Je to Bářin poslední turnaj. Plakala jsem, mrzí Vondroušovou odstoupení z deblu se Strýcovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je to Bářin poslední turnaj. Plakala jsem, mrzí Vondroušovou odstoupení z deblu se Strýcovou
Markéta Vondroušová má potíže s bolestí ruky.
Markéta Vondroušová má potíže s bolestí ruky.Profimedia
Tenistka Markéta Vondroušová (24) prožívala po pondělním postupu do čtvrtfinále dvouhry na US Open rozporuplné pocity. Wimbledonská vítězka byla ráda, že si po vítězství nad Američankou Peyton Stearnsovou 6:7, 6:3, 6:2 vylepšila v New Yorku maximum, zároveň se ale musela kvůli bolavému lokti omluvit že čtyřhry, kterou hrála po boku loučící se krajanky Barbory Strýcové (37). Na tiskové konferenci řekla, že rozhodnutí oplakala. Strýcová pro ni měla pochopení.

"Bolela mě ruka, takže jsme se rozhodli nenastoupit. Je to hrozně smutné, protože je to Bářin poslední turnaj. Bylo to těžké rozhodnutí. Zdraví ale musí být na prvním místě. Rozhodly jsme se společně," uvedla Vondroušová.

Podle čtyřiadvacetileté rodačky ze Sokolova začaly potíže už v předchozím utkání 3. kola proti Rusce Jekatěrině Alexandrovové. "Asi za to mohou i těžší míče. Sezona je dlouhá a program je tu náročný. V úterý mám volno, tak uvidíme, zda to pomůže," podotkla Vondroušová.

Turnajová devítka ve dvouhře rozhodnutí vzdát čtyřhru se Strýcovou hodně prožívala. "Bylo to smutné, trochu jsem plakala, když jsem to Barboře říkala. Ale měla jsem spoustu zranění a nechci hrát s dalšími. Ona je skvělá a chápala to. Říkala jsem jí, že je to její poslední turnaj a že to nechci udělat. Ona mi ale odpověděla: Buď budeme hrát na sto procent, nebo vůbec," líčila Vondroušová.

Rozhodnutí probírala i s trenérem Janem Hernychem. "Říkal mi, ať do čtyřhry nenastupuju. Řekl to i Báře, ta pak za mnou přišla. Je to zkušená hráčka, jsem vděčná, že stále při mně," uvedla Vondroušová.

Vondroušová – Keysová

Ke zdravotnímu stavu Vondroušové nepřispěl ani náročný program z posledních dní. Utkání 3. kola proti Alexandrovové hrála česká tenistka jako poslední v programu, zápas se Stearnsovou byl zase na programu jako první.

"I to je důvod, proč se to teď děje. Hrála jsem o půlnoci, spala jsem pár hodin a netrénovala, protože jsem byla unavená. Vstávala jsem dnes v 6:40. Je to náročné pro všechny. Když hrajete poslední a pak první, musíte udělat spoustu věcí. Moc jsem se v posledních dnech nevyspala, takže jsem ráda, že jsem to vybojovala," doplnila Vondroušová.

Sedmatřicetiletá Strýcová bude pokračovat na US Open ještě ve smíšené čtyřhře po boku Mexičana Santiaga Gonzáleze, s nímž se dostala už do čtvrtfinále. Vondroušovou čeká stejná fáze v singlu, její další soupeřkou bude domácí Madison Keysová.

"Maddie teď má dobrou formu. Před turnajem jsme spolu trénovaly. Očekávám těžký zápas. V grandslamovém čtvrtfinále se ale může stát cokoliv. Na kurtu nechám všechno," dodala Vondroušová