Zmar Plíškové. Ve Washingtonu ji nenastartoval ani kanár a podlehla Baptisteové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zmar Plíškové. Ve Washingtonu ji nenastartoval ani kanár a podlehla Baptisteové

Karolíně Plíškové se nepovedlo další utkání.
Karolíně Plíškové se nepovedlo další utkání.Profimedia
Karolína Plíšková (31) od 20. dubna stále nevyhrála zápas po využití mečbolu. Sedmou porážku z posledních osmi duelů utrpěla ve Washingtonu, kam se vrátila po 11 letech a znovu vypadla v prvním kole. Letos nestačila na domácí kvalifikantku a hráčku třetí světové stovky Hailey Baptisteovou (21), které podlehla 1:6, 6:0, 3:6.

Baptisteová – Plíšková 6:1, 0:6, 6:3

Karolína Plíšková se během antukového jara dostala do krize a topí se v ní už přes tři měsíce. Od 21. dubna odehrála osm utkání, sedm z nich prohrála a jedinou výhru si připsala po skreči soupeřky.

Poslední dvě porážky utrpěla dokonce se soupeřkami figurujícími až ve třetí světové stovce. Ve Wimbledonu nestačila na Srbku Nataliju Stevanovičovou (225. v WTA) a nyní ve Washingtonu si po dalším bezkrevném výkonu protrpěla zápas s domácí kvalifikantkou Hailey Baptisteovou (204.).

Zkušená Češka prohrála úvodních pět gamů a první sadu ztratila po pouhých 24 minutách hry. Pak sice potřetí v sezoně nadělila soupeřce kanára a ve vzduchu viselo nadechnutí k obratu, bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková ale své fanoušky znovu zklamala.

V rozhodujícím dějství se nedokázala vyhecovat, nebojovala a zbytek zápasu téměř 'odchodila'. To byla voda na mlýn nadšeně hrající Američanky, která za výrazné podpory publika vycítila šanci a v rychlém třísetovém duelu dokráčela za necelou hodinu a půl k vítězství 6:1, 0:6, 6:3.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Plíšková ve Washingtonu hrála poprvé od roku 2011 a stejně jako tehdy vypadla v prvním kole. Letos jí nepomohla ani změna v trenérském týmu, po Wimbledonu se už podruhé rozešla se Saschou Bajinem.

Jednadvacetiletá Baptisteová zaznamenala proti 23. hráčce světa Plíškové svou teprve třetí výhru nad členkou TOP 50 a opět se jí to povedlo na betonu v rodném Washingtonu. O víkendu v kvalifikaci porazila krajanku Alyciu Parksovou (48.) a před čtyřmi lety si vyšlápla na světovou sedmnáctku Madison Keysovou, rovněž Američanku.

O první sérii dvou výher na turnajích WTA si Baptisteová zahraje proti světové sedmičce Coco Gauffové.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu