Osmnáct setů v řadě! Alexandrovová je v Nizozemsku jedno vítězství od obhajoby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osmnáct setů v řadě! Alexandrovová je v Nizozemsku jedno vítězství od obhajoby

Jekatěrina Alexandrovová je v Hertogenboschi blízko obhajoby loňského triumfu.
Jekatěrina Alexandrovová je v Hertogenboschi blízko obhajoby loňského triumfu.Profimedia
Jekatěrina Alexandrovová (28) se probojovala v nizozemském Hertogenboschi do svého šestého finále v kariéře a je blízko obhajoby loňského triumfu. Ruska, která už dlouhá léta žije v Praze, vyhrála semifinálový duel nad Aljaksandrou Sasnovičovou (29) z Běloruska 6:1 a 7:6 a v neděli ji čeká souboj s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou (26).

Alexandrovová –⁠ Sasnovičová 6:1, 7:6

Alexandrovová se na travnatých kurtech v Hertogenboschi cítí jako doma. Ze čtyř účastí na turnaji dokázala jednou vyhrát a jednou došla do čtvrtfinále. Letos je na nejlepší cestě obhájit titul z minulého roku, kdy ve finále porazila Arynu Sabalenkovou ve dvou setech 7:5 a 6:0.

Letošní semifinále s další běloruskou hráčkou měla Alexandrovová od prvních výměn pod kontrolou a své soupeřce vzala třikrát podání. Sasnovičová sice ve druhém setu dokázala srovnak krok, získala dva brejky, ale trpělivě hrající Alexandrovová dokázala na obě prolomení servisu reagovat a dovedla sadu do tie-breaku. Ve zkrácené hře pak Bělorusce povolila jen jediný míček a proměnila hned první mečbol.

Sestřih zápasu Alexandrovová – Sasnovičová
Livesport CZ

Alexandrovová si na turnaji Libema Open udržela výjimečnou sérii, vyhrála už 18 setů v řadě. Při loňském vítězství zaváhala jen v prvním kole v prvním setu s Dajanou Jastremskou, pak už jen vyhrávala a set neztratila zatím ani letos.

Kuděrmetovová - Hrunčáková 6:3, 6:2

Soupeřkou Alexandrovové bude Veronika Kuděrmetovová, která ve druhém semifinále zastavila jízdu Viktorie Hrunčákové (dříve Kužmové), až 144. hráčky žebříčku WTA. Slovenská tenistka na turnaji dokázala ve druhém kole vyřadit i grandslamovou vítězku Bianku Andreescuovou z Kanady, duel s ruskou soupeřkou už byl však nad její síly.

Kuděrmetovovou drželo razantní podání, díky kterému nasázela sedm es a dokázala eliminovat i všech šest brejkbolů Hrunčákové. Slovenské tenistce pokaždé došly síly v koncovkách setů, i tak ale zaznamenala jeden ze svých nejlepších výsledků poslední doby. 

Sestřih zápasu Kuděrmetovová – Hrunčáková
Livesport CZ

Ruska se probojovala do finále letos poprvé a v neděli ji čeká boj o druhý turnajový titul. Zatím má na svém kontě jen triumf z Charlestonu 2021, kde se hrálo na zelené antuce.

Výsledky ženské dvouhry v Hertogenboschi