Nosková v Římě prohrála s Qinwen Zheng ve třech setech. Vondroušová končí na Cirsteaové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková v Římě prohrála s Qinwen Zheng ve třech setech. Vondroušová končí na Cirsteaové

Nosková v Římě končí.
Nosková v Římě končí.Profimedia
Linda Nosková (19) ve třetím kole na tisícovce v Římě neudržela vedení 1:0 na sety proti finalistce Australian Open Qinwen Zheng (21) a své třetí kariérní osmifinále na prestižních akcích WTA 1000 si nezahraje. Markéta Vondroušová (24) počtvrté z pěti vzájemných zápasů prohrála s neoblíbenou Soranou Cirsteaovou (34) a teprve podruhé končí ve Foru Italicu před branami osmifinále.

Nosková – Zheng 6:3, 1:6, 2:6

Linda Nosková zakončila loňský debut na podniku WTA 1000 v Římě ve druhém kole a letos své zdejší maximu překonala. Po dvousetové výhře nad domácí divokou kartou Lucreziou Stefaniniovou však v dalším zápase neudržela vedení proti nasazené sedmičce Qinwen Zheng.

V úvodní sadě využily hráčky všechny brejkové šance. Nosková si podání prohrála dvakrát, ale získala celkem tři hry na servisu Číňanky a v deváté hře dopodávala set čistou hrou.

Ve druhé sadě se česká teenagerka začala trápit a nevypracovala si ani jeden brejkbol. Naopak finalistka Australian Open se rozehrála, Noskové povolila pouze jednu hru a poslala zápas do rozhodujícího setu.

V něm devatenáctiletá Češka držela krok pouze na začátku. Od stavu 2:1 prohrála pět her v řadě a své třetí kariérní osmifinále na na prestižních akcích WTA 1000 si nezahraje.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Nosková měla famózní vstup do sezony. Po semifinálové účasti v Brisbane si na Australian Open i s pomocí skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové zahrála své první grandslamové čtvrtfinále. V posledních měsících ale tak úspěšná není, na vítěznou sérii čeká od půlky února, kdy prošla do osmifinále v Dauhá.

Na posledních pěti turnajích nedokázala porazit více než jednu soupeřku. V rámci antukového jara vypadla po druhém zápase také ve stuttgartské hale a na tisícovce v Madridu se loučila hned po duelu s Mirrou Andrejevovou.

Cirsteaová – Vondroušová 7:6, 6:3

Markéta Vondroušová na Soranu Cirsteaovou rozhodně nevzpomíná v dobrém.  S Rumunkou prohrála tři ze čtyř předchozích vzájemných zápasů. Ten poslední letos v Dubaji dokonce po nevyužití šesti mečbolů a obrovském kolapsu od stavu 6:2, 5:1.

V Římě, kde si Češka v roce 2020 zahrála semifinále a o rok dříve při svém debutu skončila mezi nejlepší osmičkou, se spolu utkaly poprvé na antuce. Cirsteaová ve Foru Italicu jen jednou vyhrála dva zápasy v řadě.

Velmi vyrovnanou první sadu mohla v desátém gamu ukončit Vondroušová, k setbolu se však při vlastním podání nedostala a podruhé neudržela servis. Ve smolném tie-breaku získala nasazená šestka pouze jeden bod a po necelé hodině hry ztratila první set.

Druhá sada byla od začátku v režii o deset let starší Rumunky, která od stavu 0:1 získala pět her v řadě. V osmém gamu Rumunka zápas nedopodávala, ale následně po páté sebrala Vondroušové servis a utkání ukončila.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Úřadující wimbledonská šampionka teprve podruhé končí v italské metropoli před branami osmifinále. Po úspěšném zahájení antukové sezóny, kdy postoupila do semifinále ve Stuttgartu opouští po Madridu i druhou antukovou tisícovku s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě