Tennis Tracker: S-Hertogenbosch, Stuttgart i Nottingham nabízí čtvrtfinálové bitvy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: S-Hertogenbosch, Stuttgart i Nottingham nabízí čtvrtfinálové bitvy

V německém Stuttgartu se rovněž odehrají čtvrtfinálové zápasy.
V německém Stuttgartu se rovněž odehrají čtvrtfinálové zápasy.bossopen.com
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 15. června?
WTA Moment dne ze zápasu Burrageová – Frechová
Livesport
ATP Moment dne ze zápasu Fucsovics – Fritz
Livesport

21:16 – Andy Murray vyhrál na trávě i osmý letošní zápas. Po triumfu v Surbitonu pokračuje na vítězné vlně i na dalším domácím challengeru v Nottinghamu, kde v pátek zdolal 7:6, 7:5 švýcarského mladíka Dominica Strickera a postoupil do semifinále. V něm zkušený Brit narazí na Portugalce Nuna Borgese hrajícího svůj nejlepší turnaj na zeleném pažitu.

20:19 – Po třísetovém duelu končí ve čtvrtfinále antukového challengeru v Bratislavě kromě Menšíka také Tomáš Macháč. Čerstvý finalista z Prostějova podlehl domácí nasazené jedničce Alexi Molčanovi 6:7, 6:3, 1:6 a neoplatil mu dva roky starý debakl z finále v Libereci.

20:05 – Pětiletý zákaz startů dostal rumunský tenista Petru-Alexandru Luncanu za ovlivňování zápasů kvůli sázkám. Mezinárodní agentura pro bezúhonnost tenisu (ITIA) uvedla, že se během slyšení prokázalo pět ze sedmi obvinění. Hráč se navíc provinil tím, že při vyšetřování případu plně nespolupracoval, když odvolal souhlas s analýzou svého mobilního telefonu. Kromě zákazů startů mu byla uložena pokuta 40 tisíc dolarů (870 tisíc korun).

19:38 – Nejvýše nasazená Veronika Kuděrmetovová na trávě v Hertogenboschi přehrála 6:3, 6:2 sedmnáctiletou švýcarskou debutantku na okruhu WTA Celine Naefovou a zkompletovala semifnálové kvarteto. O finále svede souboj se Slovenkou Hrunčákovou.

Sestřih zápasu Kuděrmetovová –⁠ Naefová
Livesport CZ

19:27 – Jan-Lennard Struff na domácí půdě ve Stuttgartu porazil 6:4, 7:5 Francouze Richarda Gasqueta a postupem do semifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na trávě právě ze Stuttgartu 2019. O celkově třetí finále na okruhu ATP se 33letý Němec utká s Polákem Hurkaczem.

18:50 – "Celkově to byl opravdu skvělý výkon. Myslím, že je to velmi dobrý hráč, předtím jsem s ním pět zápasů prohrál, takže je to pokaždé nesmírně těžké. Ale prostě jsem do toho dal všechno," pochvaloval si Ruusuvuori po triumfu nad Sinnerem.

Pozápasový ohlas Ruusuvuoriho
Livesport CZ

18:32 – Čtvrtfinalista loňského Wimbledonu Jannik Sinner zahájil letošní přípravu na travnatý grandslam porážkou s druhým soupeřem. V nizozemském Hertogenboschi italský favorit nestačil na Emila Ruusuvuoriho, který získal 94 % bodů po svém prvním podání, nečelil brejkbolu a po výhře 6:3, 6:4 postoupil poprvé mimo tvrdý povrch do semifinále turnaje ATP. O vyrovnání svého maxima si 24letý Fin zahraje s domácím Griekspoorem (h2h 0:1).

Sestřih zápasu Ruusuvuori – Sinner
Livesport CZ

17:42 – Hubert Hurkacz na travnatém turnaji ATP 250 ve Stuttgartu porazil dvakrát 6:4 Australana Christophera O'Connella a teprve podruhé v sezoně postoupil do semifinále. V něm se čtvrtý nasazený Polák utká s Gasquetem, nebo Struffem.

16:51 – Tallon Griekspoor si zahraje své třetí letošní a zároveň kariérní semifinále na hlavní tour. Nizozemec na domácí trávě v Hertogenboschi přemohl 4:6, 6:3, 6:4 světovou osmnáctku Alexe de Minaura a zaútočí na druhé finále na akcích ATP.

16:49 – Katie Boulterová vyhrála v Nottinghamu 6:3, 7:5 derby s Harriet Dartovou a na pátý pokus přešla přes čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve svém prvním semifinále nastoupí Britka proti krajance Heather Watsonové, nebo Viktoriji Golubicové.

16:37 – Jordan Thompson v Hertogenboschi po obratu vyhrál 5:7, 7:6, 6:2 reprízu finále ročníku 2019 s Adrianem Mannarinem, který si v předchozím kole vyšlápl na nasazenou jedničku Daniila Medveděva. O své druhé finále na turnajích ATP se utká s krajanem Rinkym Hijikatou (H2H 2:0).

16:31 – "V roce 2010 jsem vyhrál juniorský Wimbledon, myslím, že jsem byl velmi talentovaný chlapec. Dodalo mi to hodně sebevědomí a po celou svou kariéru jsem vždycky věřil, že na trávě můžu hrát dobrý tenis. Možná i díky tomu wimbledonskému titulu," prozradil po výhře nad Fritzem Fucsovics.

Pozápasový ohlas Fucsovicse
Livesport CZ

16:01 – Taylor Fritz přetavil obě předchozí čtvrtfinále na travnatých podnicích ATP v triumf, ale ve Stuttgartu do semifinále nepostoupil. Druhý nasazený překvapivě nestačil 4:6, 5:7 na soupeře z konce první stovky Mártona Fucsovicse, který si teprve počtvrté v kariéře zahraje semifinále na této úrovni a pokusí se v něm zaskočit dalšího amerického zástupce Francese Tiafoea.

Sestřih zápasu Fucsovics – Fritz
Livesport CZ

15:12 – Jakub Menšík triumfoval v půlce května na challengeru v Praze, ale na dalších třech těchto akcích vypadl shodně ve čtvrtfinále. V Bratislavě v této fázi podlehl 6:4, 1:6, 3:6 Tomásovi Barriosovi Verovi.

14:39 – Bitvu v Nottinghamu o premiérové semifinále na turnajích WTA vyhrála Jodie Burrageová. Britka ve svém prvním čtvrtfinále na této úrovni po více než dvou hodinách přetlačila 6:2, 3:6, 7:5 Magdalenu Frechovou a v semifinále narazí na Alizé Cornetovou, nebo Elizabeth Mandlikovou.

14:29 – "Po prohrané první sadě jsem byl opravdu naštvaný. Mohli jste vidět řeč mého těla při začátku druhého setu. Byl jsem vážně blízko toho, abych to vypustil. Jsem rád, že jsem to vydržel," popisoval po skončení zápasu Tiafoe.

Pozápasový ohlas Francese Tiafoea
Livesport

14:22 – Jekatěrina Alexandrovová pokračuje v Hertogenboschi v obhajobě svého jediného triumfu na trávě a stále neztratila set. Nasazená Ruska si poradila dvakrát 6:4 s kvalifikantkou Eminou Bektasovou, která se do čtvrtfinále turnajů WTA dostala poprvé. Ve svém prvním letošním semifinále změří síly s Aljaksandrou Sasnovičovou.

Sestřih zápasu Bektasová – Alexandrovová
Livesport CZ

14:04 – Tereza Valentová pokračuje na W60 v Říčanech ve svém nejlepším turnaji na profesionální tour. Šestnáctiletá Češka si ve svém prvním čtvrtfinále na dospělých turnajích vyšlápla 6:3, 6:2 na bývalou členku TOP 100 a nasazenou jedničku Lauru Pigossiovou, která v žebříčku figuruje o téměř 1 000 míst výše. O finále bude usilovat proti Američance Elvině Kalievaové.

13:57 – Frances Tiafoe otočil ve Stuttgartu duel hráčů TOP 20 s Lorenzem Musettim a po vítězství 6:7, 7:6, 6:2 si zajistil první semifinálovou účast na trávě na nejvyšší tour. O druhé letošní finále si Američan zahraje s krajanem Taylorem Fritzem, nebo Mártonem Fucsovicsem.

Sestřih zápasu Musetti – Tiafoe
Livesport CZ

13:35 – Rinky Hijikata na trávě v Hertogenboschi nadále parádně využívá druhé šance. Australan, který se dostal do hlavní soutěže jako lucky loser, ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu porazil 5:7, 6:3, 6:1 Mackenzieho McDonalda. O své největší finále se utká s bývalým šampionem Adrianem Mannarinem, nebo krajanem Jordanem Thompsonem.

12:47 – Aljaksandra Sasnovičová uspěla ve svém prvním letošním čtvrtfinále a dál na trávě v Hertogenboschi útočí na svůj premiérový triumf na okruhu WTA. V bělorusko-ruském souboji jí za stavu 6:7, 1:3 ze svého pohledu vzdala Ljudmila Samsonovová. V semifinále se utká s obhájkyní titulu Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Eminou Bektasovou.

Sestřih zápasu Sasnovičová – Samsonovová
Livesport CZ

06:42 – Bývalá světová čtyřka Kei Nišikori na challengeru v exotickém Palmas del Mar prožívá povedený návrat po více než rok a půl dlouhé pauze. 33letý Japonec, který byl loni v lednu na operací s kyčlí, v Portoriku zvládl už dva zápasy a po výhře 4:6, 6:3, 6:2 nad Američanem Mitchellem Kruegerem  postoupil do čtvrtfinále.

6:00 – Všechny právě probíhající turnaje kategorie ATP a WTA 250 nabídnou v pátek čtvrtfinálové bitvy. V nizozemském S-Hertogenboschi zabojují o účast v semifinále hned tři Australani, v Nottinghamu pak čtyři domácí hráčky.