Bude letos Řím šťastnější? Badosaová začala skalpem teenagerky Andrejevové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bude letos Řím šťastnější? Badosaová začala skalpem teenagerky Andrejevové

Paula Badosaová vyhrála hladce ve dvou setech.
Paula Badosaová vyhrála hladce ve dvou setech.Profimedia
V Římě odstartoval poslední velký přípravný turnaj před Roland Garros. Jednou z prvních postupujících v ženské části soutěže se stala bývalá světová dvojka Paula Badosaová (26), jež si poradila 6:2, 6:3 s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou (17) a vykročila za obhajobou čtvrtfinále. Loňský ročník pro ni ale skončil vážným zraněním.

M. Andrejevová – Badosaová 2:6, 3:6

Paula Badosaová si loni cestou do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Římě přivodila únavovou zlomeninu obratle a sezona pro ni skončila. Sice zkusila Wimbledon, ale zdravotní stav jí nedovolil hrát na sto procent a ve druhém kole vzdala.

Po půlroční pauze se i vinou často se vracejících bolestí marně vrací do formy. Letos se představila na devíti akcích a pouze na Australian Open vyhrála dva zápasy po sobě.

Nyní má další šanci udělat si radost dobrým výsledkem právě v Římě a odstartovala cenným skalpem vycházející hvězdy. Sedmnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou, jež figuruje na 40. místě světového žebříčku, přehrála v deštěm přerušeném duelu 6:2, 6:3.

"Loni jsem tu prožívala hezké chvíle, ale konečný výsledek pro mě nebyl příjemný. Snad to letos bude lepší, první krůček jsem k tomu udělala," pochvalovala si bývalá druhá hráčka světa

O postup do 3. kola se šestadvacetiletá Španělka utká s Američankou Emmou Navarrovou (H2H 0:0).

Kerberová – Davisová 6:1, 6:0

Bývalá světová jednička Angelique Kerberová deklasovala 6:1, 6:0 Američanku Lauren Davisovou, které oplatila pět let starou porážku při obhajobě wimbledonského triumfu, a na teprve druhém ze šesti turnajů po mateřské pauze zvládla své úvodní vystoupení.

V dalším duelu 36letá Němka vyzve Rusku Veroniku Kuděrmetovovou (H2H 1:0), kterou porazila v březnu v Indian Wells.

Sestry Fruhvirtovy prošly kvalifikací

V italské metropoli se představí celkem šest českých tenistek. Nasazené Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Linda Nosková mají v prvním kole volný los, čerstvá šampionka z Lleidy Kateřina Siniaková se utká s domácí Nuriou Brancacciovou.

Z kvalifikace postoupily obě sestry Fruhvirtovy. Devatenáctiletá Linda, jež se do kvalifikace dostala až jako náhradnice, si zahraje s německou veteránkou Tatianou Mariaovou, sedmnáctiletá Brenda vyzve Američanku Taylor Townsendovou.

Nejvýše nasazenou je světová jednička a šampionka z let 2021 a 2022 Iga Šwiateková, titul obhajuje Kazaška Jelena Rybakinová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě