Sabalenková poprvé našla recept na Jastremskou, porazila ji až na čtvrtý pokus v Římě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková poprvé našla recept na Jastremskou, porazila ji až na čtvrtý pokus v Římě

Aryna Sabalenková v Římě postoupila do osmifinále.
Aryna Sabalenková v Římě postoupila do osmifinále.Profimedia
Až ve čtvrtém vzájemném duelu dokázala Aryna Sabalenková (26) najít recept na Dajanu Jastremskou (23). Světová dvojka uspěla na antukové tisícovce v Římě, kde ukrajinskou soupeřku porazila bez ztráty podání 6:4, 6:2.

Jastremská – Sabalenková 4:6, 2:6

Aryna Sabalenková před týdnem v Madridu prohrála finálovou bitvu s Igou Šwiatekovou a nedokázala zkompletovala hattrick. V Římě sice začala ztracenou sadou s Katie Volynetsovou, od té chvíle ale vyhrála čtyři sety po sobě a neztratila v nich více jak čtyři gamy. 

Ve druhém vystoupení si šestadvacetiletá Běloruska poradila s neoblíbenou soupeřkou Dajanou Jastremskou. V prvních třech vzájemných soubojích ji ani jednou nedokázala porazit, v prvním střetnutí od ledna 2020 už však recept našla.

Sabalenková sice v úvodu utkání ve dvou gamech čelila brejkbolu, ale oba odvrátila a od stavu 2:3 dostala vývoj pod kontrolu. O podání ani jednou nepřišla a po necelé hodině a půl zvítězila nad o dva roky mladší Ukrajinkou 6:4, 6:2.

Sabalenková vylepšila svou letošní bilanci na antuce na 7:1. V osmifinále se semifinalistka z roku 2022 utká s další Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (H2H 2:1), která si poradila dvakrát 6:3 s Ruskou Annou Kalinskou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě