Tennis Tracker: Turnaj v Cincinnati vyvrcholí epickým finále mezi Djokovičem a Alcarazem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Turnaj v Cincinnati vyvrcholí epickým finále mezi Djokovičem a Alcarazem
Alcaraze s Djokovičem čeká repríza loňského finále.
Alcaraze s Djokovičem čeká repríza loňského finále.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 20. srpna?
Moment dne ATP ze zápasu Ilja Ivaška – Zhizhen Zhang
Livesport
Moment dne WTA ze zápasu Coco Gauffová – Karolína Muchová
Livesport

23:27Linda Nosková po třech povedených turnajích nezvládla generálku na závěrečný grandslam sezony. Na podniku WTA 250 v Clevelandu utrpěla v prvním kole debakl 0:6, 2:6 s kanadskou finalistkou US Open z roku 2021 Leylah Fernandezovou.

Sestřih zápasu Nosková – Fernandezová
Livesport

22:34 – Úvodní zápas dvouhry na turnaji WTA 250 v Clevelandu ovládla Lin Zhu. Čínská tenistka smetla žebříčkové lépe postavenou Annu Blinkovovou 6:0 , 6:3.

Sestřih zápasu Lin Zhu – Anna Blinkovová
Livesport

22:13Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková v Clevelandu zvládly vstup do generálky na US Open, na kterém budou obhajovat loňský triumf. Nejvýše nasazené Češky zdolaly 5:7, 6:3, 10:7 ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadju Kičenokovy a poprvé od březnového triumfu v Indian Wells a následné minisérii dvou porážek slaví vítězství.

22:07 – "Když jsem se dnes ráno vzbudila, tak jsem si řekla 'Wow, dnes bude těžké vyhrát. Pro mě to byl úžasný týden, ve finále jsem bohužel neuspěla. Coco je úžasná hráčka a tenhle titul si zaslouží. S novým týmem si odvedla dobrou práci a hlavně je tvoje hra velmi silná," řekla Muchová během slavnostního ceremoniálu.

Řeč Karolíny Muchové po finálovém zápasu v Cincinnati
Livesport

21:35 – Karolína Muchová (26) skončila na turnaji WTA 1000 v tropicky rozpáleném Cincinnati stejně jako před dvěma měsíci v Paříži těsně pod vrcholem. V boji o svůj druhý a dosud nejcennější titul podlehla v souboji poražených finalistek posledních dvou ročníků French Open domácí světové sedmičce Coco Gauffové (19). Devatenáctiletá Američanka vyhrála 6:3, 6:4, finálovou bilanci vylepšila na 5:1 a do sbírky přidala nejhodnotnější trofej.

Sestřih zápasu Gauffová – Muchová
Livesport

19:34 – 40letý Maximo González a 35letý Andres Molteni pokračují v povedené první společné sezoně. V Cincinnati argentinští veteráni získali už 5. letošní titul, když ve finále zdolali po odvrácení mečbolu 3:6, 6:1, 11:9 britsko-novozélandskou dvojici pár Jamie Murray a Michael Venus a přidali do svých osobních sbírek premiérovou trofej z turnajů Masters 1000. 'Tisícovku' vyhráli jako první čistě argentinský pár.

15:03Nikola Bartůňková na antukovém turnaji ITF W25 v německém Erwitte dokráčela z pozice nasazené šestky se ztrátou jediného setu pro svůj druhý titul. Ve finále sedmnáctiletá česká naděje přehrála 6:4, 6:1 Lotyšku Danielu Vismaneovou.

14:57Hynek Bartoň na antukovém turnaji ITF W25 v polském Bílsku na první letošní a celkově druhý titul nedosáhl. Ve finále devatenáctiletý Čech podlehl 4:6, 5:7 třetímu nasazenému Argentinci Juanu Bautistu Torresovi.

11:04 – Když se na kurtu potkají dva skvělí tenisté a pohodoví lidé, může to pak vypadat třeba takto.

10:22 – Poslední mužskou přípravou na US Open je turnaj ATP 250 ve Winston-Salemu. Jediný český zástupce Jiří Lehečka má v prvním kole jako nasazená pětka volný los, nejvýše nasazenými jsou Chorvat Borna Čorič, Nizozemec Tallon Griekspoor, domácí Sebastian Korda a Srb Laslo Djere. Z bývalých šampionů startuje pouze vítěz z roku 2021 Ilja Ivaška.

10:05 – V Clevelandu byla rozlosována poslední příprava před US Open. Podniku WTA 250 se zúčastní také čtyři Češky - druhá nasazená Barbora Krejčíková i Kateřina Siniaková, jež startují i ve čtyřhře, začnou proti kvalifikantce, Linda Fruhvirtová v duelu trápících se tenistek vyzve nejvýše nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou a Linda Nosková se už v neděli pokusí prodat solidní formu v zápase proti bývalé finalistce newyorského grandslamu Leylah Fernandezové z Kanady.  

09:16 – "Bylo tam málo gamů, kdy jsem měl šanci při Sašovo servisu. Podával opravdu skvěle. Se svou hrou jsem celkově spokojený, sice tam bylo pár věcí, které bych mohl řešit lépe, ale vyhrál jsem ve dvou setech proti skvělému soupeři ve formě, takže jsem šťastný," komentoval Djokovič.

Rozhovor s Novakem Djokovičem po výhře nad Alexanderem Zverev.
Livesport

09:00 – Novak Djokovič si v semifinále turnaje Masters v Cincinnati připsal celkově 1068. výhru, čímž se v historické tabulce vyrovnal Rafaelu Nadalovi a Ivanu Lendlovi. Potřeboval na to ale o 9 zápasů méně než Španěl a 31 méně než Američan českého původu. Rodák z Bělehradu má zápasovou bilanci 1068:211. Více výher mají jen Roger Federer (1251) a Jimmy Connors (1274).

08:35 – Carlos Alcaraz cestou do finále turnaje Masters 1000 v Cincinnati zdolal všechny čtyři soupeře až po třísetovém boji a na kurtu strávil dohromady 10 hodin 40 minut.

08:19 – Carlos Alcaraz jako teprve třetí po Rafaelu Nadaovi a Novaku Djokovičovi postoupil už popáté do finále turnae Masters 1000 ještě před oslavou 21. narozenin. 

06:15 – Kromě mužského finále diváci v Cincinnati samozřejmě uvidí i finálový duel žen. A ten bude z českého pohledu mimořádně zajímavý. Karolína Muchová se v něm utká s Američankou Cori Gauffovou.

Preview zápasu Muchová – Gauffová (19:30)

04:00 – Fanoušci v Cincinnati se mohou těšit na očekávaný finálový souboj Carlose Alcaraze s Novakem Djokovičem, které čeká repríza wimbledonského finále a první vzájemný souboj na tvrdém povrchu. Zatímco Španěl prochází turnajem po třísetových bitvách, Srb ještě neztratil set. V semifinále si poradil 7:6, 7:5 s Němcem Alexanderem Zverevem, oplatil mu porážku z Turnaje mistrů 2021 a vzájemnou bilanci upravil na 8:4. Více informací najdete v našem článku.

Sestřih zápasu Zverev – Djokovič
Livesport

01:30 – Španěl Carlos Alcaraz na Masters 1000 v Cincinnati zdolal i svého čtvrtého soupeře až po třísetovém boji. V semifinále dokonce musel odvracet mečbol proti Hubertu Hurkaczovi, kterého nakonec porazil 2:6, 7:6, 6:3 a má jistotu, že titul na US Open bude obhajovat z pozice světové jedničky.

Sestřih zápasu Alcaraz – Hurkacz
Livesport