Plíšková slaví vítězný vstup do antukového jara. Sérii tří porážek uťala po třísetovém boji

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plíšková slaví vítězný vstup do antukového jara. Sérii tří porážek uťala po třísetovém boji
Karolína Plíšková přestřihla v prvním letošním vystoupení na antuce šňůru tří porážek.
Karolína Plíšková přestřihla v prvním letošním vystoupení na antuce šňůru tří porážek.Profimedia
Karolína Plíšková (32) v hale ve francouzském Rouen přestřihla v prvním letošním vystoupení na antuce šňůru tří porážek. První výhru po téměř dvou měsících slaví proti z kvalifikace rozehrané 178. hráčce světa Polině Kuděrmetovové (20), mladší sestru současné světové devatenáctky přetlačila po setech 7:5, 1:6, 7:5. Ve druhém kole vyzve Američanku Sloane Stephensovou (31).

Plíšková – P. Kuděrmetovová 7:5, 1:6, 7:5

Karolína Plíšková po Australian Open vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na 17. titul. Od 20. února ale čekala na další výhru téměř dva měsíce, než sérii tří třísetových porážek s Coco Gauffovou (Dubaj), Annou Blinkovovou (Indian Wells) a Donnou Vekičovou (Miami) uťala v prvním letošním vystoupení na antuce proti 176. hráčce světa Polině Kuděrmetovové.

Dvaatřicetiletá Češka v úvodním kole nového turnaje WTA 250 v hale ve francouzském Rouen čelila z kvalifikace rozehrané soupeřce a na začátku svého prvního zápasu po takřka čtyřech týdnech se mohla opírat o servis. V první sadě nečelila brejkbolu a v 11. hře rozhodla o zisku setu. 

Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Polina Kuděrmetovová
Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Polina KuděrmetovováLivesport

Jenže další průběh už přinesl řadu komplikací. Ve druhé sadě ztratila přes shodu první čtyři gamy a podání udržela až za stavu 0:5. V rozhodujícím dějství pak neudržela vedení 4:2 a za stavu 5:5 čelila dvěma brejkbolům. Kritický moment ale vyřešila parádně a ziskem osmi z posledních devíti fiftýnů utkání po více než dvou hodinách boje uzavřela. 

"Byl to můj první zápas na antuce po dlouhé době a nebylo to vůbec jednoduché. Zahrála jsem pár dobrý a pár špatných míčů. Nebyl to ode mě ideální výkon a doufám, že v dalším kole to bude lepší," komentovala 47. žena světového žebříčku Plíšková výhru nad dvacetiletou sestrou Veroniky Kuděrmetovové, bývalé světové devítky a aktuálně 19. hráčky světa hrající ve Stuttgartu proti Barboře Krejčíkové.

Ve druhém kole bývalá světová jednička Plíšková vyzve Sloane Stephensovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1:5. Jedinou výhru proti o rok mladší Američance zaznamenala na antuce v Madridu 2018, v posledních dvou střetnutích na Roland Garros 2021 a 2023 neuhrála ani set. 

Vítězka US Open 2017 a finalistka French Open 2018 Stephensová si znovu po roce poradila s krajankou Peyton Stearnsovou a opět po obratu z 0:1 na sety. Po loňském úspěchu v marocké Rabatu uspěla i v Rouen, kde zvítězila 1:6, 6:1, 6:3.

Nejvýše nasazenými hráčkami jsou Ruska Anastasia Pavljučenkovová, domácí Caroline Garciaová a Ukrajinka Anhelina Kalininová. V předchozích dvou letech se v Rouen konal podnik nižší kategorie WTA 125k.

Výsledky turnaje WTA 250 v Rouen