Dimitrov udolal Fritze a uťal šňůru semifinálových porážek, ve finále je po pěti letech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dimitrov udolal Fritze a uťal šňůru semifinálových porážek, ve finále je po pěti letech

Aktualizováno
Dimitrov porazil Fritze a uťal šňůru 11 semifinálových porážek.
Dimitrov porazil Fritze a uťal šňůru 11 semifinálových porážek.Profimedia
Grigor Dimitrov (32) na antuce v Ženevě udolal po obratu a téměř třech hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6 Američana Taylora Fritze (25), přerušil sérii 11 semifinálových nezdarů a poprvé od února 2018 postoupil do finále. O titul si bulharský tenista zahraje s Nicolasem Jarrym (27), který vyřadil Alexandera Zvereva (25).

Dimitrov – Fritz 3:6, 7:5, 7:6

Grigor Dimitrov v roce 2017 slavil čtyři tituly včetně triumfů na podniku Masters 1000 v Cincinnati a Turnaji mistrů v Londýně. V únoru 2018 si ještě zahrál finále v Rotterdamu, ale na dlouhou dobu poslední.

Od té chvíle se do zápasu o titul neprodral, třebaže byl jedenáctkrát v semifinále. Černou sérii ukončil až dnes na antuce v Ženevě, přestože s Taylorem Fritzem prohrával 3:6 a 2:4.

32letý bulharský tenista zvítězil po bezmála třech hodinách boje 3:6, 7:5, 7:6, druhý den po sobě otočil nepříznivý vývoj a soupeři oplatil čtyři roky starou porážku z Madridu. Člena TOP 10 porazil podruhé v sezoně a teprve podesáté za posledních pět let.

"Byl to bláznivý zápas. Jsem spokojený s tím, že jsem neustále bojoval. A fnaousci dnes byli úžasní. Je skvělé se dostat do finále, ale tím rp mě práce nekončí. Přišel jsem sem s určtým cílem a zítra to hodlám dokončit," prohlásil Dimitrov.

Sestřih zápasu Dimitrov – Fritz
Livesport

Jarry – Zverev 7:6, 6:3

O 9. titul si bývalý třetí hráč světa Dimitrov zahraje s Nicolasem Jarrym. 27letý chilský tenista v druhém semifinále porazil 7:6, 6:3 Němce Alexandera Zvereva, oplatil mu porážku z finále z roku 2019 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2. 

"Hraju teď dobrý tenis a hodně pracuju. Byl jsem schopný hrát dobře proti Casperovi (Ruudovi) a dnes i proti Sašovi, takže jsem s odvedenou prací spokojený," pochvaloval si Jarry, jenž si Jarry, jenž včera vyřadil i dvojnásobného obhájce titulu a světovou čtyřku Caspera Ruuda. V sobotu bude usilovat o druhý letošní a celkově třetí titul.

Výsledky na turnaji ATP 250 v Ženevě