Plíšková v Rouenu nestačila na Stephensovou, recept na Američanku nenašla již pošesté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plíšková v Rouenu nestačila na Stephensovou, recept na Američanku nenašla již pošesté
Karolína Plíšková prohrála čtvrtý z pěti posledních duelů
Karolína Plíšková prohrála čtvrtý z pěti posledních duelůProfimedia
Karolína Plíšková (32) zahájila antukovou část sezony nezdarem ve druhém kole. Na turnaji WTA 250 ve francouzském Rouenu sice přerušila sérii porážek, ale v boji o postup do čtvrtfinále nestačila na svou neoblíbenou soupeřku Sloane Stephensovou (31). Američance podlehla i vinou osmi dvojchyb 3:6, 2:6 a prohrála již šestý ze sedmi vzájemných soubojů.

Stephensová – Plíšková 6:3, 6:2

Karolína Plíšková sice v pondělí na novém turnaji WTA 250 v hale ve francouzském Rouenu udolala v prvním letošním zápase na antuce po třísetovém boji hráčku ze druhé světové stovky Polinu Kuděrmetovovou a přerušila sérii tří porážek, na první výhru po dvou měsících ale navázat nedokázala.

Ve druhém kole dvaatřicetiletá rodačka z Loun nestačila na neoblíbenou soupeřku Sloane Stephensovou. Přestože proměnila všechny tři šance na brejk, sama spáchala osm dvojchyb, servis šestkrát neudržela a po 70 minutách prohrála 3:6, 2:6.

Česká tenistka přitom začala nadějně a po zisku osmi fiftýnů v řadě se ujala vedení 3:1. Jenže pak ztratila osm gamů v řadě a do hry se již nevrátila. S o rok mladší Američankou prohrála třetí vzájemný duel po sobě 0:2 na sety (po Roland Garros 2021 a 2023 opět na antuce) a v celkové bilanci s vítězkou US Open 2017 a finalistka French Open 2018 ztrácí již výrazně 1:6.

Bývalá světová jednička a aktuálně 47. hráčka světa Plíšková po Australian Open vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na 17. titul, od té chvíle se ale znovu trápí a od 20. února prohrála čtyři z pěti posledních duelů. Nyní ji čekají dvě tisícovky v Madridu a Římě.

Statistiky zápasu Sloane Stephensová – Karolína Plíšková
Statistiky zápasu Sloane Stephensová – Karolína PlíškováLivesport

Výsledky turnaje WTA 250 v Rouenu