkbolu, který nevyužila, sama čelila 11 hrozbám a čtyřikrát přišla o servis.

Ruska, jež si před dvěma týdny v Madridu zahrála své první čtvrtfinále a zároveň semifinále na podnicích WTA 1000, se pokusí výsledek ze španělské metropole zopakovat proti Qinwen Zheng. Dvaadvacetiletá Číňanka bude útočit na své čtvrté semifinále na nejvyšším okruhu a první na akcích vyšších než WTA 500.

Ve hře o čtvrtfinále jsou ještě dvě Češky. Markéta Vondroušová už zahájila souboj s grandslamovou vítězkou Jelenou Rybakinovou a večer nastoupí Karolína Muchová proti Paule Badosaové.

Anhelina Kalininová zdolala po obratu 2:6, 6:2, 6:4 finalistku ročníku 2016 Madison Keysovou a postoupila do svého druhého čtvrtfinále na akcích série WTA 1000 (Madrid 2022). O své největší semifinále v kariéře a první letošní účast mezi nejlepším kvartetem bude 26letá Ukrajinka usilovat proti Beatriz Haddadové Maiaové.

Brazilka vyhrála i svůj třetí zápas při debutu v tomto dějišti ve dvou setech. Světová patnáctka si v pondělí poradila 6:3, 6:3 s Camilou Osoriovou, která momentálně uzavírá elitní stovku žebříčku, a postoupila do svého největšího antukového čtvrtfinále.

Vondroušová – Rybakinová 0:2

Vondroušová v Římě vyřadila estonskou veteránku Kaiu Kanepiovou, bývalou vítězku US Open Biancu Andreescuovou i světovou osmičku Mariu Sakkariovou a na pátém ze šesti posledních turnajů vyhrála tři zápasy. Čtvrtou výhru ale opět přidat nedokázala.

Rodačka ze Sokolova se poprvé mimo olympiádu snažila porazit dvě hráčky TOP 10 na jednom turnaji, ovšem recept na šestou hráčku světa Jelenu Rybakinovou nenašla. Kazašské vítězce loňského Wimbledonu a finalistce letošního Australian Open podlehla 3:6, 3:6 a nenavázala na její skalp z předloňské Moskvy.

Sestřih zápasu Vondroušová – Rybakinová
Livesport CZ

Česká teniska do zápasu vstoupila brejkem, ale pak ztratila čtyři gamy v řadě, za stavů 2:4 a 3:5 nevyužila celkem pět šancí na brejk a úvodní set ztratila. Ve druhé sadě málem smazala manko 0:4, ale brejkbol v osmé hře nevyužila a obrat nedotáhla.

Levou rukou hrající Vondroušová startovala na prestižní akci v italské metropoli počtvrté a potřetí nechyběla v osmifinále. Ještě dál došla při premiéře v roce 2019 (čtvrtfinále) a o rok později (semifinále).