Tennis Tracker: Veterán Monfils si ve Washingtonu hravě poradil s Fratangelem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Veterán Monfils si ve Washingtonu hravě poradil s Fratangelem

Gael Monfils ve Washingtonu postoupil do dalšího kola.
Gael Monfils ve Washingtonu postoupil do dalšího kola.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 1. srpna?

23:34Karolína Plíšková (31) od 20. dubna stále nevyhrála zápas po využití mečbolu. Sedmou porážku z posledních osmi duelů utrpěla ve Washingtonu, kam se vrátila po 11 letech a znovu vypadla v prvním kole. Letos nestačila na domácí kvalifikantku a hráčku třetí světové stovky Hailey Baptisteovou (21), které podlehla 1:6, 6:0, 3:6.

23:27 – Dominic Thiem (29) vstoupil do domácího antukového turnaje v Kitzbühelu stejně jako před týdnem v Umagu výhrou nad Argentincem Facundem Bagnisem. V Rakousku šampion z roku 2019 zvítězil ve dvou tie-breacích, když odvrátil celkem sedm setbolů.

Moment dne ATP z utkání Tabilo – Meligeni Alves.
Livesport
Moment dne WTA z utkání Mertensová – Kasatkinová.
Livesport

22:01Juncheng Shang (18) jako první Číňan v historii vyhrál zápas v hlavní soutěži turnaje ve Washingtonu. Až 149. hráč světa si podobně jako před týdnem v Atlantě poradil v souboji levorukých tenistů s domácím Benem Sheltonem, v hlavním městě USA zvítězil 6:2, 3:6, 6:3, včetně kvalifikace neprohrál počtvrté v řadě a poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě.

21:42 – Světová dvacítka Grigor Dimitrov (32) na 10. turnaji v řadě zvládl svůj úvodní zápas. Na klání ATP 500 ve Washingtonu zkušený Bulhar odstartoval výhrou 7:6, 6:2 nad domácím Mackenziem McDonaldem, kterému oplatil porážku z loňského Miami. V osmifinále se utká již potřetí ze čtyř posledních turnajů s Emilem Ruusuvuorim, nebo s Jošihitem Nišiokou.

Sestřih zápasu Dimitrov – McDonald
Livesport

20:54Šo Šimabukuro (26) na 'pětistovce' ve Washingtonu úspěšně nahradil zraněného krajana Keie Nišikoriho. Japonský lucky loser porazil 6:4, 6:3 Jihoafričana Lloyda Harrise, který předloni právě v metropoli USA překvapil výhrou nad tehdy se po zranění vracejícím Rafaelem Nadalem, a k nedělním 26. narozeninám si dal dárek v podobě premiérové výhry na okruhu ATP. 

20:37 – "Rychlejší povrch by pro mě byl ideálnější. Ale už loni jsem si zvykla, že čím více se na něm hraje, tím je povrch rychlejší," uvedla v rozhovoru pro Livesport Zprávy Linda Nosková po vítězném prvním kole na domácí akci WTA v pražské Stromovce.

Rozhovor s Lindou Noskovou
Livesport

20:19 – "Moje hra nebyla ideální, takže jsem s tím musela celou dobu bojovat a smířit se, že se dneska nebudu cítit úplně dobře. Lidi v těchto momentech pomůžou," řekla v rozhovoru pro Livesport Zprávy Tereza Martincová po výhře v prvním kole domácího turnaje WTA 250 v Praze nad krajankou Gabrielou Knutsonovou.

Rozhovor s Terezou Martincovou
Livesport

20:00 – Úvodního zápasu Barbory Strýcové na Livesport Prague Open jsme se v úterý nedočkali, alespoň o malý rozhovor s živelnou tenistkou z Plzně ale ochuzeni nezůstaneme. Bára odpovídala na otázky "Nikdy jsem..."

19:25Linda Nosková (18) vykročila za obhajobou semifinále na domácím Livesport Prague Open jednoznačnou výhrou 6:1, 6:2 nad americkou kvalifikantkou Elvinou Kalievovou. O čtvrtfinále si zahraje s krajankou Barborou Strýcovou, nebo Indkou Ankitou Rainaovou.

19:16 – Úvodní zápas Barbory Strýcové (37) na jejím posledním domácím turnaji byl kvůli skluzu v úterním programu odložen na středu. Česká tenistka na Livesport Prague Open ve Stromovce nastoupí proti Indce Ankitě Rainaové k druhému zápasu na Centrálním kurtu.

18:55 – Podmáčené antukové kurty po podvečerním silném dešti donutily pořadatele challengeru v Liberci předčasně ukončit úterní program. V průběhu třetího setu byly přerušeny zápasy českých tenistů Jiřího Veselého, Dalibora Svrčiny a Michaela Vrbenského a dohrávat se budou ve středu. Vůbec se na kurt nedostali Vít Kopřiva s Jakubem Menšíkem, Tomáš Macháč a Andrew Paulson.

18:46Alexei Popyrin (23) se odhlásil z turnaje v rakouském Kitzbühelu. Australský tenista se pořadatelům poslední letošní akce ATP na antuce omluvil kvůli svalovému zranění levé nohy, které si způsobil v nedělním vítězném finále v Umagu. V soutěži ho nahradil argentinský lucky loser Juan Manuel Cerúndolo. 

18:09 – Tereza Martincová (28) na Livesport Prague Open ve Stromovce udolala krajanku a debutantku v hlavní soutěži turnaje WTA Gabrielu Knutsonovou (26). Předloňská finalistka zvítězila po dvou a půl hodinách boje 2:6, 6:4, 6:4, přestože ve druhém a třetím setu musela celkem třikrát dohánět manko brejku. O čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Yue Yuan (h2h 0:0).

Sestřih zápasu Martincová – Knutsonová
Livesport

17:56 – Bývalý čtvrtý hráč světa Kei Nišikori (33), který se v červnu vrátil na kurty po více než rok a půl dlouhé pauze zaviněné operací kyčle a minulý týden se dostal do čtvrtfinále turnaje ATP v Atlantě, se nepředstaví na 'pětistovce' ve Washingtonu. Japonský šampion z roku 2015 se odhlásil kvůli problémům s levým kolenem. V pavouku ho nahradil krajan Šó Šimabukuro, jenž v prvním kole vyzve Jihoafričana Lloyda Harrise.

17:32 – "Jsem šťastný, že jsem takhle začal turnaj. Tohle místo mám opravdu rád. Těšil jsem se, až se do Kitzbühelu vrátím. Marc hrál opravdu dobře, hlavně servis měl neuvěřitelný," řekl Daniel Altmaier v Kitzbühelu po úvodním obratu proti Marcu-Andreovi Hüslerovi. Svůj jediný předchozí start v roce 2021 německý tenista proměnil v semifinále, které je jeho maximem na okruhu ATP.

Rozhovor s Danielem Altmaierem po výhře nad Marcem-Andreou Hüslerem
Livesport

17:19Zdeněk Kolář (26) na devátém z deseti posledních turnajů nevyhraje víc jak jeden zápas. Na antukovém challengeru v San Marinu český tenista skončil už v 1. kole po hladké porážce 2:6, 3:6 s monackým kvalifikantem Valentinem Vacherotem (24).

17:13Daniel Altmaier v deštěm přerušeném utkání na antukovém turnaji ATP 250 v rakouském Kitzbühelu zdolal 6:7, 6:2, 6:4 Marca-Andreu Hüslera, vyhrál i třetí vzájemný zápas a Švýcarovi připravil pátou porážku v řadě. Ve druhém kole se osmý nasazený Němec utká s Kolumbijcem Danielem Galánem (h2h 3:1).

Sestřih zápasu Altmaier – Hüsler
Livesport

17:02Nikola Bartůňková (17) a Tereza Valentová (16) si na úvod Livesport Prague Open ve Stromovce připsaly cenný skalp po odvrácení tří mečbolů. České teenagerky v prvním kole čtyřhry podniku WTA 250 udolaly rumunsko-belgické duo Jaqueline Cristianová a Greetje Minnenová 6:2, 3:6, 13:11 a postoupily do čtvrtfinále. V něm na ně čekají Němky Julia Lohoffová a Jule Niemeierová.

16:11 – "Byl to velmi náročný zápas, což jsem vzhledem k podmínkám očekávala. Hodně foukalo a sama jsem nevěděla, kdy půjdu na kurt, když ráno pršelo. Navíc soupeřku moc neznám, za poslední dva roky jsem ji na turnajích skoro neviděla. Nevěděla jsem, co od ní čekat. Dávala jsem si tak od začátku pozor," uvedla Slovenka Anna-Karolína Schmiedlová po postupu druhého kola Livesport Prague Open.

Schmiedlová po postupu do 2. kola Livesport Prague Open 2023.
Livesport

15:58Shuai Zhang neukončí trápení ani na Livesport Prague Open. Číňanka prohrála v pražské Stromovce 2:6, 2:6 derby s Yue Yuan, připsala si už 15. porážku v řadě a dál čeká na první vítězství od konce ledna.

15:50 – "Dneska hodně foukalo, asi jsme s tím měly problémy obě. Ale i s takovými podmínkami se musíte vypořádat, i když v nich nedokážete zahrát to nejlepší. Jsem ráda, že postupuju," řekla v pozápasovém rozhovoru Cornetová.

Pozápasový ohlas Cornetové.
Livesport

15:24Lucie Havlíčková loňské druhé kolo na Livesport Prague Open nezopakuje. Osmnáctiletá Češka v utkání prvního kola rozloženého do dvou dnů sice předvedla parádní obrat z 0:4 ve druhé sadě, ale se zkušenou Alizé Cornetovou nakonec v úterý padla 2:6, 6:4, 2:6. Nasazená Francouzka se o čtvrtfinále popere s Kaiou Kanepiovou.

Sestřih zápasu Cornetová – Havlíčková.
Livesport

14:36Anna Karolína Schmiedlová potvrdila na Livesport Prague Open roli jasné favoritky, s bývalou členkou TOP 100 žebříčku Patricií Marií Tigovou si poradila 6:2, 6:2. O teprve druhé letošní čtvrtfinále bude Slovenka usilovat proti Xiyu Wang, či Claře Tausonové.

13:59Barbora Palicová stejně jako loni skončila na Livesport Prague Open hned v prvním kole a svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu si po porážce 3:6, 2:6 s kvalifikantkou Emilianou Arangovou nepřipsala. Kolumbijka si o své druhé čtvrtfinále na turnajích WTA zahraje s Jaqueline Cristianovou.

10:46 – Úterní program na Livesport Prague Open komplikuje deštivé počasí. Začátek hracího plánu byl posunut z 11. hodiny na 12:30. Na centrálním dvorci mají jako první nastoupit Barbora Palicová s Emilianou Arangovou.

09:47 – Do Livesport Prague Open v pražské Stromovce dnes vstoupí Barbora Palicová (19), která bude proti kolumbijské kvalifikantce Emilianě Arangové bojovat o premiérovou výhru v hlavní soutěži podniku WTA. Zde je její krátké představení.

09:00 – "Rozhodně mě to dnes motivovalo k tomu, abych zabrala. Vždy, když se v zápase potýkám s problémy, podívám se na vlajku a ta mě motivuje ještě víc přitlačit a bojovat," řekla Ukrajinka Elina Svitolinová k vlajkám v hledišti během vítězného zápasu ve Washingtonu proti Bělorusce Viktorii Azarenkové.

Rozhovor s Elinou Svitolinovou po zápase s Viktorií Azarenkovou
Livesport

08:51 – Pár hodin po Svitolinové na'pětistovce' ve Washingtonu uspěl i její manžel Gaël Monfils (36).  S častými zraněními bojující francouzský veterán si připsal teprve třetí letošní výhru a první na tvrdém povrchu od loňského srpna, když si bez ztráty podání poradil 6:3, 6:4 s domácím Bjornem Fratangelem (30). Šampion z roku 2016 se tak může chystat na souboj s šestým nasazeným Kazachem Alexanderem Bublikem (h2h 1:1), kterého loni deklasoval na Australian Open.

08:44 – Elina Svitolinová (28) znovu po necelém měsíci porazila Viktorii Azarenkovou (34). Ve šlágru prvního kola turnaje WTA 500 ve Washingtonu zvítězila v repríze osmifinále Wimbledonu 7:6, 6:4, když obě hráčky celkem sedmnáctkrát neudržely svá podání. O čtvrtfinále si ukrajinská tenistka zahraje se světovou jedenáctkou Darjou Kasatkinovou (h2h 7:0).

Sestřih zápasu Svitolinová – Azarenková
Livesport

08:33 – Domácí šampionka z roku 2015 Sloane Stephensová (30) skončila na turnaji ve Washingtonu už poosmé v kariéře hned v 1. kole. Letos bývalá vítězka US Open podlehla 6:7, 6:3, 1:6 krajance Lauren Davisové, když v první sadě nevyužila devět setbolů.

08:28 – John Isner (38) letos až na osmý pokus vyhrál svůj úvodní zápas na turnaji ATP na outdoorovém hardu. V mexickém Los Cabos americký veterán porazil 6:2, 7:6 Australana Rinkyho Hijikatu a zajistil si střetnutí s nejvýše nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem (h2h 2:5), s nímž pětkrát v řadě prohrál.

06:30 – Livesport Prague Open bude v úterý pokračovat dalšími zápasy a v akci bude hned šest českých hráček. Do hry se nicméně dostane také Číňanka Zhuová, která je po pondělním vyřazení Marie Bouzkové aktuálně nejvýše postavenou hráčkou turnaje.

01:00 – O poměrně nečekaný výsledek se na turnaji ve Washingtonu postaral moldavský tenista Radu Albot, jenž si vyšlápl na domácího Marcose Girona 6:3, 5:7, 7:5.