Tennis Tracker: Alcaraz zametl s Musettim a v Paříži prosvištěl do čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Alcaraz zametl s Musettim a v Paříži prosvištěl do čtvrtfinále
Marie Bouzková se dostala do čtvrtfinále deblu.
Marie Bouzková se dostala do čtvrtfinále deblu.@carlosalcaraz
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 4. června?

21:47 – Stefanos Tsitsipas po rozpačitém prvním setu, v němž prohrával 1:3 a využil až čtvrtý setbol, porazil 7:5, 6:3, 6:0 rakouského outsidera Sebastiana Ofnera a postoupil do čtvrtfinále French Open. V něm řecký finalista z roku 2021 vyzve Alcaraze. 

19:21 – Carlos Alcaraz na French Open porazil snadno 6:3, 6:2, 6:2 Itala Lorenza Musettiho, oplatil mu porážku z loňského finále v Hamburku a postupem do čtvrtfinále obhájil loňský výsledek. O první semifinále na pařížské antuce si světová jednička zahraje se Stefanosem Tsitsipasem, nebo Sebastianem Ofnerem.

18:58 – Elina Svitolinová pouhých osm měsíců po porodu slaví skalp hráčky TOP 10 a postup do čtvrtfinále grandslamu. Na French Open porazila v pikantním ukrajinsko-ruském souboji 6:4, 7:6 světovou devítku a loňskou semifinalistku Darju Kasatkinovou, s níž vyhrála i sedmý vzájemný duel, a po triumfu ve Štrasburku se dál veze na vítězné vlně na francouzských antukových dvorcích. O první semifinále v Paříži a vyrovnání grandslamového maxima si zahraje s Arynou Sabalenkovou, nebo Sloane Stephensovou.

16:53 –⁠ Novak Djokovič udržel neporazitelnost v osmifinále French Open. Dvojnásobný šampion hrající svůj celkově 19. grandslam na pařížské antuce porazil hladce 6:3, 6:2, 6:2 peruánského outsidera Juana Pabla Varillase a 14. rok po sobě a celkově posedmnácté postoupil do čtvrtfinále Roland Garros. Letos v něm narazí na Karena Chačanova.

16:42 – Karolína Muchová již podruhé vylepšila své maximum na pařížské antuce. Při premiéře v osmifinále French Open přehrála po soustředěném a uvolněném výkonu 6:4, 6:3 Elinu Avanesjanovou a počtvrté v kariéře a již na všech třech površích postoupila do čtvrtfinále grandslamu. O vyrovnání svého nejlepšího výsledku na turnajích velké čtyřky se utká s Anastasií Pavljučenkovovou.

14:56 – Karen Chačanov po nepovedeném začátku zápasu a nakonec až třech a půl hodinách boje zdolal 1:6, 6:4, 7:6, 6:1 Itala Lorenza Sonega a postupem do čtvrtfinále French Open vyrovnal své maximum z roku 2019. O první pařížské semifinále se utká s Djokovičem, nebo Varillasem.

14:22 – Ruska Anastasia Pavljučenkovová udolala na Roland Garros po více než tříhodinové bitvě Belgičanku Elise Mertensovou 3:6, 7:6 a 6:3, přestože prohrávala 3:6, 1:3 a čelila sedmi brejkbolům. Ve čtvrtfinále se předloňská finalistka utká s Muchovou, nebo krajankou Avanesjanovou.

13:35 – Marie Bouzková a její partnerka Sara Sorribesová Tormeová proklouzly v Paříži do grandslamového čtvrtfinále. S japonsko-indonéským párem Miju Katóová a Aldila Sutjiadová hrály 7:6, 1:3, když Katóová v pauze mezi výměnami poslala míček do mladé podavačky. Rozhodčí pak dvojici po stížnosti Češky a Španělky diskvalifikovali.

10:00 – Alexander Zverev postup do osmifinále vybojoval na den přesně rok po vážném zranění kotníku. "Jsem šťastný, že tady mohu znovu zažívat tyhle těžké zápasy," radoval se po zápase s Tiafoem. "Nejdůležitější je, že jsem vyhrál, i když jsem možná nehrál svůj nejlepší tenis." 

8:57 – Až 20 minut po půlnoci Alexander Zverev udolal 3:6, 7:6, 6:1, 7:6 Američana Francese Tiafoea, s nímž si vylepšil bilanci na 7:1, a zkompletoval osmifinálové dvojice ve dvouhře mužů. O páté čtvrtfinále za posledních šest let na pařížské antuce se německý semifinalista posledních dvou ročníků utká s Bulharem Dimitrovem.

6:08 – V akci budou na French Open znovu také největší favorité mužské dvouhry Novak Djokovič a Carlos Alcaraz. Den uzavře osmifinálový šlágr světové dvojky Aryny Sabalenkové a bývalé finalistky turnaje Sloane Stephensové.

6:05 – Karolína Muchová zabojuje o postup do čtvrtfinále grandslamového Roland Garros na kurtu Suzanne Lenglenové. Osmifinálový duel s Ruskou Elinou Avanesjanovou se uskuteční na druhém největším dvorci po úvodním utkání Itala Lorenza Sonega a Rusa Karena Chačanova.