Turnaj mistryň je třešinka na dortu, říká Muchová a snaží se vyléčit bolavé zápěstí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Turnaj mistryň je třešinka na dortu, říká Muchová a snaží se vyléčit bolavé zápěstí
Muchová věří, že zápěstí jí dovolí hrát bez bolesti.
Muchová věří, že zápěstí jí dovolí hrát bez bolesti.Profimedia
Tenistka Karolína Muchová (27) se potýkala před premiérovým startem na Turnaji mistryň s bolavým zápěstím. Přesto věří, že příští týden do mexického Cancúnu odcestuje a sehraje poté i finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové. Finalistka letošního Roland Garros neodehrála od zářijového semifinále US Open jediný soutěžní zápas. Na čtvrteční tiskové konferenci i tak označila dosavadní sezonu za nejlepší v kariéře.

"Turnaj mistryň je třešinka na dortu za sezonou. Skončit v sezoně mezi nejlepší osmičkou je pohlazení pro celý tým," řekla Muchová. "Od US Open jsem neodehrála žádný turnaj. Příprava není stoprocentní, ale snažíme se dělat, co můžeme. Jsem hodně na kurtu, i když ne s raketou. Snažíme se připravovat a doufám, že v úterý odletíme s týmem do Cancúnu," doplnila. Turnaj mistryň startuje 29. října.

Rodačka z Olomouce se potýká se zraněním pravého zápěstí. "Bolí mě už od US Open. Zkoušeli jsme různě hrát, nehrát a léčit to různými způsoby. Ve čtvrtek ráno jsem dostala od doktora takzvaně zelenou a budu moci hrát na kurtu s raketou. Příprava není ideální, ale doufám, že tam budu schopná odjet a hrát," uvedla Muchová.

Muchová má za sebou životní sezonu.
Muchová má za sebou životní sezonu.Livesport

Díky povedeným výkonům se dostala v sezoně až na osmé místo světového žebříčku. Nyní je devátá. "Sezona je pro mě zatím nejlepší v kariéře. Začala pomaleji a největší vrchol byl ve finále v Paříži. Jsem ráda, že to nebyl výkřik do tmy. Pokračovala jsem do finále v Cincinnati a semifinále US Open. Jsem ráda, že mám kolem sebe tým, se kterým mohu tyhle úspěchy sdílet," řekla svěřenkyně trenéra Emila Miškeho.

Tlak na WTA kvůli kalendáři

Na Turnaji mistryň bude debutovat stejně jako její spoluhráčka z I. ČLTK Praha Markéta Vondroušová. S letošní wimbledonskou vítězkou by se poté měla Muchová přesunout do Sevilly na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Do něj Češky vstoupí 7. listopadu, dva dny po skončení Turnaje mistryň. Ve skupině narazí na obhájkyně titulu ze Švýcarska a USA.

"S Maky hrajeme ve stejném klubu. Když jsme začaly hrát dobře, říkaly jsme si, že by bylo super, že kdyby se nám tam dařilo, máme šanci na titul. Reprezentovat je pro mě vždy čest. I když cestovat z Cancúnu do Sevilly není ideální, měla jsem jasno, že chci jet. Snažíme se tlačit na WTA, abychom měly příští roky lepší kalendáře," řekla Muchová.

Vzhledem k tomu, že o pořadatelství Turnaje mistryň stála i Ostrava, volba WTA Muchovou překvapila. "Dozvěděly jsme se to hodně pozdě, asi během druhého týdne US Open. Pocity byly smíšené. Cancún zní jako ráj, ale je to na druhé straně planety. Teď je asijské tour a týden poté (po Turnaji mistryň) se zase hraje v Seville. Je to bláznivé. Nemohly jsme to ale ovlivnit. V Česku by byla atmosféra neskutečná, ale těším se i do Cancúnu," dodala Muchová.