Samsonovová ve Washingtonu zamířila za obhajobou titulu, Bencicová postoupila po skreči

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Samsonovová ve Washingtonu zamířila za obhajobou titulu, Bencicová postoupila po skreči

Aktualizováno
Samsonovová vyhrála za 75 minut.
Samsonovová vyhrála za 75 minut.Profimedia
Ve Washingtonu odstartovala ženská část US Open Series. Hladkou výhrou bez ztráty podání vstoupila do turnaje, který letos povýšil do kategorie WTA 500, obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová (24). Světová osmnáctka, jež loni v metropoli USA odstartovala úspěšné období tří triumfů během dvou měsíců, smetla domácí Daniellu Collinsovou (29). Po skreči Anastasie Potapovové (22) postoupila do druhého kola Švýcarka Belinda Bencicová (26).

Samsonovová – Collinsová 6:1, 6:3

Ljudmila Samsonovová loni ve Washingtonu odstartovala parádní období, když během pár týdnů vyhrála 18 z 19 zápasů, získala tři tituly a došla do osmifinále US Open. Na celkově pátý triumf ale čeká už 10 měsíců, letos si jediné finále zahrála v Abú Zabí.  

Nyní má obhajobu v hlavním městě Spojených států amerických výrazně složitější, neboť podnik povýšil do kategorie WTA 500 a v pavouku figuruje hned sedm žebříčkově lépe postavených hráček.

Nicméně svůj úvodní duel světová osmnáctka bez problémů zvládla. Proti domácí Danielle Collinsové odvrátila oba brejkboly a v prvním vzájemném duelu s o pět let starší Američankou zvítězila hladce 6:1, 6:3.

Ve druhém kole se čtyřiadvacetiletá rodačka z Oleněgorsku utká s Chorvatkou Petrou Martičovou, nebo Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Kosťuková – Andreescuová 2:6, 6:3, 7:6

Ukrajinka Marta Kosťuková udolala po odvrácení tří mečbolů 2:6, 6:3, 7:6 Kanaďanku Biancu Andreescuovou a oplatila jí porážku z letošního Hua Hin. O čtvrtfinále si zahraje s druhou nasazenou Francouzkou Caroline Garciaovou.

Sestřih zápasu Kosťuková – Andreescuová
Livesport

"Udělala jsem pár bolestivých chyb a nevěřila jsem, že můžu vyhrát. Ale snažila jsem se bojovat o každý bod a zůstat v zápase," komentovala Kosťuková.

Rozhovor s Martou Kosťukovou
Livesport

Bencicová – Potapovová 6:5, skreč.

Hned zahajovací zápas turnaje skončil skrečí. Anastasia Potapovová vzdala za stavu 5:6 šesté nasazené Švýcarce Belindě Bencicové.

Sestřih utkání Bencicová – Potapovová.
Livesport

Svitolinová – Azarenková 7:6, 6:4 

Elina Svitolinová znovu po necelém měsíci porazila v duelu 'tenisových maminek' dlouho neoblíbenou soupeřku Viktorii Azarenkovou (34). Ve šlágru prvního kola zvítězila v repríze osmifinále Wimbledonu 7:6, 6:4, když obě hráčky celkem sedmnáctkrát neudržely svá podání. 

Svitolinová si v úvodu vypracovala vedení 3:0 s dvěma brejky v zádech, ale pak ztratila pět gamů v řadě a prohrávala 3:5. Jenže Azarenková od té chvíle neudržela ani jeden ze sedmi servisů a Svitolinová snížila vzájemnou bilanci na 2:5.

Sestřih zápasu Svitolinová – Azarenková
Livesport

"Rozhodně mě to dnes motivovalo k tomu, abych zabrala. Vždy, když se v zápase potýkám s problémy, podívám se na vlajku a ta mě motivuje ještě víc přitlačit a bojovat," řekla osmadvacetiletá Ukrajinka k vlajkám v hledišti po vítězném duelu s běloruskou soupeřkou.

O čtvrtfinále si Svitolinová zahraje se světovou jedenáctkou Darjou Kasatkinovou, s  níž vyhrála všech sedm vzájemných duelů. Naposledy letos na Roland Garros. Kasatkinová si v prvním kole poradil s Belgičankou Elise Mertensovou.

Rozhovoru s Elinou Svitolinovou
Livesport

Domácí šampionka z roku 2015 Sloane Stephensová skončila na turnaji ve Washingtonu už poosmé v kariéře hned v 1. kole. Letos bývalá vítězka US Open podlehla 6:7, 6:3, 1:6 krajance Lauren Davisové, když v první sadě nevyužila devět setbolů.

Jediná Češka v soutěži Karolína Plíšková vstoupí do přípravy na US Open zápasem proti domácí kvalifikantce Hailey Baptisteové. Nasazenou jedničkou je domácí šampionka z roku 2019 Jessica Pegulaová.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu