Tennis Tracker: Lehečka půjde na US Open do hry už první den, Fruhvirtovou čeká Grandstand

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka půjde na US Open do hry už první den, Fruhvirtovou čeká Grandstand

Jiří Lehečka půjde na US Open do hry už v pondělí
Jiří Lehečka půjde na US Open do hry už v pondělíProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 27. srpna?

20:07Jack Sock oznámil, že po US Open skončí s tenisem a nově bude hrát bude profesionálně pickleball. Americký tenista v průběhu své kariéry vyhrál čtyři grandslamové tituly ve čtyřhře, získal také zlato z olympijských her a ve dvouhře byl světovou osmičkou. V New Yorku si zahraje deblový turnaj společně s Johnem Isnerem, pro kterého to také bude loučení s kariérou.

19:13Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se jako nasazené jedničky turnaje čtyřhry na US Open střetnou s japonskou-americkou dvojicí Makoto Ninomijová, Sabrina Santamariová. Už ve druhém kole se ale sedminásobné grandslamové vítězky mohou střetnout s další českou dvojicí Barbora Strýcová - Markéta Vondroušová.

Do turnaje deblistek zasáhne v New Yorku na posledním grandslamu sezony devět českých tenistek.

Los 1. kola čtyřhry žen na US Open:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Ninomijová, Santamariová (Jap./USA)

Strýcová, Vondroušová (ČR) - Miháliková, Sü I-fan (SR/Čína)

Davisová, Detiucová (USA/ČR) - Dabrowská, Routliffeová (16-Kan./Austr.)

Ka. Plíšková, Vekičová (ČR/Chorv.) - Bronzettiová, Hozumiová (It./Jap.)

L. Fruhvirtová, Osoroivá (ČR/Kol.) - Hsieh Su-Wei, Wang Sin-jü (Taiw./Čína)Kolodziejová, Nosková (ČR) - Jonesová, Loebová (USA)

18:37Adam Pavlásek, jediný český zástupce v turnaji čtyřhry na gradslamovém US Open, se společně s uruguajským deblistou Arielem Beharem postaví v prvním kole proti rakousko-nizozemské dvojici Philipp Oswald - Botic Van De Zandschulp.

17:00 – Sedm českých tenistů včetně Karolíny Muchové, Petry Kvitové nebo Jiřího Lehečky vstoupí do grandslamového US Open už v pondělí. Úvodní zápas čeká v New Yorku také osmnáctiletou Lindou Fruhvirtovou, která na Grandstandu vyzve jako druhá v pořadí domácí Američanku Danielle Collinsovou

České zápasy v pondělí:

1. zápas: Muchová (10-ČR) - Hunterová (Austr.), kurt č. 12

2. zápas: Collinsová (USA) - L. Fruhvirtová (ČR), grandstand

2. zápas: Menšík (ČR) - Barrére (Fr.), kurt č. 63. zápas: Veselý (ČR) - Couacaud (Fr.), kurt č. 8

3. zápas: Lehečka (ČR) - Karacev (Rus.), kurt č. 9: 

4. zápas: Kalinská (Rus.) - Siniaková (ČR), kurt č. 9

4. zápas: Kvitová (11-ČR) - Bucsaová (Šp.), kurt č. 17

14:28 – Španělská tenistka Paula Badosaová oznámila, že ve zbytku roku 2023 už nebude hrát žádný turnaj. "Po mnoha měsících pokusů o návrat bohužel končím tuto sezonu. Bolest mě nenechává dělat věci tak jak bych chtěla,“ zveřejnila ve svém prohlášení na sociálních sítích. 

11:15 – Dětský den před startem grandslamového US Open přilákal do národního tenisového centra USTA 40 868 diváků. Padl tak historický rekord v návštěvnosti této tradiční akce. Doposud bylo maximem 35 525 příchozích z loňského roku.

09:22 – Markéta Vondroušová představila před startem US Open dva nové partnery. Hrát bude v oblečení švédské módní značky J. Lindeberg, stala se také ambasadorkou rakouského koncernu Red Bull. 

06:18 – "Myslím teď jen na svůj tým. Jsme spokojení, hodně na sobě pracujeme a je příjemné dosáhnout takového výsledku. Samozřejmě jsem unavený. Gratuluji Jirkovi a jeho týmu a děkuju za úžasný týden a všem, kdo přišli," řekl Sebastián Báez pár minut po triumfu na turnaji ATP ve Winston-Salemu.

Rozhovor s vítězem turnaje ve Winston-Salemu Sebastiánem Báezem
Livesport
Moment dne ATP z finále Jiří Lehečka – Sebastián Báez
Livesport

05:42 – Po skončení kvalifikace byl zkompletován pavouk US Open také ve dvouhře žen. Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová začne proti Na Lae Han z Jižní Korey, finalistka z roku 2016 Karolína Plíšková bude v prvním kole čelit Rumunce Eleně Ruseové.

05:35 – Jakub Menšík po úspěšně absolvované kvalifikaci US Open zahájí svou premiéru v hlavní soutěži grandslamového turnaje proti Francouzi Grégoiremu Barréremu. Proti francouzskému soupeři začne také Jiří Veselý, který se utká s kvalifikantem Enzem Couacaudem.

05:11 – Jiří Lehečka ve svém prvním finále na okruhu ATP na titul nedosáhnul. V americkém Winston-Salemu jednadvacetiletý český tenista nestačil na argentinského antukáře Sebastiána Báeze, který zvítězil 6:4, 6:3 a tři týdny po triumfu v Kitzbühelu korunoval svůj nejlepší turnaj na tvrdém povrchu.

Sestřih finále Jiří Lehečka – Sebastián Báez
Livesport