Strýcová vyhrála deblové derby a při rozlučce s Wimbledonem si zahraje o další titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Strýcová vyhrála deblové derby a při rozlučce s Wimbledonem si zahraje o další titul

Marie Bouzková hraje čtyhřu se Španělkou Sorribesovou.
Marie Bouzková hraje čtyhřu se Španělkou Sorribesovou.Instagram Barbory Strýcové
Barbora Strýcová (37) vyhrála po boku Su-Wei Hsieh (37) malé české derby v semifinále letošního ročníku slavného Wimbledonu, Marii Bouzkovou (24) a Saru Sorribesovou (26) přehrály 6:4, 6:1 a zvládly i 11. společný zápas v All England Clubu. O titul se utkají šampionky z roku 2019 s nasazenými trojkami Storm Hunterovou a Elise Mertensovou.

Hsieh/Strýcová – Bouzková/Sorribesová 6:4, 6:1

Barbora Strýcová i Su-Wei Hsieh se vrací po dlouhé pauze. Češka naskočila znovu na tenisový okruh na konci dubna, absolvovala své první soutěžní zápasy od Australian Open 2021 a zbytek sezony bere jako rozlučku s kariérou. Tchajwanka podnikla návrat o pár dní později právě se Strýcovou ve čtyřhře, ale konec kariéry zatím nezmínila.

Znovu po čtyřech letech ukazují svou sílu ve Wimbledonu. Letošní start je jejich druhým na nejslavnějším turnaji, v roce 2019 triumfovaly bez ztráty jediného setu a Strýcová tehdy slavila svůj jediný dosavadní grandslamový titul na profesionální úrovni. Hsieh jich získala už pět, tři na londýnském pažitu.

Útok na jubilejní 10. společnou trofej si česko-tchajwanský tandem zajistil v pátečním semifinále, které bylo ve znamení malého českého derby. Narazil v něm totiž na Marii Bouzkovou a Saru Sorribesovou.

Favoritky ztratily v úvodním dějství vedení 3:0 a o zisk prvního setu se musely ještě pořádně poprat, dokonce likvidovaly za stavu 4:4 brejkboly a do vedení šly až po hodině hry. Druhá sada měla naopak mnohem jednoznačnější průběh. Strýcová s Hsieh v něm vyhrály šest ze sedmi gamů a soupeřky odvrátily potupného kanára na poslední chvíli.

"Je to strašně emotivní. Být po čtyřech letech zase ve finále je úžasné," řekla novinářům Strýcová. "Už sice na sebe nemám takovou tíhu, protože nehraju o body, ale přeci jen je to Wimbledon a chcete ten svůj příběh zakončit nejlépe, co můžete. Abych tu ale byla ve finále, to vůbec nechápu," doplnila.

"Po utkání jsem byla strašně dojatá a myslím, že jsem trochu strhla Su-Wei. Ona není cíťa a neukazuje emoce. Najednou byla také emotivní a objímala mě. V zákulisí byla šťastná, že jsem ji takhle nikdy neviděla," uvedla Strýcová. "Jen jsem jí říkala, že tomu nemůžu uvěřit, že jsme zase ve finále, jestli to je sen nebo se to fakt děje. A ona mi odpovídala: 'Its ok Barbora, its ok'. Ona je nejvíc," doplnila s úsměvem česká tenistka.

Ve finále budou čelit nasazeným trojkám Storm Hunterové a Elise Mertensové. Australanka s Belgičankou deklasovaly 6:1, 6:1 Caroline Dolehideovou a Shuai Zhang a budou po triumfu v Římě útočit na druhé spoledné prvenství. Hunterová si ve čtyřhře zahraje finále grandslamů poprvé, loni kralovala v mixu na US Open. Mertensová naopak brala titul už na třech grandslamech a do sbírky jí chybí pouze French Open.

Program Wimbledonu