10 výher v řadě! Alexandrovová urvala finálové derby a obhájila titul v Hertogenboschi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

10 výher v řadě! Alexandrovová urvala finálové derby a obhájila titul v Hertogenboschi

Jekatěrina Alexandrovová získala svůj celkově čtvrtý titul.
Jekatěrina Alexandrovová získala svůj celkově čtvrtý titul.AFP
Jekatěrina Alexandrovová (28) vyhrála v Hertogenboschi znovu po roce všech pět zápasů a obhájila na nizozemském pažitu loňský triumf. V ruském derby po téměř třech hodinách přemohla 4:6, 6:4, 7:6 Veroniku Kuděrmetovovou (26) a získala svůj celkově čtvrtý titul. Její krajanka si naopak zhoršila bilanci ve finále turnajů WTA na 1:5 a více než dvouleté čekání na druhou trofej neukončila.

Kuděrmetovová –⁠ Alexandrovová 6:4, 4:6, 6:7

Jekatěrina Alexandrovová nedokázala na ani jednom z 12 předchozích letošních turnajů porazit více než tři soupeřky, ale na oblíbené trávě v Hertogenboschi ožila a do finálového utkání nastupovala se sérií devíti vítězství a 18 vyhraných setů v tomto dějišti.

Bývalá světová šestnáctka využila na nizozemském pažitu snadného losu a po cestě do závěrečného kola potkala jedinou kolegyni z TOP 100 žebříčku, konkrétně 71. ženu pořadí Aljaksandru Sasnovičovou v semifinále. O šňůru vyhraných setů proti krajance Veronice Kuděrmetovové sice přišla, ovšem zápasovou neporazitelnost se jí protáhnout podařilo.

Sestřih zápasu Kuděrmetovová –⁠ Alexandrovová
Livesport CZ

Proti Kuděrmetovové, kterou tady porazila také v loňském semifinále, ale dlouho tahala za kratší konec, dokonce se dostala do manka setu a brejku. Ztracený servis ve druhé sadě si však vzala zpět a po srovnání stavu na 1:1 na sety se momentum otočilo.

Zápas mohla ukončit mnohem dříve, za stavu 5:4 nicméně mladší z Rusek vytáhla na mečbol vynikající servis, stejný scénář se opakoval o dva gamy později a i třetí hrozbu se jí podařilo zlikvidovat. Alexandrovová dokonala vítězství až v jednoznačné zkrácené hře, tie-break vyhrála snadno 7:3.

Pozápasový ohlas Alexandrovové, české titulky najdete v nastavení.
LIvesport CZ

Alexandrovová narazila ve třetím finále po sobě na nasazenou jedničku, loni v Hertogenboschi přehrála Arynu Sabalenkovou a v Soulu Jelenu Ostapenkovou. Rodačka z Čeljabinsku žijící v Praze je čtvrtou hráčkou, které se podařilo v tomto dějišti triumfovat více než jednou, a to po Justine Heninové (2001 a 2010), Tamarine Tanasugarnové (2008-09) a Coco Vandewegheové (2014 a 2016). I svou čtvrtou trofej má z podniků WTA 250.

Výsledky ženské dvouhry v Hertogenboschi