Pavlásek si finálový debut neosladil, bratři Tsitsipasovi slaví první společný triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pavlásek si finálový debut neosladil, bratři Tsitsipasovi slaví první společný triumf

Adam Pavlásek první finále na okruhu ATP titulem neokořenil.
Adam Pavlásek první finále na okruhu ATP titulem neokořenil.Profimedia
Deblista Adam Pavlásek (29) si v hale Antverpách první finále na okruhu ATP titulem neokořenil. První společný triumf v Belgii slaví bratři Stefanos (25) a Petros Tsitsipasovi (23), Řekové zdolali českého tenistu s Uruguaycem Arielem Beharem (33) po obratu 6:7, 6:4, 10:8.

Behar/Pavlásek –⁠ Pet. Tsitsipas/S. Tsitsipas 7:6, 4:6, 8:10

Devětadvacetiletý Adam Pavlásek se třetí sezonu soustředí na deblovou kariéru a pomalu posouvá své hranice a stoupá světovým žebříčkem.

Za poslední dva roky získal šest trofejí se čtyřmi různými parťáky a především si letos sedl s uruguayským spoluhráčem Arielem Beharem. V červnu spolu vyhráli 11 zápasů v řadě, získali dva challengerové tituly během dvou týdnů a v červenci se dostali do čtvrtfinále Wimbledonu.

A tento týden se po boku jihoamerického deblisty prodral poprvé do finále turnaje ATP. V hale v Antverpách česko-uruguayský tandem začal skalpem nejvýše nasazeného páru Edouard Roger-Vasselin a Santiago González, kteří letos vyhráli tři turnaje včetně Masters v Miami, a vyřadil i třetí nasazené britsko-monacké duo Lloyd Glasspool a Hugo Nys.

Pavlásek s Beharem našli přemožitele až v nedělním finále proti Petrosi Tsitsipasovi a Stefanosi Tsitsipasovi. Sice získali úvodní set, ale vedení neudrželi a po hodině a půl prohráli 7:6, 4:6, 8:10.

Sedmý singlista světa Stefanos Tsitsipas získal druhý deblový titul. S o dva roky mladším bratrem Petrosem vyhráli víc jak jeden zápas až na 24. společném turnaji a nakonec to dotáhli až k triumfu. V sobotním semifinále přežili dva mečboly.

Dvouhru ovládl Bublik

Finalista letošního Australian Open Stefanos Tsitsipas byl v Antverpách nejvýše nasazeným hráčem dvouhry, ale v semifinále vypadl s francouzským teenagerem Arthurem Filsem. Ten ale na titul nedosáhl, čtyři měsíce po triumfu na trávě v Halle ovládl Antverpy Alexander Bublik. Kazašský tenista ve svém celkově 9. finále porazil Filse 6:4, 6:4 , poprvé vyhrál dva turnaje během jedné sezony a získal 3. titul.

Sestřih finále Alexander Bublik – Arthur Fils
Livesport

Výsledky čtyřhry na turnaji ATP 250 v Antverpách